Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Selamlar ;
Toplu bir av raporu olacak şimdiden keyifli okumalar :)
13.06.2025 tarihi lrf için rüzgar raporları çok olumlu gözükmese de yeni makinenin verdiği heyecan ile kendimi sahile attım 4. meradan sonra istediğim boyda 2 3 istavrit alsam da maalesef av tatmin etmedi ve arkama baka baka sabah ezanına yakın bir saate eve dönmek zorunda kaldım..
f58c749a-eb68-4c33-8cef-9ff11cfd2281.jpeg

14.06.2025 tarihinde yine lrf için rüzgar koşulları elverişli gözükmüyordu @Gorkembjk den gelen mırmırda bir hareket var msjı ile kaşıntım daha da arttı ve saat 24:00 gibi kendimi meraya attım mera biraz kalabalık olsa da bir taş tepesinde olta atacak yeri buldum 3 gr jighead kırmızı ısome üç çeyrek boy :D ve hırsız ile atışlara başladım dip kumluk yosun yok denecek kadar az rüzgar arada şenlik çıkarsa da buna da şükür diyerek ava devam ettim ilk vuruşta sanırım küçük bir mırmır aldım derken kıyıya geldiğinde minekop olduğunu fark ettim yaklaşık 25cm civarında müthiş renkleri ile balıkçılık kariyerimin ilk minekopu artık kepçedeydi sevdik okşadık ve saldık keyfim yerinde atışlara devam ettim saat 01:00 a kadar 6 adet benzer boylardaki minekopları yakala bırak yaparken 1 tanesinin hırsız solungacına girince önümde bir sürü olduğuna ve bu av şeklinin onlara zarar vereceğine kanaat getirip yem tercihini değiştirerek varsa içlerinden iri bireyleri kandırabilirmiyim düşüncesi ile 5 gr silkon karides ile atışlarıma devam ettim sanırım 3. yada 4. atışta tekrar oltamı aynı bol minekop ziyaret etti :) bu sefer jig e geçerek daha önce duyduğum vibrasyon ile de alındığını bildiğim av başındaki hedefim olan mırmıra odaklandım meranın kumluk ve ilişkensiz olması ile 5 gr jig ile yaptığım atışlarda bir minekop daha gelmesi beni zevkden dört köşe ederken sanırım istediğim balığa ulaşamayacağım düşüncesini de yavaş yavaş netleştirmeye başladı daha önce Akdeniz'de kullanırım diye aldığım berkleyin kokulu yengeç sahtesi ile birkaç atış yapayım dedim aslında eşkina odaklı da kullanmıştım daha önce ama verim alamamıştım yine bir minekop yengeçe tav oldu ve onu da ait olduğu sulara geri saldım :) yanımdaki arkadaşın temudan aldığı 4 cm civarındaki kurt şeklinde silikon ile 2 adet mırmır aldığını görünce bende ondan silikon rica ettim ve gecenin güzelliği yaklaşık 30-35 cm boyundaki mırmır kıyıya getirmeyi başardım 10 adet minekop ve 1 adet mırmır ile aralık ayında yaptığım dişli avından sonra LRF kariyerimin en keyifli ve güzel avını geride bırakmış oldum :)
WhatsApp Image 2025-06-16 at 15.09.03.jpeg

15.06.2025 bizde kurt un dişine kan değdiği zaman avın arkası bırakılmaz :D @Bedri35 de bu sefer eşlik edeceğini söyleyince keyfim tam yerine geldi yapacak işim olmadığından ve bir gün önceki harekete istinaden meranın kalabalık olacağını düşündüğümden biraz daha erken meraya indim saat 20:00 civarı başladığım avda ilk başta jig , silikon karides ve vibrasyon ile yaptığım atışlardan sonuç alamayınca tekrar kırmızı isomeli kombinasyona dönerek ilk minekopu 20:30 civarında aldım bir sonraki minekopu da 21 civarında aldım ama bu seyreklik bir gün önce yaşanan aksiyonun yanında düşündürücüydü bedonun gelmesi geyik muhabbet derken 22:00 civarı bedo ilk minekopunu almayı başardı saat ilerledikçe balıklar devam etti ve saat 24:00 civarı keyifli bir şekilde avı sonlandırdık bu gecenin skoru 3 minekop ve 4 mırmırdı @Bedri35 aldığı son mırmır hafif set ile mırmıra girişirsen ne olacağının bir dersini verircesine kalama kıyamet kamış u c ve bilimum harflerin şeklini sokarken bizi de bizden almıştı.. @Umut19 geçen senelerede verdiği 3.5 gr vibrasyon balıkların 3ünü alarak nokta atışı bir seçim olduğunu da gösterdi :)
velhasıl güzel bir hafta sonu keyifli av ile taçlanıp uzun zamandır aradığımız aksiyonu bize yaşattı bir balıkçı teknesi o kıyıları talan etmez ise devamı da olur umarım...
Takım bilgisi
Graphiteleader CORTO 0.8-10
Shimano 23 Vanquish FC 1000 SSSPG
Toray 0,2 pe
0,20 prorex lider

