Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf - Hrf ???

• Konbuyu başlatan TektusKOR
  • Başlangıç tarihi

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Light Spin/Hrf için ben Yamaga Blanks Blue Current 85Tz/Nano aldım (3-21gr atar aralığı), ancak henüz kullanma fırsatım olmadı.

skorski34

Üye
Adı
Emrah KOR
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bir istanbul balıkçısı için en ideal aralık 1-7 gr iken , sarozda egede mırmır ve levrek avlamaya çalışan yeri geldiğinde 10gr jig yada suüstü rapala , silikon atan birisi için 1-10 gr , 1-15gr ve üzeri atar kamışlar daha başarılı bir seçim olur.
Melih bey merâmımız TAM OLARAK budur.. konfor vb.. eş geçer isek, bu dediğinizin 2si1arada olması NEDEN OLUR/NEDEN OLMAZ izah eder misiniz? Yani ben 1-10 yada 1-12 gibi kamış alarak maddi külfetten kurtulmak istiyorum..! Birçok kişide aynı konudan muzdarip ve lrf takım kurmaya cesaret edemiyor, haklı olarak.. Diğer katılımcılardan da lütfen ÖZELLİKLE bu konuya nokta atışı yorum bekliyorum.. İstanbul için 1-10 yada 1-12 !!! Bazı arkadaşlar ALLAH CC daha ziyade etsin maddi durumu iyi anlaşılan ki, bir düzine kamış tecrübesi etmiş ve işin teknik kısmından, konfor vb.. hiç ödün vermeyerek 2si1arada olmaz demeye getiriyor/anlaşılıyor

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Melih bey merâmımız TAM OLARAK budur.. konfor vb.. eş geçer isek, bu dediğinizin 2si1arada olması NEDEN OLUR/NEDEN OLMAZ izah eder misiniz? Yani ben 1-10 yada 1-12 gibi kamış alarak maddi külfetten kurtulmak istiyorum..! Birçok kişide aynı konudan muzdarip ve lrf takım kurmaya cesaret edemiyor, haklı olarak.. Diğer katılımcılardan da lütfen ÖZELLİKLE bu konuya nokta atışı yorum bekliyorum.. İstanbul için 1-10 yada 1-12 !!! Bazı arkadaşlar ALLAH CC daha ziyade etsin maddi durumu iyi anlaşılan ki, bir düzine kamış tecrübesi etmiş ve işin teknik kısmından, konfor vb.. hiç ödün vermeyerek 2si1arada olmaz demeye getiriyor/anlaşılıyor
Paylaşımların tümü çok güzel ve harika tespitler var. Bazen iş Elma mı Armut mu - Aynı sepet mi Ayrı sepetmi muhabbetine dönmüş. Her yorumu kelimesi kelimesine okudum ve paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.
Konu başlığına uygun olarak öncelikle söylemek isterimki 3 yıldır SPRO VIOLETY S63L 2-20 kullanıyorum ve bu kamıştan %50 iskonto furyasında 7 arkadaşımada tavsiyeyle aldırttım. Hepside gayet memnun. Disiplin için mükemmel bir seçim mi ? Kesinlikle hayır ama fiyat -performans olarak alternatifsiz.
İstavritte aldı iskorpitte. Yeri geldi Mırmıra silikon - Eşkinaya teke salladı. Yeri geldi Levreğe 12gr su üstü Dişliye 14 jig attı. Tatlı suda silikonla perch sahteyle Turna kovaladı. Ama crank baitle kasnayıda unutmadı. Tekrar söylüyorum hiç birisinde mükemmel değildi ama hiç birinde yetersiz kalmadı.
Emrahın sorusuna gelince! Kısa cevap : İstenilen " mükemmeliyetse" 2 si bir arada olmaz. Ama istenilen "yeterlilikse" mükemmel olur !
Uzun cevaba gelirsek. Eğer seçimleriniz yanlışsa 2 yanlış bile 1 yarım doğru yapmaz. Benim LRF disiplininde fazla değil sadece 3 kamışım oldu. ama 1gr dan başlayan C.W değerlerine ve daha uzun olmasına rağmen hiç bir kamışla bu kamışın erimini ve hassasiyetini alamadım ! Çünkü seçtiğim kamışlar yanlıştı.
Doğru kamışı seçmek adınada bu disipline spine harcadığım gibi binlerce lira harcamak istemedim. Çünkü, beni yeterince tatmin eden ve düşük maliyetli bir kamışım var. İyikide var. Daha 2 gün önce Levrek merasında 2.70-3.00 metrelik abileriyle aşık attı. Ben kimseye kamışınızın markası ne diye sormadım. Zaten çoğunu 50 metreden tanırım. Ama" Ellerinde 2000 liraya, 3 saat önce aldıkları takım la gelip" kamışın markasını soran ve nerden aldınız diyen birileri olunca. Yemişim Levreği "Gecenin en büyük balığı zaten elimde" dedirtti ya bana. Gerisi HİKAYE.
Aslında Olay: Sizin ne aradığınız ve nede bulduğunuz.
SAĞLICAKLA

skorski34

Üye
Adı
Emrah KOR
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Emrahın sorusuna gelince! Kısa cevap : İstenilen " mükemmeliyetse" 2 si bir arada olmaz. Ama istenilen "yeterlilikse" mükemmel olur !
eyvallah abim emeğine/ferasetine sağlık.. aylardır kafam şişti yaw. konudaki tecrübeli arkadaşların olumsuz yorumlarına aşırı tenkit ettiysem affola.. bu kadar basit, olur mu/olur* konu aktif-takip olmasıyla [benzer soru-cevap için bu konuya yönlendirilebilmesi adına] beraber istanbul için komple lrf set 500 lira bütçe ile, kamış tavsiyesinde de bulunabilirsen @reelmaster yemede yanında yat olur;)

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
1-12 gayet güzel istanbul için pişman olmazsınız.

skorski34

Üye
Adı
Emrah KOR
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
legalis 1-12 kamış 275 tl -350 bandında üzerine birşey diyemeyeceğim bütçenize uydurun 1000 kafa bir kamış..

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Mektupla Haşmet abi dün Savage gear Black Dropshot 223 cm 2-12 gr aldım çok hoşuma gitti kamış denemedim henüz av yapmadım ama....almadan önce elime alıp test ettiğim kamışlardan çok farklı çok hoşuma gitti ben didime taşınma hayaliyle aldım nasip artık :):) hatta teslim almayan giden arkadaşım kendisinede alacak elindeki legalisi satışa koydu
WhatsApp Image 2019-04-03 at 20.43.21.jpeg

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Mektupla Haşmet abi dün Savage gear Black Dropshot 223 cm 2-12 gr aldım çok hoşuma gitti kamış denemedim henüz av yapmadım ama....almadan önce elime alıp test ettiğim kamışlardan çok farklı çok hoşuma gitti ben didime taşınma hayaliyle aldım nasip artık :):) hatta teslim almayan giden arkadaşım kendisinede alacak elindeki legalisi satışa koydu
Ekli dosyayı görüntüle 90675
çok tarz duruyor ramazan güle güle kullan , trofe avların olsun

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Melih Peker sağolasın kardeşim görecegiz artık hafta sonu hayaller hayatlar nasıl olacak ;)