Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Sistemi

Mektupla

Daimi Üye
Bunun için abi tulum lazım tulum alicam ama az daha zevki yakalam lazım :)
Ben olsam, tulum temin edinceye kadar o sahilden suya girmeden ama rapala ile ama Kuşadası ndaki ağbinin canlı yemle kofana yakalaması gibi denemeye devam ederdim. :)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kardeşim lrf olta yapımı hakkında bi video izledim jidhead ve leader kullanılmıyor.örgü misina sonrası klipsin bağlandığı ve klipse direk geçen çift fırdöndülü kurşun gr ağırlığı 4.5 gr.dı.kurşunun diğer ucunada yaklaşık 80 cm veya 1mt okuma shotai 0.18 flouro karbon misina ve ucunada uzun pala no 8 iğne jighedli ve jigheadsiz her iki takımıda aynı merada denenmiş ve bu dediğim sistemin avın veriminin yüzde 70 artırdığını söyledi hazırlayan kişi jighead olarak atılan takımda hayvanın kurşundan ürktüğünü verimin düştüğünü söylüyor.ana bedeninde flouro karbon olduğu olduğu için leadere gerek olmadığını söyledi.biraz zor toparladım.düşünceniz nedir?teşekrlr.
Bahsettiğiniz takım carolina rig'e benziyor ama carolina rig'de kurşun misina üzerinde serbest hareket eder. Bir nevi sonsuz gezer takımın lrf versiyonu gibidir. Sizin anlattığınız gibi kurşun sabit olursa yem hafif olduğu için kurşundan geriye düşecek ve karışmalara sebep olacaktır. Netten carolina rig diye aratarak takım hazırlayabilirsiniz. Marmara'da istavritte kullanan arkadaşlar var ama dip balıklarında nasıl olur bilmiyorum.

Hedo

Aktif Üye
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Farklı farklı bir sürü Rig çeşiti var. Az önce aşağıdaki videoya rastladım. Tokyo rig deniyormuş. Sahte karides ile yapılan avlarda etkili olacağını düşünüyorum. Aksiyonu çok güzel veriyor.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Farklı farklı bir sürü Rig çeşiti var. Az önce aşağıdaki videoya rastladım. Tokyo rig deniyormuş. Sahte karides ile yapılan avlarda etkili olacağını düşünüyorum. Aksiyonu çok güzel veriyor.

Bunun yerine drop shotta iğnenin ucuna fırdöndü geçirip bağlamak daha mantıklı. Videoyu izledim de texas, carolina rig ve drop shot üçlüsünün yanında bana biraz vmc.nin para tuzağı gibi geldi. Ayrıca altındaki o kurşun gerçekten hiç ses çıkarmıyor, bir de carolina ve texas rig kurşunlarının yanında bu kurşun sağır olur :)

conquestime

Aktif Üye
Adı
Fatih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben olsam, tulum temin edinceye kadar o sahilden suya girmeden ama rapala ile ama Kuşadası ndaki ağbinin canlı yemle kofana yakalaması gibi denemeye devam ederdim. :)
Abi bende biliyorum da ama sen görmedin orayı :D orası garip biryer ilk giriş dize kadar batarsin , 50m sonra bileğine gelir su :D o yüzden içeri girmek şart derin suyla arasinda set yer var onlar oraya sallıyorlar . Denize girmek şart :) google eartden bakabilirsin abi zaten görünüyor kaba taslak :)

Mektupla

Daimi Üye
Abi bende biliyorum da ama sen görmedin orayı :D orası garip biryer ilk giriş dize kadar batarsin , 50m sonra bileğine gelir su :D o yüzden içeri girmek şart derin suyla arasinda set yer var onlar oraya sallıyorlar . Denize girmek şart :) google eartden bakabilirsin abi zaten görünüyor kaba taslak :)
Teşekkür ediyorum.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yok Fatih suya girmiyorsun eski Foça liman dediğim yerde betondan atıyorsun.