Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Merhaba arkadaşlar, LRF'nin cazibesine kapılarak bende bu kafileye katıldım.
Forumda sizlerin verdiğiniz bilgiler ve çeşitli blog'lardan edindiğim bilgilere dayanarak
Daiwa Exceler 225 cm 1-9 gr kamış
Daiwa Legalis LT 1000D-XH makina
Fusion X4 0.08 mm 2.7 kg ip misina
ürünleri ile fiyat-performansa dayalı bir set satın aldım.
Silikon kokulu kokusuz yemler, jigler, hırsız kancalar derken epeyce bir yan üründe tedarik ettim.
İki kere Kireçburnunda Nadir Nadi parkının koya bakan kısmında deneme yaptım ama rüzgarın ters yönde olması ve acemiliğim nedeni ile vuruş bile alamadım.
Bu akşamüstü karaköy civarında bir deneme daha yapmak istiyorum. Bölgede avlanan arkadaşlar nereleri önerirler ? Hatta akşamüstü civarı orada olacak olan varsa tanışıp tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Hayırlı olsun çok güzel bir takım,aynı kamış bende var çok memnunum. bu aralar hava mualefeti var bende pek gidemiyorum belki bu akşam üsküdarda bir deneme yapabilirim ama 1 2 ay önceki balık yok sanırım. 1 - 2 ay önce kadar harika iri balık yaptı çok keyifliydi, benim bu akşamki hedefim taş balıkları olacak maksat aksiyon yaşamak, yakala bırak yaparım balıklar havyarlı sanırım hala. üsküdara yolunuz düşerse ben iskelenin sol tarafında yeni doldurulan alanda ya da Beşiktaş motor iskelesi yanında olabilirim.

Mektupla

Daimi Üye

Mektupla

Daimi Üye
Çok güzel görüntüler / duygular..... İyiki varsınız güzel insanlar....

Ben babamı daha 4 yaşındayken kaybettim, kendisini hayal meyal hatırlıyorum ama o da avcıydı, özellikle kara avcısıydı ama içinde doğa sevgisi varmış ki denize uzak olduğumuzdan balık avını derelerde yaşarmış. Annem anlatır çok güzel bir serpmesi varmış annem benim için saklamak istemiş ama nasıl olduysa bi arkadaşı almış heralde :( O vefaat edince biz İzmir merkeze taşındık, babamdan gelen genlerle hiç kimsenin aşılaması desteği olmadan balık avı hobisine gönül verdim, şimdi de yeğenlerime aşılıyorum bende :)
Mekanı cennet olsun inşaallah

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Forumda sizlerin verdiğiniz bilgiler ve çeşitli blog'lardan edindiğim bilgilere dayanarak
Silikon kokulu kokusuz yemler, jigler, hırsız kancalar derken epeyce bir yan üründe tedarik ettim.
İki kere Kireçburnunda Nadir Nadi parkının koya bakan kısmında deneme yaptım ama rüzgarın ters yönde olması ve acemiliğim nedeni ile vuruş bile alamadım.
Bu akşamüstü karaköy civarında bir deneme daha yapmak istiyorum. Bölgede avlanan arkadaşlar nereleri önerirler ? Hatta akşamüstü civarı orada olacak olan varsa tanışıp tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Başlangıç için güzel bir takım yapmışsınız, iyi avlarda kullanın. Balık bu aralar biraz nazlı o yüzden denemekten vazgeçmeyin, tecrübeli arkadaşlara eşlik etmeye çalışın mümkünse. Kamışın ucu çok hassas o yüzden özellikle misinanızın dolanmamasına dikkat edin sonra boyunu 10 cm kısaltmak zorunda kalabilirsiniz, gerçi orjinalinden daha iyi oluyor orası ayrı :) Meranızın izin verdiği oranda en hafif jighead ile avlanın ve hırsız iğne ile avantajı elinize alın, zamanla herşey yerine oturacaktır zaten.

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bazen şüpheleniyorum. Lrf, jig, silikon diyerek yönlendiriliyor muyuz? Takip ettiğim kadarıyla eski canlı cansız yemlere, boncuklara, zokalara dönüş var ve bunların daha etkili olduğu videolarda gösteriliyor. Mamun, teke, karides, sardalya kullanan eski jigciler, sahteciler (reklam yüzleri) şimdi bu yöntemlerin daha etkili olduğunu söylüyorlar.
Belli bir süre bu yöntemler ile avlanılıp fahiş fiyatlar ile satılan metal, plastik yemleri almamak lazım ki bizi oltalarında sazan olarak görmesinler.
Lrfnin mantigi balik tutmak degil zevk almaktir. Evet diger disiplinlere gore ( Spin haric. Spine servet harcanabilir) epey pahalidir ve cok cesitli ekipmanlari vardir. Japonyada lrf disiplininin cikis amaci yakalanan baliktan maksimum zevk almaktir. Eger cok balik tutulmak isteniyorsa dediginiz gibi yemli ve capari denenebilir. Ama caparide alinacak 5 kg baligin yerine lrf ile tek tek alinacak 10-15 baligi sahsen tercih ederim.

sunborn

Üye
Adı
Şafak Sağlam
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bilgi veren ve iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Henüz iki deneme yaptığım ve balık tutamadığım için kamış ve makina hakkında çok fazla yorum yapamayacağım. Ancak alışveriş yaptığım mağazada denediğim diğer tüm kamışlar içinde beni en çok cezbeden bu kamış olduğu için tereddütsüz aldım. Makina ile ağırlık dengesinde çok iyi bir durumda.
Engin bey şimdi evden çıkıyorum trafiğe bağlı olarak bir saat içinde üsküdarda olurum. Kısmet olursa beraber avlanırız.
Tüm arkadaşlara iyi dilekleri için tekrar teşekkür ederim.

Mektupla

Daimi Üye

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Hayırlısı olsun. Kırımsız güzel avlarınız olsun inşallah. Takımda tek sıkıntı legalis biraz hızlı sarım yapıyor, silikona aksiyon verirken biraz hızlı gelecektir. Onun dışında çok kaliteli bir takım olmuş. Ben de daiwa crossfire seti kullanıyorum. Daiwa gayet başarılı ve avlanması keyifli.. Bundan sonra hafif jighead için Nomura Hiro Street 223cm 0-6gr kamışa diktim gözümü. Bu kamış ile ilgili deneyimi olan var mı acaba? Bir de yanına hafif ve yavaş sarım yapan max. 300-400 tl bir makine sizce ne olabilir? Tamamen silikon ile avlanılacak bir set düşünüyorum.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hayırlısı olsun. Kırımsız güzel avlarınız olsun inşallah. Takımda tek sıkıntı legalis biraz hızlı sarım yapıyor, silikona aksiyon verirken biraz hızlı gelecektir. Onun dışında çok kaliteli bir takım olmuş. Ben de daiwa crossfire seti kullanıyorum. Daiwa gayet başarılı ve avlanması keyifli.. Bundan sonra hafif jighead için Nomura Hiro Street 223cm 0-6gr kamışa diktim gözümü. Bu kamış ile ilgili deneyimi olan var mı acaba? Bir de yanına hafif ve yavaş sarım yapan max. 300-400 tl bir makine sizce ne olabilir? Tamamen silikon ile avlanılacak bir set düşünüyorum.
Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr olan modeli 2 sezon kullandım, sürekli ekipman değiştirip yeni şeyler denemeyi sevdiğimden ve daiwa takıntımdan dolayı geçen ay satıp yerine 2 tane daiwa kamış aldım (exceler 1-9 gr ve legalis 1-10 gr), kesinlikle fiyatının hakkını veren bir kamış ama o atar aralığında biraz daha hassas olmasını bekleyebilirsiniz. Bir de aynı makineyi kullanıyor olmama rağmen nomura ile ip kullanmayı başaramamıştım, rüzgarsız havada bile ip karışıyordu, kamışı değiştirdikten sonra orta şiddetteki rüzgarda bile karışma yaşamadım. Makine ile kamış pek uyumlu değildi sanırım. Aşağıdaki paylaşımımda 0-6 nomuranın ucu ile 1-9 exceler'in uçlarını görebilirsiniz. Nomura'ya alternatif olarak major craft solpara yada crostage 0,6-10 gr atarlı solid modellere de bakabilirsiniz. Nomuradan önce solpara kullanıyordum, 1 tık daha hassas bence solpara.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makine için tavsiyede bulunmayacağım ama sarım miktarına çok fazla takılmaya gerek yok diye düşünüyorum. Tabi ki içine sinen düşük devirli bir makine alman iyi olur ama ben legalis kamış için görsel olarak beğendiğim ve kamışla uyumlu olan legalis lt 2500 makineyi aldım, sarım miktarı yüksek ama çok sorun değil sonuçta sarım hızını da ayarlayacak olan benim, alışmak zaman alsa da bir süre sonra istediğim aksiyonu vermek konusunda sıkıntı yaşamam...