Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kaçan balık büyük olur derler...

BEYAZ KAZAK

Yeni Üye
Adı
Aligün
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bundan yaklaşık 17 sene önce Beykoz sahilde arkadaşımla beraber balık avna gidiyorduk. O zamanlar çocuk olduğumuz, akıllı telefon olmadığı ve zamanın bol olmasından kaynaklı olarak vaktimizin ciddi bir kısmını denizde geçiriyorduk. Çeşitli deniz canlıları görüyor, midye toplayıp pişiriyor ve en büyük eğlencemiz olan kefal balıklarını avlıyorduk. Vaktimizin bol olması sebebi ile çok deneysel avlar yapıyorduk. Örneğin peynir ile balık tutmuşluğumuz bile vardır. Arkadaşım bir gün çok büyük bir balığa denk geldiğini ama yakalayamadan misineyi kopardığını anlatmıştı. Tabi o kadar büyük balığı daha önce denizde hiç görmediğim için inanmamıştım. Kasım ayının ortalarında bir akşam güneş batmak üzereyken yine bir sürü kefal yakalamıştık ama kefaller nedense karaya çok yaklaşmıştı. Misinemizle son atışlarımızı yapıp gidelim derken misineye oldukça büyük bir balık takıldı. Arkadaşım " Bak o balık buydu işte! Sakın misineyi çok çekme ipi kopar. " dedi ve misineyi sadece sabitleyecek şekilde tutmaya başladık. Balığı 10 metre mesafeden yavaş yavaş çekiyoruz ve kıyıya çok yaklaşmışken dikkatsizce misineyi yukarı doğru kaldırdık ve balık iskeleye çarparak denize düştü. O günden sonra da ne o kadar büyük balık gördüm ne de tutabildim. Hala o balığın cinsini merak edip duruyorum :) Büyük pulları ve kuyruğuna doğru benekleri vardı.
güzel anı hocam kaleminize sağlık. hikayenin sonunda balığı bende merak ettim :)