Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SAHTE ÖNERİLERİ (EN İDEAL SAHTELER) ustalardan

kulelisevdalısı

Aktif Üye
Bu sava gearlar iş yapmazmı sandeel olanlar birde spin kamışlada yapma şansımız varmı 10-40 spin kamışım var ayrıca bir lrf kamış almak istemiyorum
Sözlerime önce şöyle başlayıyim "Bana hani kare kova ayarlıcak idin" :)
soruna gelicek olursak savagear sandeell tarzı ürünler daha önce hiç kullanmadım çünki gerek duymadım istanbulda lüfer avında kullanılan ürünler sabit teknede canlı zargana yada canlı sardalye yada istavrit kıyıda rapala yine yemli istavrit yada gümüş yada zargana artık o an canlı yem ne buluyorsak bunlar gayet randımanlı çalışıyor ve yakalanıyor. bu tarz ürünler genellikle akdeniz ve ege bölgesinde daha çok rabet görüyor istanbulda gerek yok bu tarz malzemeler kullanmaya. çanakkalede mesela suya rapala atıyorsun adamlar atma diyor neden diye sorucak olursak balığı ona alıştırma diyorlar cam rapalaya atlasın diyorlar :) kısacası her bölgenin kendine has bi avlanma yöntemi var balığı neye alıştırıyorsan ona geliyor. hedef balık sadece dişli ve çinekop ise elindeki kamış yeterlı gelir istavrit içinde yeterli gelir takarsın 10-20 gr kurşun 5 li çapari yaparsın tıkır tıkır toplarsın balığı. he benim kamışım u olsun daha hafif kurşunlar ile daha çok sığ bölgede avlanıyım diyorsan o zaman lrf keyfi bi başka olur tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
soruna gelicek olursak savagear sandeell tarzı ürünler daha önce hiç kullanmadım çünki gerek duymadım istanbulda lüfer avında kullanılan ürünler sabit teknede canlı zargana yada canlı sardalye yada istavrit kıyıda rapala yine yemli istavrit yada gümüş yada zargana artık o an canlı yem ne buluyorsak bunlar gayet randımanlı çalışıyor ve yakalanıyor. bu tarz ürünler genellikle akdeniz ve ege bölgesinde daha çok rabet görüyor istanbulda gerek yok bu tarz malzemeler kullanmaya. çanakkalede mesela suya rapala atıyorsun adamlar atma diyor neden diye sorucak olursak balığı ona alıştırma diyorlar cam rapalaya atlasın diyorlar :) kısacası her bölgenin kendine has bi avlanma yöntemi var balığı neye alıştırıyorsan ona geliyor. hedef balık sadece dişli ve çinekop ise elindeki kamış yeterlı gelir istavrit içinde yeterli gelir takarsın 10-20 gr kurşun 5 li çapari yaparsın tıkır tıkır toplarsın balığı. he benim kamışım u olsun daha hafif kurşunlar ile daha çok sığ bölgede avlanıyım diyorsan o zaman lrf keyfi bi başka olur tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.
İnan aklımda takip ediyorum fakat üretimhanelerde çok çıkartamıyorum çünkü depozitolu kova :) firma hemen gelip alıyor kovayı

Mektupla

Daimi Üye
Tekneden; zokaya İzmarit fleto takarak da Lüfer tutulabiliyor mu acaba ?
( Eskiden tutuluyordu )

Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye
izmariti sezonda bulmak çok maşakatlı oluyor eskiden balık bol idi yemde rahat bulunuyordu şimdi yem aslanın ağzında ne bulursak ona şükrediyoruz
Eskiden Rumeli Kavağı nın önündeki fenerin etrafı çok iyi İzmarit yapardı. ( Belki yine yapıyordur )

Mektupla

Daimi Üye
Değerli usatalar hepimiz boş zamanlarda av marketlerinden veya internetteki onlıne av sitelerinden çok çeşitli sahteler görür bakarız....Bazan hayran oluruz rengine duruşuna... Ama maalesef bir çoğu kullanılmayınca çokta fikir vermez...Örneğin atış erimi....ağırlık....rüzgar alma durumu...yüzüşü....aksiyonu.....dalar mesefesi....vs....vs....

