Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano - Daiwa - Penn - Okuma vs Makinaların iç aksamı ,Bilya değişimi bakımı .

onrayt

Aktif Üye
Makinelerimin hemen hepsi Okuma. Dişli gresi için tavsiye edebileceğiniz bir ürün olur mu?
Rulmanlar için WD-40 düşünüyorum uygun olur mu yoksa onun için de önerilerinizi alabilirim.

egerdag

Yeni Üye
Adı
Egemen
Makinelerimin hemen hepsi Okuma. Dişli gresi için tavsiye edebileceğiniz bir ürün olur mu?
Rulmanlar için WD-40 düşünüyorum uygun olur mu yoksa onun için de önerilerinizi alabilirim.
Bildiğim kadarı ile WD40 çözücü etkiye sahip ve yağlama özelliği düşük bir kimyasal; ancak rulmanlardaki ve dişlilerdeki eski gresi temizlemek için kullanabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken nokta rulmanların iç haznesine,yani bilyalara, WD40 temas etmesi halinde rulmanların metal plakasını açarak yağlama yapmanız gerekebilir. Rulman bakım prosedürleri ile ilgili birçok video ve görsel mevcut yardımı dokunabilir.

Temizlik sonrasında su itici özellikte bir gres uygulayabilirsiniz. Bu tip bakımlar için üretici firmaların kendi markaları altında yağlama ürünleri mevcut ancak piyasada bulunan genel kullanım amaçlı farklı ürünler de tercih edilebiliyor.

Biraz araştırma sonrasında SKF LGMT 3 rulman yağını temin ettim ve makinelerime uyguladım, iki ay kadar oldu şu an için bir problem yok. Farklı ürünleri kullanan ve memnun kalan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini paylaşırlarsa faydalanmış oluruz.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
WD40 kulan. makinayı çöpe at.
Denedim ve gördüm..

Son düzenleme:
B

BS Okuru

Misafir
WD40 sıkıp bir makinayi çöpe atmişligim var nacizane tavsiyem sakin WD40 eski yagi temizleme disinda kullanmayin!!!
Genel itibariyle yaglama ve bakim degil pas ve korozyon gidericidir kendileri Az miktarda kullandiktan sonra uzerine gress ve ya ince yag surun

arjen

Aktif Üye
Adı
Ahmet D.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
WD40 sıkıp bir makinayi çöpe atmişligim var nacizane tavsiyem sakin WD40 eski yagi temizleme disinda kullanmayin!!!
Genel itibariyle yaglama ve bakim degil pas ve korozyon gidericidir kendileri Az miktarda kullandiktan sonra uzerine gress ve ya ince yag surun
Rulmanlar icin hhs 2000 disli icin skf kgmt3 gres iyi bir secenek midir? Aslinda videolarda rulmanlara damla damla kirmizi yag damlatiyorlar ama onlarin markasi ve nerde bulabilecigimizi bilmiyorum. Örnek verebilirseniz faydali olurdu.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ben temizlemede içinde WD40 kullanılmasına kesinlikle karşıyım.
Çok kuvvetli bir çözücü ve aşındırıcı.
Hele rulmanlara temas ederse sonuç hüsran.
Piyasada kaliteli temizleyici ürünler var.
Rulmanlar hariç,çözücü yağ, sıcak su ve az bulaşık deterjanı daha güvenli.
Ama daha doğrusu teknik servis gereki tavsiyeyi verir.

2.jpg

Son düzenleme:

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Silah yağı ve dikiş makinası yağıda rulmanlara uygun değildir.
Bir zamanlar singer dikiş makina yağı vardı.
Çok kaliteli bu yağ pervaneli uçaklarda kullanılmak için yüksek ısı ve zorlu şartlar için üretildi.Bu yağ süperdi.20 sene önce popülerdi.
56314e73ba57f6dc518a51100359f1b0.jpg
ca4d854fc8f1c03b94f1bcc26ea31ae5.gif
s-l300.jpg
0221oil18.jpg
55456_20110722002046.jpg

Son düzenleme:

arjen

Aktif Üye
Adı
Ahmet D.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Silah yağı ve dikiş makinası yağıda rulmanlara uygun değildildir.
Bir zamanlar singer dikiş makina yağı vardı.
Çok kaliteli bu yağ pervaneli uçaklarda kullanılmak için yüksek ısı ve zorlu şartlar için üretildi.

Ekli dosyayı görüntüle 49260 Ekli dosyayı görüntüle 49261 Ekli dosyayı görüntüle 49262
Ekli dosyayı görüntüle 49258 Ekli dosyayı görüntüle 49259
Bana silah yaginin sprey olanlari önerilmisti kullandim her yere sözde bakım yapacam diye ama sanki makinemin sesi degisti surtunme sesi geliyor yanlis yaptim sanirim

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Yeni teknoloji silah metalleri krom,nikel,Molibden içeren çelikler için üretilen yağlar
diğer metallerde aşırı deformansyona sebeb olur.

arjen

Aktif Üye
Adı
Ahmet D.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Eşref bey peki siz bir ürün önerseniz?