Yamaga Blanks BlueCurrent 62/TZ NANO JH-Special Max 3
Varivas 0,3 pe
Lider kullanmaz hurafe sevmez :D

8e1642e5-b648-46c1-97ab-b59b77e7fe8c.jpeg
c3138124-de9f-4417-9dce-2cae3d5b1495.jpeg

Son düzenleme:

Çaça

Aktif Üye
Selamlar ;
Toplu bir av raporu olacak şimdiden keyifli okumalar :)
13.06.2025 tarihi lrf için rüzgar raporları çok olumlu gözükmese de yeni makinenin verdiği heyecan ile kendimi sahile attım 4. meradan sonra istediğim boyda 2 3 istavrit alsam da maalesef av tatmin etmedi ve arkama baka baka sabah ezanına yakın bir saate eve dönmek zorunda kaldım..
Ekli dosyayı görüntüle 126432
14.06.2025 tarihinde yine lrf için rüzgar koşulları elverişli gözükmüyordu @Gorkembjk den gelen mırmırda bir hareket var msjı ile kaşıntım daha da arttı ve saat 24:00 gibi kendimi meraya attım mera biraz kalabalık olsa da bir taş tepesinde olta atacak yeri buldum 3 gr jighead kırmızı ısome üç çeyrek boy :D ve hırsız ile atışlara başladım dip kumluk yosun yok denecek kadar az rüzgar arada şenlik çıkarsa da buna da şükür diyerek ava devam ettim ilk vuruşta sanırım küçük bir mırmır aldım derken kıyıya geldiğinde minekop olduğunu fark ettim yaklaşık 25cm civarında müthiş renkleri ile balıkçılık kariyerimin ilk minekopu artık kepçedeydi sevdik okşadık ve saldık keyfim yerinde atışlara devam ettim saat 01:00 a kadar 6 adet benzer boylardaki minekopları yakala bırak yaparken 1 tanesinin hırsız solungacına girince önümde bir sürü olduğuna ve bu av şeklinin onlara zarar vereceğine kanaat getirip yem tercihini değiştirerek varsa içlerinden iri bireyleri kandırabilirmiyim düşüncesi ile 5 gr silkon karides ile atışlarıma devam ettim sanırım 3. yada 4. atışta tekrar oltamı aynı bol minekop ziyaret etti :) bu sefer jig e geçerek daha önce duyduğum vibrasyon ile de alındığını bildiğim av başındaki hedefim olan mırmıra odaklandım meranın kumluk ve ilişkensiz olması ile 5 gr jig ile yaptığım atışlarda bir minekop daha gelmesi beni zevkden dört köşe ederken sanırım istediğim balığa ulaşamayacağım düşüncesini de yavaş yavaş netleştirmeye başladı daha önce Akdeniz'de kullanırım diye aldığım berkleyin kokulu yengeç sahtesi ile birkaç atış yapayım dedim aslında eşkina odaklı da kullanmıştım daha önce ama verim alamamıştım yine bir minekop yengeçe tav oldu ve onu da ait olduğu sulara geri saldım :) yanımdaki arkadaşın temudan aldığı 4 cm civarındaki kurt şeklinde silikon ile 2 adet mırmır aldığını görünce bende ondan silikon rica ettim ve gecenin güzelliği yaklaşık 30-35 cm boyundaki mırmır kıyıya getirmeyi başardım 10 adet minekop ve 1 adet mırmır ile aralık ayında yaptığım dişli avından sonra LRF kariyerimin en keyifli ve güzel avını geride bırakmış oldum :)Ekli dosyayı görüntüle 126433

15.06.2025 bizde kurt un dişine kan değdiği zaman avın arkası bırakılmaz :D @Bedri35 de bu sefer eşlik edeceğini söyleyince keyfim tam yerine geldi yapacak işim olmadığından ve bir gün önceki harekete istinaden meranın kalabalık olacağını düşündüğümden biraz daha erken meraya indim saat 20:00 civarı başladığım avda ilk başta jig , silikon karides ve vibrasyon ile yaptığım atışlardan sonuç alamayınca tekrar kırmızı isomeli kombinasyona dönerek ilk minekopu 20:30 civarında aldım bir sonraki minekopu da 21 civarında aldım ama bu seyreklik bir gün önce yaşanan aksiyonun yanında düşündürücüydü bedonun gelmesi geyik muhabbet derken 22:00 civarı bedo ilk minekopunu almayı başardı saat ilerledikçe balıklar devam etti ve saat 24:00 civarı keyifli bir şekilde avı sonlandırdık bu gecenin skoru 3 minekop ve 4 mırmırdı @Bedri35 aldığı son mırmır hafif set ile mırmıra girişirsen ne olacağının bir dersini verircesine kalama kıyamet kamış u c ve bilimum harflerin şeklini sokarken bizi de bizden almıştı.. @Umut19 geçen senelerede verdiği 3.5 gr vibrasyon balıkların 3ünü alarak nokta atışı bir seçim olduğunu da gösterdi :)
velhasıl güzel bir hafta sonu keyifli av ile taçlanıp uzun zamandır aradığımız aksiyonu bize yaşattı bir balıkçı teknesi o kıyıları talan etmez ise devamı da olur umarım...
Takım bilgisi
Graphiteleader CORTO 0.8-10
Toray 0,2 pe
0,20 prorex lider

Yamaga Blanks BlueCurrent 62/TZ NANO JH-Special Max 3
Varivas 0,3 pe
Lider kullanmaz hurafe sevmez :D

Ekli dosyayı görüntüle 126434Ekli dosyayı görüntüle 126435
Maşallah, keyifli bir av olmuş :)

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Fotoğraflar 06.07.2025 tarihli Sapanca gölünde yaptığım lrf avına aittir. İp 0.04 lük olduğundan dolayı çoğu büyük boy kızılkanat ve tırsi yi çıkaramadım kıyıya fakat çok aksiyonlu,çok zevkli ve bi okadar da takım kaybetmeli bir av oldu.

Ekli dosyalar

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
07.07.2025 tarihli Kocaeli/ Darıca lrf avım. Çoğu balığı kaçırdım.sebebi ise jighead im kaliteli değil.ondan dolayı kaçtı balıklar. Silikon baby worm turuncu, ecogear petrol yeşili ve yummy pembe. Ecogear güzel balık alıyor fakat silikon çok esnek olduğu için kuyrukları hemen kopuyor. Balık kestiği sırada hırsıza çin kurdu takıp son balığımı aldım ve avı bitirdim.

Herkese rast gele.

Ekli dosyalar

has_lrf_48

Yeni Üye
Adı
Kayra
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bauer raft rod hakkında bir bilgisi olan varmı acaba? Mesela anlatıldığı gibi 1-7 gram atabiliyormu

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
11:07:2025 saat 03:06 da oltama binen güzellik..
Mırmır avını hep çok merak etmiştim. Anlatanlar aksiyonu,savaşması çok güzel diyordu. Arkadaşlar ile konuştuk ve gece 23:45 te iş çıkışı arkadaşların yanına gittim. Öyle av badim falanda yok artık eskisi gibi.. Neyse hem tanışma hem sohbet muhabbet derken, olta atmaya başladım. bi kaç atıştan sonra çok güzel bir lvuruş aldım fakat kandıramadım bir türlü. Yanına gittiğim arkadaşların olatalarına bindi ve 2 adet mırmır'ı çıkarmayı başardılar. Tabi çıkaramayıp kaçanlar da oldu. İp mi kesilmedi, Jighead mi kopmadı,kaya dibine girip ayna yapıp kafa sallayarak mı kaçmadı balıklar.. Baya aksiyonlu oldu. neyse bende atıyom boş çekiyom. İstavrit bile vurmadı ilk etapta :) Sonra arkadaşlar 02:40 civarı sabah işe gidicez diyip eve gittiler. Ben biraz daha oyalancam dedim. Kaldık 2 arkadaş. Giderken de mırmır aldığı silikonu bana verdi ve abi dene mutlaka bunu tak dedi. Eyvallah dedim taktım silikonu. Atıyom atıyom balık yok. tık yok.Sıkıldım artık istavrit bile alamayınca,aksiyonu değiştirdim en azından istavrit alayım bi kaç tane diye. 2-3 tane istavrit aldım, lsıkıldım geç oldu dedim bende gidiyorum dedim yanımda ki arkadaşa, son atış bu dedim. attım son atışı,istavrit aksiyonu verdim orta suda. bi anda kalama cayırdadı. dedim kalama çok açık, kısayım şunu istavrittir heralde.. Bi kafa daha kısık kalama ile bi cayırdama.. Olta şekilden şekile girdi. öyle böyle basmak yok.. Neyse önüm ful kayalık,takılcak kescek koparcak diye korku heyecan vs. çektim balığı kıyıya doğru, bi anda kaldırdım yukarı.. Dedim kamış kırılırsa kırılsın ip kopmasın yeter ki.. Neyse kaldırdım balığı kayaların üstüne ama elim ayağım titriyor. tam jighead i çıkartırken bi çırpındı düştü elimden kayanın arasına.. Olta bi yerde, ben kayanın arasında balığı tuttum kaçmadı allahtan ve nasip oldu.. Tabi sabah hemen malzemeciye gidip o silikondan 1 paket aldım.. Devamı diğer avrala inşallah.. Herkese rast gelsin.

