Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrekçiler, Levrek Avının Tiyoları, Levrek Avı Teknikleri ve Detaylar

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Fiyat 85.-TL olasaydı iyiydi elbet, açılmamış kutulu o ürün için :) Ancak o ilanda eğer yanlış görmediysem 85.-USD fiyat biçilmiş ilgili makinaya, bu da güncel kurla 410.-TL civarı bir fiyat yapar. Ki ufak bir google araştırmasıyla o fiyatın durumu ortaya çıkar.
Ustam bana 250 tl ye kadar bir kamış önerebilirmisin kevrek at çek için . Okuma teleskopikler ucuz aklıma yattı birde shimano catana 2,70 olanı düşünüyorum var mı alternatif? İki parçalılar çok pahalı gibi teleskopik alsam?

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Daiwa Crossfire 2.40 cm. 10-40 atarlı spin kamışını kullanıyorum, ben memnunum. Üstelik bahsettiğiniz rakamlara bulabilirsiniz. Bir arkadaşımda Catana 2.40 cm. 10 - 30 atarlı kamışı kullanıyor. O da ondan memnun. O kamışta bütçenize yakındır. Şahsen tavsiyem bir av bayisine gitmeniz, orada denemeniz ve ona göre karar vermenizdir. Benim kamışımın aksiyonu ile arkadaşımın kamışının aksiyonları bambaşka. Benimki biraz daha sert, onun ki daha yumuşak...

Şehir olarak Aydın'da olduğunuzu görüyorum, orada av bayilerinin durumu nasıldır, stokları var mıdır bilemiyorum. Ben olsam üşenmez, İzmir'e gelir, Kemeraltı'ndaki av bayilerine uğrardım.

Ayrıca kamışın boyu birazda gideceğiniz avlaklara uygun olmalıdır. 2.70 cm'lik kamışın taşınması, bagajlara sığdırması düşündürür beni açıkçası.

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bunlarda kıyıdan takılma ihtimali falan var mı? Kurşunsuz dimi direk jigheaducuna sahte hem. Benim bulundugun bolge kusadası ve taşlık atacagım yerler hep plaj tarzında. Eldeki oltalarla tam bir ızdırap sürekli takılıyor.
Taşlıksa ve sahtenin dibe inmesine fırsat verirsen tabiki takılır. Atışı yapıp sahte suya düştüğünde hemen sarmaya başlarsan takılmaz.

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
İki parçalı Okuma G-Force 2.40 cm. 10 - 30 atarlı kamış, 40 yılda bir bizimle spine gelen kardeşime arada eğlensin diye aldığımız bir kamıştır. Bir kaç kere elime alıp atış yapmışlığım var, hatta üç tane de levrek almışlığı var o kamışın ama kazık gibi bir kamıştır bence. Haa fiyatı uygun mudur? Evet uygundur, ama ben tercih etmezdim...
Bu linkteki iki parçalı değilki teleskopik. Ben uygun fiyata teleskopik arıyorum . 250 tl ye kadar.

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Daiwa Crossfire 2.40 cm. 10-40 atarlı spin kamışını kullanıyorum, ben memnunum. Üstelik bahsettiğiniz rakamlara bulabilirsiniz. Bir arkadaşımda Catana 2.40 cm. 10 - 30 atarlı kamışı kullanıyor. O da ondan memnun. O kamışta bütçenize yakındır. Şahsen tavsiyem bir av bayisine gitmeniz, orada denemeniz ve ona göre karar vermenizdir. Benim kamışımın aksiyonu ile arkadaşımın kamışının aksiyonları bambaşka. Benimki biraz daha sert, onun ki daha yumuşak...

Şehir olarak Aydın'da olduğunuzu görüyorum, orada av bayilerinin durumu nasıldır, stokları var mıdır bilemiyorum. Ben olsam üşenmez, İzmir'e gelir, Kemeraltı'ndaki av bayilerine uğrardım.

Ayrıca kamışın boyu birazda gideceğiniz avlaklara uygun olmalıdır. 2.70 cm'lik kamışın taşınması, bagajlara sığdırması düşündürür beni açıkçası.
Aydında ğrn yok hiçbirşey bulamadım keneraltında çağlar avı duydun başka varmı tavsiye edebileceğiniz bir yer. Ben genellikle kuşadası ve milli parktan atacağım . Makine kolay kamış en Zor işmiş:) uyguna set yapabilecekmiyim bakalım makinede kafa karıstırıyor

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bu linkteki iki parçalı değilki teleskopik. Ben uygun fiyata teleskopik arıyorum . 250 tl ye kadar.
Evet, farkettim zaten, o yüzden iki parçalı hakkında bilgi vermek için yazdım. Hiç teleskobik kamış kullanmadım. Gerek tekne, gerek spin, gerekse lrf kamışlarım hep iki parçadır. Belki yanlıştır ama ne kadar çok parça birleşim yeri, o kadar daha az mukavemet gibi geliyor bana...

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Evet, farkettim zaten, o yüzden iki parçalı hakkında bilgi vermek için yazdım. Hiç teleskobik kamış kullanmadım. Gerek tekne, gerek spin, gerekse lrf kamışlarım hep iki parçadır. Belki yanlıştır ama ne kadar çok parça birleşim yeri, o kadar daha az mukavemet gibi geliyor bana...
Fiyatı çok uyugun okuma teleskopiklerin başlangıö için bunu mu alsam

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Fiyatı çok uyugun okuma teleskopiklerin başlangıö için bunu mu alsam
Forumda ikinci el kısmındaki ilanlara da bakabilirsin. Teknede kullandığım bir makinayı forum yoluyla almıştım. Hemde kullanılmamış, kutusu torbası vs. ile birlikte...