Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

Ares Mania

Üye
Adı
Cem T
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba. Kuşadası süngerburnu tekne ile balık avı için fikri veya bilgisi var mı ? Ne tür balık yapar ? Hangi yem türünü ve nasıl takım kullanmalıyız ?

Ares Mania

Üye
Adı
Cem T
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cumartesi Ildırdan tekneyle çıkmak istiyoruz. Bize katılmak isteyen 2 kişi arıyorum. Tekne 6-7 kişilik ama 5 kişi daha rahat av oluyor. Hava 2 bft / 14ºC solunar %90 gösteriyor. Görüpte gelmek isteyen bana ulaşsın. 0543 262 26 84 ayrıntıları telefonda görüşürüz
Hafta sonu için yer ayırtmamış olsaydık zevkle sizlere katılırdık. Ulaşımı nasıl sağlıyorsunuz ? Tekne için fiyat ? Bu bilgileri paylaşabilirseniz sevinirim. Bir başka sefere inşallah

Son düzenleme:

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ildır tarafı teknelerinde yol organizasyonu yapan yok, yani ulaşımı kendimiz araçlarla sağlıyoruz. 25-30 kişi olasak 500-600 civarına servis ayarlayabiliriz.
Ildırda genellikle ücrete sadece tekne dahildir, ikram çay-kahve verirler. Büyük olanlarla mutfak var yemek pişirebilirsiniz. WC birçoğunda var.
Tekne ücretleri hakkında buradan bilgi vermem çok doğru olmayabilir. Ama tam kapasite çıkılınca en düşük tekne ücreti kişi başı 50 TL'dir.
Teknemize halen 1 kişi daha arıyoruz, buradan görüpte katılmak isteyen olursa direk telefonla ulaşsın, pazartesiye kadar foruma giremem.

engin1981

Üye
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cumartesi arkadaşların kiraladığı tekne turu için mordoğandaydık. Erken gittiğimiz için yaklaşık 1 saat kıyıdan kalamar zokası at çek yaptım. kalamar avına yeni merak saldım forumdan araştırdığıma göre gece avı güzel olurmuş. sabah ezanı zamanı denedim ama hiç tutamadım. Telnede dörtlü takımın fırdöndüsüne zoka taktım ondanda bişey çıkamdı. zokanın kalitesiz olmasının etkiside vardır muhtemelen. Bu konuda tavsiyesi olan var mıdır.

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Yo-zuri zoka tavsiye ederim. Teknede herkesin zokası varken bir tek yo-zurinin kalamar almasını başka türlü nasıl açıklarsın. Turuncu olacak.

engin1981

Üye
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yo-zuri zoka tavsiye ederim. Teknede herkesin zokası varken bir tek yo-zurinin kalamar almasını başka türlü nasıl açıklarsın. Turuncu olacak.
Yoziri zokayı yanımda atıp sığacıktan kalamar tutan bir abim vardı. Üstelik hiç aksiyon vermeden sadeve attı ve kamışa bir zil taktı. olta düzeneeği nasıldı kurşun varmıydı varsa nedeye takılı ve kaç gramdı keşke baksaydım.
yozirinin şekil olarak çok fazla çeşiti var önemli olan renk ve fosfor mu yoksa şeklinde etkisi varmı. tavsiye edeceğiniz bir model var mı. teşekürler

engin1981

Üye
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ildır tarafı teknelerinde yol organizasyonu yapan yok, yani ulaşımı kendimiz araçlarla sağlıyoruz. 25-30 kişi olasak 500-600 civarına servis ayarlayabiliriz.
Ildırda genellikle ücrete sadece tekne dahildir, ikram çay-kahve verirler. Büyük olanlarla mutfak var yemek pişirebilirsiniz. WC birçoğunda var.
Tekne ücretleri hakkında buradan bilgi vermem çok doğru olmayabilir. Ama tam kapasite çıkılınca en düşük tekne ücreti kişi başı 50 TL'dir.
Teknemize halen 1 kişi daha arıyoruz, buradan görüpte katılmak isteyen olursa direk telefonla ulaşsın, pazartesiye kadar foruma giremem.
Umut hocam avınınız nasıl geçti. Cumartesi size katılmayıı ve tanışmayı çok isterdim ama arkadşlara söz verdik bir kere. Mordoğanda bol gopez mandagöz izmarit vardı biraz mercan biraz karagöz vardı.ektradan kırlangıç kaya barbunu köpekbalığı çuprada tutan oldu.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Av epey zayıftı, hiç sormayın arkadaşlar anlatır. Çıkacağımız tekne bozuldu, kıytırık bir tekneyle çıktık, av verimsiz sayılır.
Bizim avımızda da Karagöz, Mercan ağırlıkta olmak üzere Kırma Mercan, Gopez, Isparoz, Hanos, yazılı Hani, Çupra ve Levrek yakalandı.

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Yoziri zokayı yanımda atıp sığacıktan kalamar tutan bir abim vardı. Üstelik hiç aksiyon vermeden sadeve attı ve kamışa bir zil taktı. olta düzeneeği nasıldı kurşun varmıydı varsa nedeye takılı ve kaç gramdı keşke baksaydım.
yozirinin şekil olarak çok fazla çeşiti var önemli olan renk ve fosfor mu yoksa şeklinde etkisi varmı. tavsiye edeceğiniz bir model var mı. teşekürler
Yo-Zuri Crystal Ultra S Kalamar Zokaları

Y2-GR ve Y2-L09 tavsiye ederim. Tekne dip takımlarında klipse tak, normal yemli ava devam et. Arada kalamar da denk gelme ihtimali çok yüksek.

engin1981

Üye
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yo-Zuri Crystal Ultra S Kalamar Zokaları

Y2-GR ve Y2-L09 tavsiye ederim. Tekne dip takımlarında klipse tak, normal yemli ava devam et. Arada kalamar da denk gelme ihtimali çok yüksek.
Çok teşekürler verdiğiniz bilgiler için.
ben 4 lü takımdan önce üçlü fırdöndü kullanıp (15cm de bir adet) oralarada zoka taksam toplam 3 zoka 4 iğne sıkıntı olur mu acaba.Amaç kalamara denk gelince 2-3 tane alma ihtimalide olsun