Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Süpürgesi (Barchino)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Adı üstünde hobi işte, tıpkı balıkçılık gibi. Ama bir şey gerekmedikçe elimi sürmüyorum açıkçası:)
Benim barchino amatör bir şey olur. Zaten İstanbul'da uygun sahil pek yok, olan da şehir dışında. Üstelik bahar veya kış aylarında tenha zamanlarda gitmemizi zorunlu kılan bir yöntem bu. Amaaaaaaaa bir de balık yakalarsam işte o zaman işler değişir:) Siz mera ve balık çeşitliliği açısından daha şanslısınız. İkimizde sonuçları nasılsa burada paylaşırız:)
Fotoğraflarını paylaştığım sahil benim işyerime 1 km mesafede yani 5 dk da gidebileceğim bir yer . eylül - ocak arası palamut ve lüfer dönemi eminim iyi iş çıkarak. Levrek konusunda bilmiyorum tamamen sürpriz. daha önce bu sahilde levrek yakalayanı göremdim ama aldıkları söylentisi var. dediğiniz gibi hele bi balık yakalıyayım bununla öğlenleri yemek paydosu falan sürekli inerim sahile, hatta sabahları 1 saat işe erken gelir yine denerim. ha bu arada zargana da bolca atlar diye düşünüyorum hele bu mevsimde zargana gelirse baya kalite kallavi zarganalar olur. Bence spinde sonuç alınabilen her sahilde bu sistem iş yapar. sonuçta en az 5-6 sahte yüzecek ve geniş bir alan taranacak.

eğer ben balık yakalarsam bunları çok gizli şekilde sudan çıkarmalıyım :) yoksa sahilde barchino yüzdürecek yer bulamayabilirim :)

hatta aklımda deli planlar var bu barchinoyu tekne ile kullanmak gibi , bizim buralarda karadan gidilemeyecek sahil şeritleri var ben teknede barchino kıyı şeridinde taramalar da yapmayı planlıyorum (tabi teknesi olan arkadaşı kandırabilirsem onun için öncelikle sahilden bi kaç balık alıp arkadaşımı da heycanlandırmalıyım :) )

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daha önce eklemiştim zannedersem. Yıllar önce yaptığım bir av. Sonrasında spine ağırlık verdim.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daha önce eklemiştim zannedersem. Yıllar önce yaptığım bir av. Sonrasında spine ağırlık verdim.
Merhaba İbrahim bey youtube da gezinirken seyretmistim bu videoyu.
Tebrikler harika bir av olmuş. Hazir kullanan birini bulmuşken artilari eksileri nelerdir tecrubelerinizi paylaşır mısınız? Avcılığı nasil? Takimi nasil kurdunuz? Nelere dikkat edelim? Simdiden teşekkürler cevabiniz için

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Hakan Bey, çok üstüne düşmeden bir akşam apar topar hazırlamıştık. Önemli olan ana beden misinasi 100 lük falan olsun. Asilirken eliniz kesiliyor. Ben açık renk raglo kullandim hep. 11cm liklerden. Baya balık tutmuştum ama spin gibi çok zevk vermiyor. 3kg balığı çekerken hiç anlamıyorsunuz bile.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Hakan Bey, çok üstüne düşmeden bir akşam apar topar hazırlamıştık. Önemli olan ana beden misinasi 100 lük falan olsun. Asilirken eliniz kesiliyor. Ben açık renk raglo kullandim hep. 11cm liklerden. Baya balık tutmuştum ama spin gibi çok zevk vermiyor. 3kg balığı çekerken hiç anlamıyorsunuz bile.
Kaç kostek yaptiniz? Kostek uzunluklari neydi? Evet bende 100 luk misina düşünüyorum. Kac metreye kadar acilabiliyordu? Valla ben sizin yakaladığıniz gibi yakalayabilirsem eminim cok zevk alirim bundan eminim :)

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kaç kostek yaptiniz? Kostek uzunluklari neydi? Evet bende 100 luk misina düşünüyorum. Kac metreye kadar acilabiliyordu? Valla ben sizin yakaladığıniz gibi yakalayabilirsem eminim cok zevk alirim bundan eminim :)

Zannedersem 6 köstek. 2mt civari köstekler. 5-6 metrede bir kostek. 40-45 mt civari aciliyordu tahminen.

m.deniz

Yeni Üye
Adı
Murat
Epeydir aklımdaydı. Bu hafta sonu hava yine kötü görünüyor, oturup yapayım bari. Ne de olsa serde babadan kalma marangozluk var. Önümüzdeki hafta hava inşallah iyi olur da deneme fırsatım olur. Kalın misina ve raglou almam gerekecek anlaşılan.
Fotoğraflarını ve av raporlarınızı bekliyor olacağız...

Bu arada ana bedeni sağlam ve ince bir ip yapsak sadece köstekleri T fırdöndüye florokarbondan yapsak nasıl olur ? malum ana beden misina koparsa onca emek boşa gidecektir rüzgarda denize doğru esiyor ise baschino sizlere ömür...
Herkese merhaba,ilk mesaj bu konuyaymış.Hakan bey ve adem bey kullanılan malzemeyi hafif ağaç yada materyelden seçerseniz iyi olur.Benim kullandığım levrek süpürgesi biraz ağır bir ağaçtan yapılma,çekerken epey zorluk çekiyorum.Epey dalgalı havalarda da çalışıyor bu sistem.Sahilde, hafif malzemeden (çam ağacı olabilir) yapılma levrek süpürgesi kullanan bir arkadaşla karşılaştım,biraz konuştuk,kullandığı levrek süpürgesi hem açığa doğru ilerleme hem de çekerken uygulanan kuvvet açısından çok iyiydi.O arkadaş tabiri caizse tek elle/parmakla çekerken ben epey zorlanıyordum.