Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

KaLaMaR PeŞiNDe

Adı
Erdem Erdoğan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kalamar için şamandıralı takım nasıl olmalı arkadaşlar ? Geçen hafta gittiğim yerde biri vardı fosforlu şamandıra 2 metre altında kalamar zokası vardı ve balıkta takıyordu sanırım diğer oltasına.tam olarak şablonu bulamadım forumda genelde direk şamandırasız örnekler var ama direk dibe atarsam takılır diye şamandıralı takım yapmak istiyorum.kurşun vs takılır mı bu takımda mesela adam 30 40 metre atıyordu çünkü sadece sahte ve şamandıra ile o kadar atamazdı sanırım.
Zargana topuna 1yada1buçuk kulaç beden ucuna kalamar zokası topun üstünde fosfor cubuğunu yerleştire bileceğiniz yer var zaten topun ağırlığıda 50 g olması lazım düzenek bu atıyorsunuz ve beklemeye koyuluyorsunuz ama at çek yaparsanız daha etkili olur

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Zargana topuna 1yada1buçuk kulaç beden ucuna kalamar zokası topun üstünde fosfor cubuğunu yerleştire bileceğiniz yer var zaten topun ağırlığıda 50 g olması lazım düzenek bu atıyorsunuz ve beklemeye koyuluyorsunuz ama at çek yaparsanız daha etkili olur

Tam malzeme almaya gidiyordum mesaj iyi oldu ay çek için oltam uygun değil ama denerim adamlar birkaç tane almıştı şamandıralı sistemde at çek yapmadan.geçen akşam ava gittiğimde dibime kadar gelmişti kalamar normal ufak sahte vardı aklıma gelmemişti denemek belki tutulmazdı ama o anda at çek ile o kalamarı kesin alırdım gibime geliyor ışık saçıyordu disko topu gibi :)

Adı
Erdem Erdoğan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tam malzeme almaya gidiyordum mesaj iyi oldu ay çek için oltam uygun değil ama denerim adamlar birkaç tane almıştı şamandıralı sistemde at çek yapmadan.geçen akşam ava gittiğimde dibime kadar gelmişti kalamar normal ufak sahte vardı aklıma gelmemişti denemek belki tutulmazdı ama o anda at çek ile o kalamarı kesin alırdım gibime geliyor ışık saçıyordu disko topu gibi :)
Gramajı yüksek kalamar zokaları var onlarla atçek denemesi yapabilirsin hareketli olursa ihtimal fazla olur yavaş sarımı sever kalamar şansınız bol olsun rasgelsin

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif

hasan03

Üye
Adı
hasan ç.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi tebrikler çok güzel avlar Allah avını daim etsin.
Ben denizde avlanmaya yeni başladım hatta bölgede dip kayalık olunca dip oltasindan da vazgectim ve at çek seti kurmaya karar verdim fakat bakıyorum mesela sen kalamar avına gidiyorsun diğeri levrek biri lüfer biri barakuda ya anlamadığım bu deniz dimi bu denizde tüm balıklar yokmuş. Yada en azından aynı suda üç dört farklı şey gelme ihtimali yok mu. Yani ava giderken şu balığı tutacağız diye nasıl çıkarız onu merak ediyorum. Birde hangi balık hangi sudan hangi sahteyle hangi tip merada avlanacagina dair bir yazının bulunduğu bir yazı varsa oraya yönlendirebilir mısınız beni.kafanizi şişirdiysem kusura bakmayın.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teşekkürler Hasan... Bazı balıkların zamanı yada mevsimi oluyor... O yüzden bu şekilde avlanıyoruz... Bulunduğumuz bölgede o mevsim hangi balık verimli ise onun ile ilgili av yapmaya çalışıyoruz... Tabi bazı balıklar için bu geçerli değil. Her zaman yakalama ihtimaliniz var... Bence bu konuda en iyi bilgiyi sizinle aynı şehirde yaşayan kişilerden alabilirisniz... Yada sizin bölgede yapılan av raporlarını takip edebilirsiniz... Ayrıcı hangi sahte hangi balık konusunda da aynı şeyi tavsiye ederim...