Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Minn Kota Tavsiyesi Rica Ediyorum

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Marmarada kullanıldığını duydum. Çok hırçın ve rüzgarlı hava olduğunda kullanılmaz bence de ama onun haricinde işe yarayacağını düşünüyorum. Balık bulucu ile birlikte çalıştırıp çapa yapmanız durumunda keyfiniz 3 e 5 e katlanabilir tahmin ediyorum. Bütçe konusuna bir şey diyemem heves ettiyseniz alın bence, hatta günü birlik falan kiralayabilirseniz parasını da çıkarır. Çok yeni bir sistem fazla bilen de yok. Arkadaşım bundan bir tane yurtdışından ucuza getirtmek derdinde, ama henüz öyle kolay bir yol bulamadı.
Sistem agir oldugundan kargosu neredeyse kendisi kadar ucretlendirildiginden fiyati neredeyse Turkiye'deki satis fiyatina geliyor.Alternatif olarak Motirfuide ve Haswing markalar da var ancak gps cipa konusunda Minn kota kadar basarili degil gorunuyor.

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben tuttugum balonu geri bıraktım.Insanlar cok elestirdiler ancak o da bir can sonuçta.
Başka türlerin yok olmasına sebep olacak kadar tehdit eden bir canlının öldürülmesinde bir sakınca olamaz. Bir nevi haşerat gibi düşünebilirsiniz. O da bir can diye hastalık yayan sivrisinekleri de öldürmeyelim mi?

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Başka türlerin yok olmasına sebep olacak kadar tehdit eden bir canlının öldürülmesinde bir sakınca olamaz. Bir nevi haşerat gibi düşünebilirsiniz. O da bir can diye hastalık yayan sivrisinekleri de öldürmeyelim mi?
Ben her canlının tabiatta bir amacı oldugunu dusunenlerdenim.Siz dilerseniz öldürünûz .Ben yapamadım.Diger bir bakis acisi da oldurup denize atar ve baska baliklar icin yem oldugunu dusunup mutlu olabilirdim.:):):)

Son düzenleme:

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sistem agir oldugundan kargosu neredeyse kendisi kadar ucretlendirildiginden fiyati neredeyse Turkiye'deki satis fiyatina geliyor.Alternatif olarak Motirfuide ve Haswing markalar da var ancak gps cipa konusunda Minn kota kadar basarili degil gorunuyor.
Alternatif olarak bir de motorguide diye bir firma var ama sanırım sadece Kanada ve Amerikada satışı var. Ancak uzakdoğulu ve çinliler de bu işe el atarlarsa o zaman makul fiyatlara gelecektir.

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Alternatif olarak bir de motorguide diye bir firma var ama sanırım sadece Kanada ve Amerikada satışı var. Ancak uzakdoğulu ve çinliler de bu işe el atarlarsa o zaman makul fiyatlara gelecektir.
Motorguide ı da kontrol ettim.Minn kota kadar hassas GPS algoritması yok.Çinli olarak da Haswing var.GPS li modeli Cayman ama o da çok verimli değil.
İlk video Minn Kota ile Motorguide karşılaştırması ikincisi is Haswing.2. video özellikle çok komik .Videoda Haswing kullanan arkadaşın başı Haswing'in gps spot lock ile başı dertte :)

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Aslan baliginin tehlikesi zehri degil, asiri yemlenmesi ve hizli uremesi.. kucuk yavru baliklari hizla tukettigi icin dogal dengeyi tehdit ediyor..
Akvaryumda haftada bir olu japon baligi verirdik. Dogada hergun bi tane yesin o da yakalayabilirse. 10cm oteye hamle yapamaz. İllaki burnunun dibine gelecek yavru balik. Uzman degilim tabi ama petshopta yillarca onlarcasini beslemis biri olarak gozlemlerim bu yonde. Biraz medyaya haber olsun diue sisirilerek servis edildigini duaunuyorum. Umarimda yanilmiyorum cunku aksi iyi olmaz tabi.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Sayın Yakamoz,
İnanın çok kararsız kaldım.Acaba işimi görecekmi? :) Az miktar bir para değil sonuçta 14-15 BinTl.
80m derinlige capa indirmektense ki ben indirmem. Bunu denemek mantikli gibi. Ben olsam ikinci el ilanlara bakar denk getirmeye calisirim.
Aslina bakilirsa cok basit sistem. Azicik elinden gelen biri 1500TL lik akulu bi motora bunu basitce monte edebilir.

