OmerAydın
Daimi Üye
- Adı
- Ömer Aydın
Selamlar ;
Toplu bir av raporu olacak şimdiden keyifli okumalar
13.06.2025 tarihi lrf için rüzgar raporları çok olumlu gözükmese de yeni makinenin verdiği heyecan ile kendimi sahile attım 4. meradan sonra istediğim boyda 2 3 istavrit alsam da maalesef av tatmin etmedi ve arkama baka baka sabah ezanına yakın bir saate eve dönmek zorunda kaldım..
14.06.2025 tarihinde yine lrf için rüzgar koşulları elverişli gözükmüyordu @Gorkembjk den gelen mırmırda bir hareket var msjı ile kaşıntım daha da arttı ve saat 24:00 gibi kendimi meraya attım mera biraz kalabalık olsa da bir taş tepesinde olta atacak yeri buldum 3 gr jighead kırmızı ısome üç çeyrek boy
ve hırsız ile atışlara başladım dip kumluk yosun yok denecek kadar az rüzgar arada şenlik çıkarsa da buna da şükür diyerek ava devam ettim ilk vuruşta sanırım küçük bir mırmır aldım derken kıyıya geldiğinde minekop olduğunu fark ettim yaklaşık 25cm civarında müthiş renkleri ile balıkçılık kariyerimin ilk minekopu artık kepçedeydi sevdik okşadık ve saldık keyfim yerinde atışlara devam ettim saat 01:00 a kadar 6 adet benzer boylardaki minekopları yakala bırak yaparken 1 tanesinin hırsız solungacına girince önümde bir sürü olduğuna ve bu av şeklinin onlara zarar vereceğine kanaat getirip yem tercihini değiştirerek varsa içlerinden iri bireyleri kandırabilirmiyim düşüncesi ile 5 gr silkon karides ile atışlarıma devam ettim sanırım 3. yada 4. atışta tekrar oltamı aynı bol minekop ziyaret etti
bu sefer jig e geçerek daha önce duyduğum vibrasyon ile de alındığını bildiğim av başındaki hedefim olan mırmıra odaklandım meranın kumluk ve ilişkensiz olması ile 5 gr jig ile yaptığım atışlarda bir minekop daha gelmesi beni zevkden dört köşe ederken sanırım istediğim balığa ulaşamayacağım düşüncesini de yavaş yavaş netleştirmeye başladı daha önce Akdeniz'de kullanırım diye aldığım berkleyin kokulu yengeç sahtesi ile birkaç atış yapayım dedim aslında eşkina odaklı da kullanmıştım daha önce ama verim alamamıştım yine bir minekop yengeçe tav oldu ve onu da ait olduğu sulara geri saldım
yanımdaki arkadaşın temudan aldığı 4 cm civarındaki kurt şeklinde silikon ile 2 adet mırmır aldığını görünce bende ondan silikon rica ettim ve gecenin güzelliği yaklaşık 30-35 cm boyundaki mırmır kıyıya getirmeyi başardım 10 adet minekop ve 1 adet mırmır ile aralık ayında yaptığım dişli avından sonra LRF kariyerimin en keyifli ve güzel avını geride bırakmış oldum
15.06.2025 bizde kurt un dişine kan değdiği zaman avın arkası bırakılmaz
@Bedri35 de bu sefer eşlik edeceğini söyleyince keyfim tam yerine geldi yapacak işim olmadığından ve bir gün önceki harekete istinaden meranın kalabalık olacağını düşündüğümden biraz daha erken meraya indim saat 20:00 civarı başladığım avda ilk başta jig , silikon karides ve vibrasyon ile yaptığım atışlardan sonuç alamayınca tekrar kırmızı isomeli kombinasyona dönerek ilk minekopu 20:30 civarında aldım bir sonraki minekopu da 21 civarında aldım ama bu seyreklik bir gün önce yaşanan aksiyonun yanında düşündürücüydü bedonun gelmesi geyik muhabbet derken 22:00 civarı bedo ilk minekopunu almayı başardı saat ilerledikçe balıklar devam etti ve saat 24:00 civarı keyifli bir şekilde avı sonlandırdık bu gecenin skoru 3 minekop ve 4 mırmırdı @Bedri35 aldığı son mırmır hafif set ile mırmıra girişirsen ne olacağının bir dersini verircesine kalama kıyamet kamış u c ve bilimum harflerin şeklini sokarken bizi de bizden almıştı.. @Umut19 geçen senelerede verdiği 3.5 gr vibrasyon balıkların 3ünü alarak nokta atışı bir seçim olduğunu da gösterdi 
velhasıl güzel bir hafta sonu keyifli av ile taçlanıp uzun zamandır aradığımız aksiyonu bize yaşattı bir balıkçı teknesi o kıyıları talan etmez ise devamı da olur umarım...
Takım bilgisi
Graphiteleader CORTO 0.8-10
Shimano 23 Vanquish FC 1000 SSSPG
Toray 0,2 pe
0,20 prorex lider
Yamaga Blanks BlueCurrent 62/TZ NANO JH-Special Max 3
Varivas 0,3 pe
Lider kullanmaz hurafe sevmez
Toplu bir av raporu olacak şimdiden keyifli okumalar
13.06.2025 tarihi lrf için rüzgar raporları çok olumlu gözükmese de yeni makinenin verdiği heyecan ile kendimi sahile attım 4. meradan sonra istediğim boyda 2 3 istavrit alsam da maalesef av tatmin etmedi ve arkama baka baka sabah ezanına yakın bir saate eve dönmek zorunda kaldım..
14.06.2025 tarihinde yine lrf için rüzgar koşulları elverişli gözükmüyordu @Gorkembjk den gelen mırmırda bir hareket var msjı ile kaşıntım daha da arttı ve saat 24:00 gibi kendimi meraya attım mera biraz kalabalık olsa da bir taş tepesinde olta atacak yeri buldum 3 gr jighead kırmızı ısome üç çeyrek boy
15.06.2025 bizde kurt un dişine kan değdiği zaman avın arkası bırakılmaz
velhasıl güzel bir hafta sonu keyifli av ile taçlanıp uzun zamandır aradığımız aksiyonu bize yaşattı bir balıkçı teknesi o kıyıları talan etmez ise devamı da olur umarım...
Takım bilgisi
Graphiteleader CORTO 0.8-10
Toray 0,2 pe
0,20 prorex lider
Yamaga Blanks BlueCurrent 62/TZ NANO JH-Special Max 3
Varivas 0,3 pe
Lider kullanmaz hurafe sevmez
Son düzenleme: