Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

levrek avında tercihiniz su üstü sahte mi yoksa dalan sahte mi?

Lerek avında hangi tarz sahteler ile daha çok verim alıyorsunuz?

• Levrek avında su üstü popper yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 57 33.3%
  • Levrek avında dalan sahteler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 58 33.9%
  • Levrek avında silikon yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 56 32.7%

• Kullanılan toplam oy
    171

todesangel

Üye
Su üstü sahteleri Sabah suyunda kullanıp çok verim aldım alıyorumda, gün içerisinde tek tük balık almışımdır(Gözdem riversea rover98 üstü mavi olan)..Ağır dalgalarda GES ile de levrek aldık...Silikon olayı ayrı bi sanat ve ustasının elindeyse mucizeler yaratabiliyor..Ama çoğu arkadaşımızın yaptığı hata şok leader bağlamamaları; ip misina silikon suya düştüğü an gerilim yaparak esas aksiyonunu vermesini engelliyor...Leader sayesinde hem bu esneme oluyor max verim alınabiliyor..ayrıca kaya diplerinden silikonumuzu geçirmemiz gerekiyo bazen misinamızı ne bi midye ne de kaya kesebiliyor böyle bir artısıda var...silikonlardan savegear 08 üstü yeşil olanını şiddetle tavsiye ediyorum...Ama benim vazgeçilmezim katı sahteler Laser sardine olsun bana başka bişi istemem...

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Spin avcılığına yeni başlamış biri olarak Ragot markasının sahtelerinden güzel bir derleme yaptım, maketlerdende derleme yaptım kendimce.

Silikon Ragot sahtelerle şimdiye kadar balık yakalayamadım, bir defa artık ne denk geldiyse kuyruğunu kopardı.

Kullandığım maket sahtelerde ise genelde batarı çok fazla olmayan 0-1.5 mt olanları tercih ediyorum. Bu sahtelerle skorum şimdilik 4.

Yeni yeni su üstü sahtelerine merak saldım kendimce birşeyler derleyip çantama eklediğim için bunlar hakkında pek birşey diyemeyeceğim.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Su üstü ve popper aynı şey mi? Cahilliğime verin?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dalgalı ve köpüklü denizde su üstü popper bir işe yaramaz diye düşünüyorum. Çarşaf gibi rüzgarsız denizde şapır şupur gelerek balığın ilgisini çeker. Ama zaten karman çorman suda dipte gezen balık onu görmeyecek ve duymayacaktır. Genel olarak levreği böyle karambol sularda aradığımızdan floating veya sinking sahteler hatta kaşıklar ile çalışıyorum.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Popper olanlar ilk resimde görünen çekince su sıçratan modellere deniyor. Su üstü denebilir birde gagasız olanlar var wtd aksiyonuyla kullanılan oda ikinci resimdeki model.

Yani anket biraz genel olmuş?

Ersin35

Üye
Adı
Ersin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dalgalı ve köpüklü denizde su üstü popper bir işe yaramaz diye düşünüyorum. Çarşaf gibi rüzgarsız denizde şapır şupur gelerek balığın ilgisini çeker. Ama zaten karman çorman suda dipte gezen balık onu görmeyecek ve duymayacaktır. Genel olarak levreği böyle karambol sularda aradığımızdan floating veya sinking sahteler hatta kaşıklar ile çalışıyorum.
Kesinlikle yorumunuza katılıyorum. Ayrıca popperlar daha büyük balıklarda daha etkili diye düşünüyorum

Ersin35

Üye
Adı
Ersin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Durgun su ve gündüz avlarında su üstü tercih ediyorum. Dalgalı bulanık su ve gece avlarında derinliğe göre dalarlı kullanıyorum

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İlk defa spin içi alış veriş yapıcam Didim'de kıyıdan av yapacağım neler almalıyım sizce ? Lütfen yardım edin okuya okuya bir hal oldum sayfaları. herkes birşeyler öneriyor 100 liraya bile sahteler var inanamıyorum :) kaşıklar, sahteler unuttuğum bir sürü şey.2 3 parça başlangıç için birşeyler alsam yeter diye düşünüyorum.genelde gece av yapacağım yağmurlu havada normal havada gece gündüz kullanılıp iş yapacak birşeyler varsa çok güzel olur :D şaka bir yana başlangıç için ne almalıyım? Boşuna sipariş vermeyeyim lütfen yardım edin bana.kamış atarı 10-40 bu arada.

Son düzenleme:

alptekin

Yeni Üye
İlk defa spin içi alış veriş yapıcam Didim'de kıyıdan av yapacağım neler almalıyım sizce ? Lütfen yardım edin okuya okuya bir hal oldum sayfaları. herkes birşeyler öneriyor 100 liraya bile sahteler var inanamıyorum :) kaşıklar, sahteler unuttuğum bir sürü şey.2 3 parça başlangıç için birşeyler alsam yeter diye düşünüyorum.genelde gece av yapacağım yağmurlu havada normal havada gece gündüz kullanılıp iş yapacak birşeyler varsa çok güzel olur :D şaka bir yana başlangıç için ne almalıyım? Boşuna sipariş vermeyeyim lütfen yardım edin bana.kamış atarı 10-40 bu arada.
Öncelikle alışverişini internetten yap üstadım , yada dükkana git bak sonra fiyatları karşılaştır büyük bir ihtimalle dükkanlar baya kazık olacak kendimden biliyorum . bir kaç tane kendo seabass minnow 125f bir kaç tane silikon al panic prey alabilirsin su üstü için .