Misal bu sistemle o sistem teknik olarak ayni. Bu sistemi semsiyeden cikarip motora takmak cok da zor olmamali bi uzman icin.

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
80m derinlige capa indirmektense ki ben indirmem. Bunu denemek mantikli gibi. Ben olsam ikinci el ilanlara bakar denk getirmeye calisirim.
Aslina bakilirsa cok basit sistem. Azicik elinden gelen biri 1500TL lik akulu bi motora bunu basitce monte edebilir.
Aslinda bu o kadar da kolay degil.Semsiyedeki sistem adami takip etmeye yonelik bir sensor ile kontrol edildigini duaunuyorum.Ancak diger sistem gps uzerinden veri alip onu isleyerek karmasik algoritmalarla ayni konumda tutmaya calisiyor.Bizzat kendim bilgisayar muhendisi olarak gecmiste solunum terapi cihazlari uzerinde sensor algoritmalari konusunda calistim.O calismalarda PID denilen yazilimsal ve donanimsal algoritmalar kullanmistik.Yani isin icinde integral ve turev tarzi matematik algoritmalari var.Semsiye sadece tek eksende sensor takibi yapiyor iken diger sitemde 4 eksen ve birbiriyle iletisimde iken cok hassas ve dogru sekilde calismasi gerekiyor.Eger alforitmada problem varsa Haswing in sistemi gibi motor eksenden kayinca baska yone gidiyor.

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aslinda bu o kadar da kolay degil.Semsiyedeki sistem adami takip etmeye yonelik bir sensor ile kontrol edildigini duaunuyorum.Ancak diger sistem gps uzerinden veri alip onu isleyerek karmasik algoritmalarla ayni konumda tutmaya calisiyor.Bizzat kendim bilgisayar muhendisi olarak gecmiste solunum terapi cihazlari uzerinde sensor algoritmalari konusunda calistim.O calismalarda PID denilen yazilimsal ve donanimsal algoritmalar kullanmistik.Yani isin icinde integral ve turev tarzi matematik algoritmalari var.Semsiye sadece tek eksende sensor takibi yapiyor iken diger sitemde 4 eksen ve birbiriyle iletisimde iken cok hassas ve dogru sekilde calismasi gerekiyor.Eger alforitmada problem varsa Haswing in sistemi gibi motor eksenden kayinca baska yone gidiyor.
Yani GPS uzerinden veri alacaksiniz ve onu en dogru ve hizli sekilde isleyip motora dogru komut vereceksiniz.yani 4 eksen icinde.Elbette yapilamaz degil ancak hazira erisimi cok daha ucuz ve hizli ve kolay olacaktir.

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Motorguide ı da kontrol ettim.Minn kota kadar hassas GPS algoritması yok.Çinli olarak da Haswing var.GPS li modeli Cayman ama o da çok verimli değil.
İlk video Minn Kota ile Motorguide karşılaştırması ikincisi is Haswing.2. video özellikle çok komik .Videoda Haswing kullanan arkadaşın başı Haswing'in gps spot lock ile başı dertte :)
minnkota tabi en iyisi o belli. 2. videodaki arkadaşın yerinde olsam, o gülme krizine gireni suya atardım. Taktıkları kano çok fazla hafif gelmiş o sisteme, az gaz verince uçuyor mübarek haswing'in çok suçu bence, zaten montajı sıkıntılı olmuş yamuk duruyor, kafa sallıyor falan.