Ciddi olarak bu başlığı açtım ve istedimki Değerli ustalardan tecrübelerine göre Marka ve renk kodlarıyla (mümkünse) Yukarıda yazan kriterlere göre en iyi sahte önerilerini almak istedim...bunların bir çok amatör avcınında işine yarayacağını tahmin ediyorum...

( İsterimki kimse ben gibi onu- bunu alarak sonunda evde bir sahte çöplüğü oluşturmasın!) Bu başlık sabitlenebilirde belki??

KISACA bu başlık altında durumlara göre (hava , su VS. )

EN İDEAL SAHTELER i belirlemeye çalışalım...

(Unutmadan kendi adıma söylüyorum ...Atış erimi yüzüşü ve renkleri ağırlığı ile mümkün olan en küçük sahteler benim favorimdir)

artık sizler yüzen dalan batan olarak ne önerirseniz dikkatle takip edicem ...saygılarla..
At- çek sahte tecrübeleri 1 ( fishing lure experience )

Mektupla

Daimi Üye

Mektupla

Daimi Üye

Mektupla

Daimi Üye

Mektupla

Daimi Üye
Yavru kefal görünümlü sahtenin su üstü, az dalarlı, dalarlı olanlarından tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim.

Sardalya görünümlü sahtenin su üstü, az dalarlı, dalarlı olanlarından tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim.

Spin içinde olur, kurşun arkası içinde olur

Strike Pro Jl-119 F Arc Minnow 75 Serisi /7,5cm/5gr/1-1,5m/010 - n11.com renk kodu: 10 mumara
Temel Özellikler
7,5cm boy, 5gr ağırlık, 1,0-1.5m dalma derinliği, yüzen ve hareketsizken askıda kalan, içindeki bilyaları, doğal görünümü ile lüfer, palamut gibi balıklar hayır demeyecek

River2Sea Rover 98 mm 10.6 gr Popper - Av marketi, Av malzemeleri, Balık malzemeleri, Balık marketi, Olta kamışları, Olta makinaları renk kodu: HA-16R
River2Sea Rover 98 mm uzunlukta ve 10,6 gr ağırlıkta Popper , göz alıcı renkleri ve harika aksiyonu ile levrek avında enfazla tercih edilen 2 zokalı ve uzak atış için uygun su üstü sahtelerden birisidir.

Mullet Wakebait
LIVETARGET Mullet Twitchbait Lures
LIVETARGET Mullet Walking Bait Lures
LIVETARGET Mullet Popper | Bass Pro Shops
Kefal yavrusuna benziyorlar mı ne dersiniz

murattp demiş ki:

Sahte; salt skimer, pugaçev ve sea hours
Hepsi mavi benekli kefal sahtesi

Sahte Yemler - Tuzlu Su - MITSOU110 SAHTE 17G SARDALYA
GROUPE 4 - SW 15F LASER SARDINE
YO-ZURI Tobimaru F5 C136 F 130-27 Maket Yem 89,05 TL - AVmarketi.com
https://www.amazon.com/LIVETARGET-Scaled-Sardine-Wakebait-3/dp/B0067HDNOU?th=1
https://www.walmart.com/ip/LiveTarget-Spanish-Sardine-Jerkbait-1/45829753
LIVETARGET Scaled Sardine Twitchbait Lures
DAIWA Minnow Sw Sardalya Suni Yem F01 | Avfoni
Sardalya ya benziyorlar mı ne dersiniz

Sahte Yemler - Tuzlu Su - SW15F LASER SPIN SAHTE SARDALYA EFEKT
Husky Jerk 12 cm Mu
Bu renk kodu kefali (mullet) temsil eder
Husky Jerk 12cm linkinden alıntıdır...
( Husky jerk 120 mm. sahteler 13 gram, çekerken 1,20 - 2,40 metre dalabilme, bırakıldığında ise askıda kalabilme özelliği var,
Kamışın ucu yukarı kaldırılıp çekim yapılırsa sahteyi yüzeye daha yakın çekmek mümkün. Su soğukken daha yavaş aksiyon vererek, bekleme süresini uzatıp sert olmayan çekme yapılmalı, sıcak sularda bekleme süresini kısaltarak daha hızlı aksiyonlar verilmeli ( rapala sitesinden ürün teknik özellikleri çeviri ) Husky Jerk 12cm linkinden alıntıdır... )

Son düzenleme: