Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf - Hrf ???

• Konbuyu başlatan TektusKOR
  • Başlangıç tarihi

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
hrf hard rock fishing kiloüstü kaya balıkları için kullanılan bir tabir aslında HRF kamışları 8-45 gr civarında olur.bu bahsedilen değerlerdeki 2-12 gr kamışlar tam hrf olmuyor.

ancak şöyle bir durum var.lrf de hrf de japonların icadı terimler.

hrf için orada 8-45 gr kamış kullanılmasının sebebi balıkların gerçekten çok güçlü ve bazen 3-4 kg olabilmesi.bizim meralarda ise genelde 1,5 kg civarı oluyor büyük bir karagöz , eşkina vb dip kaya balıkları.dolayısıyla 2-15 gr arası kamışları uygun görebiliriz bu balıkları avlamak için.

lrf/hrf kamış almadan önce mera ve hedef balığa göre hareket etmekte fayda var.

örneğin sadece istavrit avlayan bir istanbul balıkçısı için en ideal aralık 1-7 gr iken , sarozda egede mırmır ve levrek avlamaya çalışan yeri geldiğinde 10gr jig yada suüstü rapala , silikon atan birisi için 1-10 gr , 1-15gr ve üzeri atar kamışlar daha başarılı bir seçim olur.
:harika:

Aynı kanaatteyim,
Zaten halihazırda 06-10 kamış varken ikinci kamış arayışında önce 1-7 sonra 2-10 kafamı çelmişti
Ancak son kararım ise 3-15 atarlı kamış almak oldu , aradaki gramajlarda istavrit türü avlar için 06-10 ziyadesiyle ( silikon olsun , microjig olsun ) işimi göreceğine karar verdim.
Daha ağır ama spin gibi olmayan düşük gramajlı sahte ve jigler için ise 03-15 atarlısında karar kıldım.
İstavrit avlarında 06-10 kullanırken biraz daha büyükler için denemelerde kaşık ve sahte kullanımı için 03-15 aldım

Bakalım önce istavrite sonra büyüklerine niyetleneceğiz hayırlısı ilen ;)

Ustalara sorsam bu arada ;
03-15 ile exsence 3000 kullansam sıkıntı olurmu yoksa küçük makineleri mi kullanayım
exsence 195 gr. kamış 105 gr

Diğer makineler 165 yada 175 gram

Rastgelsin

Mektupla

Daimi Üye
Kurşun arkasında kullanmakta olduğum;
Oskar Bloomberg Weapons 75mm 5,6gr
Oskar Bloomberg Runner F Shark 9cm 5.8gr
Oskar Magician Maket Balık 9cm 9 gr
Oskar Magician Maket Balık 7cm 5,3 gr
Oskar Magician Maket Balık 5cm 2,6 gr
Kendo Haryu 9.5 cm 8 gr
Kendo Zero Arise 9.0 cm 5.7g lık rapalaları

sığ sularda kurşunsuz atçek yapmayı düşünüyorum.

( popper vs maketler, jiketler - silikonları da daha sonra kullanıma başlayabilirim )

Aşağıdakiler bu maksada uygun mudur,
daha uygun olanlar neler olabilir sizce acaba...

Nomura Hıro Street 232cm 0-10g

Savage gear Black Dropshot 223 cm 2-12 gr 2 Parça Spin Kamış

Lineaeffe Forward II 0-8g 230cm Spınnıng Kamışı

Lineaeffe Drop Spın Solıd+Tubular 2Uç 210Cm 2-9g Spınnıng Kamışı
( 2-9 gram ve 4-15 gram lık 2 farklı ucu ile tek kamışta )

Daiwa Legalis RF 244cm 1-12gr Olta Kamışı En Uygun Fiyata

Kudos Light Style 225cm 3-10gr Lrf Kamış En Uygun Fiyata

Son düzenleme:

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Aynı kanaatteyim,
Zaten halihazırda 06-10 kamış varken ikinci kamış arayışında önce 1-7 sonra 2-10 kafamı çelmişti
Ancak son kararım ise 3-15 atarlı kamış almak oldu , aradaki gramajlarda istavrit türü avlar için 06-10 ziyadesiyle ( silikon olsun , microjig olsun ) işimi göreceğine karar verdim.
Daha ağır ama spin gibi olmayan düşük gramajlı sahte ve jigler için ise 03-15 atarlısında karar kıldım.
İstavrit avlarında 06-10 kullanırken biraz daha büyükler için denemelerde kaşık ve sahte kullanımı için 03-15 aldım

03-15 ile exsence 3000 kullansam sıkıntı olurmu yoksa küçük makineleri mi kullanayım

Rastgelsin
önemli olan sarım miktarı abi , 70 cm üstü sarımı olan makara ile dipte tık tık lrf aksiyonu vermek zor olur.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
önemli olan sarım miktarı abi , 70 cm üstü sarımı olan makara ile dipte tık tık lrf aksiyonu vermek zor olur.
Dip için ufakları kullanmayı düşünüyorum zaten
ufak sahtelerde ( 9-10 cm gibi yemlik ) 10 gram falan sahtelerde yada 10 gr kaşıklarda kullanmayı düşünüyorum ;)

Ama haklısın silikon kullanımında düşük devir şart
:harika::harika::harika::harika::harika:

cangvn

Aktif Üye
Adı
Can

Aynı kanaatteyim,

Rastgelsin
abi kafa capi cok buyuk lrf kamis icin bilgin olsun agirligi 195 gr olabilir fakat atislarda cok zorluk cikarir sana.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan

Aynı kanaatteyim,

Rastgelsin
Bende İstavrit vs avlarım için 1-10 gr LRF almıştım 14-40 spin kamışımı dün sattım ve yerine light spin tarzı birşey düşünüyorum. Dediğiniz gibi kaşık ve daha ağır sahteleri atıp daha büyük balıklar için zorluk çıkarmayacak şekilde....Savagear Salt 1dfr 218 cm 8-18 gr almaya çok yaklaştım ama shimano exage 2500 fd makinası için uyum sorunu olur mu ilk halkası çok küçük olduğunu söylediler. Bu hususta kimseden yanıt alamadım henüz..Bir fikri olan varsa paylaşırsa çok memnun olacağım:)

Çaça

Aktif Üye
Bende İstavrit vs avlarım için 1-10 gr LRF almıştım 14-40 spin kamışımı dün sattım ve yerine light spin tarzı birşey düşünüyorum. Dediğiniz gibi kaşık ve daha ağır sahteleri atıp daha büyük balıklar için zorluk çıkarmayacak şekilde....Savagear Salt 1dfr 218 cm 8-18 gr almaya çok yaklaştım ama shimano exage 2500 fd makinası için uyum sorunu olur mu ilk halkası çok küçük olduğunu söylediler. Bu hususta kimseden yanıt alamadım henüz..Bir fikri olan varsa paylaşırsa çok memnun olacağım:)
Bende Savage gear 5-14 var, daiwa ninja 3000 a ile kullandım. Eğer sorunuz mesafe ile alakalı ise mesafe konusunda söz konusu takımla hiç sıkıntı yaşamadım, çok güzel mesafelere 3,5 gr. jigheadleri atabildim ama asıl performansı 10 gr.lık jiglerle gösterdi.
Denildiği gibi uç kısmındaki halka küçük ancak ne Daiwa ninja 3000'de ne de sonra geçici olarak yerine kullandığım aria-20 ile (Daiwa ağır olduğundan belli bir süre omuz kol bırakmıyor) hiçbir sıkıntı yaşamadım.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Bende Savage gear 5-14 var, daiwa ninja 3000 a ile kullandım. Eğer sorunuz mesafe ile alakalı ise mesafe konusunda söz konusu takımla hiç sıkıntı yaşamadım, çok güzel mesafelere 3,5 gr. jigheadleri atabildim ama asıl performansı 10 gr.lık jiglerle gösterdi.
Denildiği gibi uç kısmındaki halka küçük ancak ne Daiwa ninja 3000'de ne de sonra geçici olarak yerine kullandığım aria-20 ile (Daiwa ağır olduğundan belli bir süre omuz kol bırakmıyor) hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Ben videolarda 8-18 gramı shimano sahara 2500 ile kullanan da gördüm gerçi sorun olmaz diye düşünüyorum inşallah . Bu kamışı ağırlıklı olarak Antalya taraflarında değerlendireceğim zaten. Yorumunuz için çok teşekkürler. Çok faydalı oldu :harika::harika::harika::harika:

Son düzenleme:

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Aynı kanaatteyim,

Rastgelsin

195 gr'lık makine gayet uygun bence ama makinenin büyük olması ip boşalımını olumsuz etkileyebilir. Kamış halkaları çok ufak değilse sorun olmaz. 165 ve 175 gr olan makineler elinizde zaten varsa onlar da kullanılabilir.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kurşun arkasında kullanmakta olduğum;
Oskar Bloomberg Weapons 75mm 5,6gr
Oskar Bloomberg Runner F Shark 9cm 5.8gr
Oskar Magician Maket Balık 9cm 9 gr
Oskar Magician Maket Balık 7cm 5,3 gr
Oskar Magician Maket Balık 5cm 2,6 gr
Kendo Haryu 9.5 cm 8 gr
Kendo Zero Arise 9.0 cm 5.7g lık rapalaları

sığ sularda kurşunsuz atçek yapmayı düşünüyorum.

( popper vs maketler, jiketler - silikonları da daha sonra kullanıma başlayabilirim )

Aşağıdakiler bu maksada uygun mudur,
daha uygun olanlar neler olabilir sizce acaba...

Nomura Hıro Street 232cm 0-10g

Savage gear Black Dropshot 223 cm 2-12 gr 2 Parça Spin Kamış

Lineaeffe Forward II 0-8g 230cm Spınnıng Kamışı

Lineaeffe Drop Spın Solıd+Tubular 2Uç 210Cm 2-9g Spınnıng Kamışı
( 2-9 gram ve 4-15 gram lık 2 farklı ucu ile tek kamışta )

Daiwa Legalis RF 244cm 1-12gr Olta Kamışı En Uygun Fiyata

Kudos Light Style 225cm 3-10gr Lrf Kamış En Uygun Fiyata

Bu seçeneklerden en makulu blackdrop shot bence...