Nedim Ceylan
Daimi Üye
- Adı
- Nedim Ceylan
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Şöyle bir anımız var arkadaşlarla. Çıkarımı siz yapın.@katilhamsi abi aynı yem . fark ben de sıfır bilgi takım sacma sapan .
3 kişiyiz. Aynı yere atıyoruz. İğneler aynı, kurşun aynı, yem aynı.
Bu 3 kişiden 2'si sıfıra sıfır elde var sıfır ile avı tamamladı.
Bende ise 25 - 35 cm arası 4 adet mırmır vardı avın sonunda.
Fark ne?
Bendeki kamışın ucu diğerlerinin kamışına göre oldukça esnekti. Diğerlerinin kamışları çok hissizdi. Tabiri caizse odun gibiydi.
Kamışı iskeleye yatırdım, misina ile kamış arasındaki açı 90 derece olacak şekilde misinayı gererek bıraktım. Tabi yerde serbest yatan kamışı kamışın ortasına gelecek şekilde iskelenin merdiven korkuluğuna dayadım. Balık vurduğunda kamışın ucu bükülüyor, merdiven korkuluğuna dayanıp bir nevi tasmalama yapıyordu. Balığın artık kurtulma ihtimali yok. Gayet sakin şekilde oltayı yerden alıp balıkları çektim.
Diğer fark makinaları ve misinaları uygun değildi. Uzak atış yapamıyorlardı. Tabi gece karanlığında bunu göremiyordum ama kurşunun suya düşme sesinden yakın veya uzak diye tahmin yapıyordum.
Son olarak her ne kadar aynı yere atış yapıyor olsak bile suyun içinde kayalık, yosunluk yerler vardı. Kuma denk getirmek lazım. Takım suyun dibine indiğinde biraz dipte sürüklerim. Eğer rahat geliyorsa doğru yerdedir, yani kumdadır. Ama takılmalar, normalden daha ağır sürüklenmeler varsa hiç beklemeden sarıp tekrar atış yaparım.