Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rapala dayanmıyor! Yardım

Sökeli

Aktif Üye
Adı
Sami Sökeli
Volkan hiç bir sahte misinayı kopartmaz, senin atışında bir sorun var, yük tam bindiginde misinayı geç bırakıyor olabilirsin,
Sahteyi yumuşak bir hareketle ileriye fırlatacaksın, Ayrıca sahtelere attıgın dügümleri gözden geçir, atmış oldugun dügümleri sıkmadan önce muhakkak ıslat öyle sık, güç denemesi yapar gibi sıkarsan misinada yanma meydana gelir ve misina kopmaya hazır hale gelir.

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Abi sahtenin önünde clips var, kilitli ona takıyorum. Şöyle uzaga atmak için oltayı savuruyorum ki tık edip kopuyor. Bu durum normal atışlarımda asla olmıyor, uzaga atmak istediğimde oluyor hep

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Bir de clips in önündeki fırdöndüyü normal ip baglar gibi baglıyorum, kördügüüm yaparak. Belki o yanlış olabilir diyeceğim ama..

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
Kördüğüm dedigin????
Paket bağlar gibi felan bağlıyorsan ondandır. Misinalard hic bir düğümde kör düğüm atılmaz. Klips bağlıyorsan palomar bagı ile klipsi bağla youtube bakabirsin nasıl bağlandıgına . Ama asla kördügüm atma. Klips bağlama için palomar düğüm. Diğer düğümlerle mukayeseli yabancı bir videoda mukavemet test videolarını izlemiştim. Şiddetle tavsiye.
Köstekli takımlarda köstek bağlama için admiral düğüm asla kaymıyor.
Misinayı klipsiz direkt rapalaya bağlıyorsanızda rapala düğümü diye aratın çıkacaktır. Fishing knotsdeyin bir sürwü site bile bulabilirisiniz..

goldboy52

Aktif Üye
Adı
MURAT AYDIN
Ben en son OSKAR INVISILINE ULTRA HAYALET DENEN 0.30 MM DE KARAR KILDIM 100 M si 8-9 TL. İnan bu güne dek koparacak yiğit çıkmadı...(tabiki doğru düğüm çok önemli... 4.250 Kg. lık bir çok levrek aldım koparan olmadı... aynı misina ile çapara bağlıyorum.. kaç kez taşa taktım asıldım kancalar büküldü ama misina yine kopmadı...

zafrsky

Yeni Üye
Misina olarak pelican DOZER uygun fiyat test etmedim ama baya yosun taşıdım 0.30 mm 12 kg çekeri var bi kötülüğünü görmedim daha

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Önce o kördüğüm olayını unut, en iyisi palomar düğümüdür ben örgüde o nu kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.
Murat bey in önerdiği oscar misina gerçekten çok sağlam ve dayanıklıdır lakin sert bir misinadır makineye sarmanızı önermem, sık sık kusma yaşayabilirsiniz. Bence daha yumuşak misinalara yönelin. Spinde misina kullanmadığım için şunu alın diyemem ama 0.26 veya 0.28 okuma seabass misinaları kullananlar oldukça memnun.
Bu arada örgü kullanıp ucuna leader bağlamak isterseniz gene fc misina bağlamınızı tavsiye etmem, düğüm mukavemeti düşük, çekeri az, atarken hata affetmez. Düğüm yerinden kopar sahtenin arkasından bakarsınız. Onun yerine oscar invisline 0.35 çok daha efektif olacaktır.
Saygılar sevgiler.