Ekli dosyalar

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
11:07:2025 saat 03:06 da oltama binen güzellik..
Mırmır avını hep çok merak etmiştim. Anlatanlar aksiyonu,savaşması çok güzel diyordu. Arkadaşlar ile konuştuk ve gece 23:45 te iş çıkışı arkadaşların yanına gittim. Öyle av badim falanda yok artık eskisi gibi.. Neyse hem tanışma hem sohbet muhabbet derken, olta atmaya başladım. bi kaç atıştan sonra çok güzel bir lvuruş aldım fakat kandıramadım bir türlü. Yanına gittiğim arkadaşların olatalarına bindi ve 2 adet mırmır'ı çıkarmayı başardılar. Tabi çıkaramayıp kaçanlar da oldu. İp mi kesilmedi, Jighead mi kopmadı,kaya dibine girip ayna yapıp kafa sallayarak mı kaçmadı balıklar.. Baya aksiyonlu oldu. neyse bende atıyom boş çekiyom. İstavrit bile vurmadı ilk etapta :) Sonra arkadaşlar 02:40 civarı sabah işe gidicez diyip eve gittiler. Ben biraz daha oyalancam dedim. Kaldık 2 arkadaş. Giderken de mırmır aldığı silikonu bana verdi ve abi dene mutlaka bunu tak dedi. Eyvallah dedim taktım silikonu. Atıyom atıyom balık yok. tık yok.Sıkıldım artık istavrit bile alamayınca,aksiyonu değiştirdim en azından istavrit alayım bi kaç tane diye. 2-3 tane istavrit aldım, lsıkıldım geç oldu dedim bende gidiyorum dedim yanımda ki arkadaşa, son atış bu dedim. attım son atışı,istavrit aksiyonu verdim orta suda. bi anda kalama cayırdadı. dedim kalama çok açık, kısayım şunu istavrittir heralde.. Bi kafa daha kısık kalama ile bi cayırdama.. Olta şekilden şekile girdi. öyle böyle basmak yok.. Neyse önüm ful kayalık,takılcak kescek koparcak diye korku heyecan vs. çektim balığı kıyıya doğru, bi anda kaldırdım yukarı.. Dedim kamış kırılırsa kırılsın ip kopmasın yeter ki.. Neyse kaldırdım balığı kayaların üstüne ama elim ayağım titriyor. tam jighead i çıkartırken bi çırpındı düştü elimden kayanın arasına.. Olta bi yerde, ben kayanın arasında balığı tuttum kaçmadı allahtan ve nasip oldu.. Tabi sabah hemen malzemeciye gidip o silikondan 1 paket aldım.. Devamı diğer avrala inşallah.. Herkese rast gelsin.
Tebrikler güzel boy. Silikonda Turuncu ve Sarı renk tercih edin. Ben en çok mırmır özelinde turuncu renk silikonlardan verim aldım

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tebrikler güzel boy. Silikonda Turuncu ve Sarı renk tercih edin. Ben en çok mırmır özelinde turuncu renk silikonlardan verim aldım
Teşekkürler. Baby worm turuncu ve tiger ile de vuruşlar alındı fakat balıkların hepsi ecogear aqua j18 kodlu silikon ile alındı.Simli Balköpüğü renk orak kuyruk silikonlar da eşkina ve mırmır için iyi iş yapıyor diyorlar fakat ben şahit olmadığım için birşey diyemiyorum. Wormiez sarı simli uv li silikonum var. ilk fırsatta onu da deneyeceğim.

Son düzenleme:

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rapor yazmayınca her gittiğimizde balık alıyoruz intibası oluşmasın. Dün akşam @OmerAydın ile birlikte Anadolu yakası Pendik Bostancı hattında yaklaşık 4 saate yakın sohbet muhabbet eşliğinde olta salladık. Bilanço 3-5 istavrit 3-5 kaya balığı. İstavrit açısından verimsiz geçen bir sezon maalesef. Denk gelip iri istavrite günlük olarak oturanlar hariç tek tük ya da boş şeklinde geçiyor mevsim.

NumanGuler

Aktif Üye
Adı
Numan Güler
Bu hafta lrf açısından oldukça verimsizdi. 10 istavrit alıyorum 5'i zaten yolda düşüyor 2 tanesini kovaya alamadan kayaların arasına düşürüyorum 3 tanesini de eve götürüyorum kediye veriyorum