Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Slow Pitch, Slow Jig

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok teşekkür ederim Bülent abim. Çim biçmede kolay gelsin

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Bende 3 tip plastik 1 metal göbek var ayrıntılarını görüntülemek isterdim, epey aradım bulamadım. :(

Netten bulduklarımı ekliyorum şimdi.

KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB.jpg

Akvaryum hortumuna benzer boru yardımıyla yaprak ve kılların montesi

Sonra bu hortum yukarıdaki RB ye geçirilip RA ile sabitlenecek.
Diğer modellerde hortumun yerleştireceği kanal var.KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB_03.jpg 5 mm lik hortum parçası resimde silikon tüp olarak isimlendirilmiş.

Yukarıdaki deliğe üzerinde kayar ağırlık bulunan lider alttakine de asist iğneler bağlanıyor. Bazı modellerde asist iğnelerin ipi yukarı kadar uzanmakta, bu kasaya lider bağlandığında düğüm büyükse ağırlık hareket edemez duruma geliyor bundan kaçınmak gerek.

KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB_02.jpg

KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB_03.jpg

Resimde boili tığına benzer mandallı tığ kullanılıyor.
Bu tığ çok önemli, göbek parçasına asist ipi de bununla çekiliyor, yoksa geçirmek zor.

KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB_04.jpg

KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB_05.jpg

Bu daiwanın kılları, diğer markalarda kesmek zorunda değilsiniz.
Onlar birbirine yapışık bloktan 3 tanelik alınıp geçiriliyor. sonra ortadakini çekince üçü birbirinden ayrılır.

KOHGA-SPARE-PARTS-RA-RB_06.jpg

Ekli dosyalar

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Yemlere devam

Jig head ile Silikon

Bu sistemde kullanılabilecek diğer bir yem de Fiiish Black minnow 5 no 90 gr kafa ile, 6 no 120 ve 190 gr fafa ile sinarit avında çok başarılı.
Aynı firmanın crazy sandel modelinin 3 numarası da 90 gramlık jig head ile kullanılabilir.

Her ikisine de kuyruk iğnesi bağlamak şert, çünkü dip balıkları kendi orijinal iğneye değil de bu iğneye takılıyor.
Silikonun içinden geçireceğiniz kapaklı uzun tığ ile iğne bağladığınız ipi silikonun içinden çekip Black minnowda kuyruktan sandelde sırttan bağlayabilirdiniz. Crazy sandelin vücut formu nedeniyle Decoy'un halkası iğne ile aynı hizada bulunan iğnesini tercih edin. Yoksa silikonun formu nedeniyle silikon yırtılabilir. Yırtılan silikonları da japon yapıştırıcı ile tamir etmek mümkün. Hatta iğne yerine oturtulduğunda iğne ile silikon arasına japon yapıştırıcı sıkıp iğnenin dönmesini engelleyin.

Bu işte kullanılabilcek birçok büyük silikon var ancak önemli olan 90 gr üzeri silikonla uyumlu jig head bulmak. Bendeki bazı silikonlara uygun kafa bulamadım.

IMG_4396.JPG

IMG_4397.JPG

IMG_4403.JPG

IMG_4404.JPG

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Bulabilirseniz crazy sandel içine takılan ses yapan tübü kullanın.
Bu tür silikonları akşamdan yağlayacağınız krem.
Karın altındaki boşlua sürebilirsiniz. Hem ses hem koku ve bu silikonun aksiyonu sinaritleri çekecektir.

IMG_4406.JPG

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Ecogear Power Squid

Bu silikon kalamar da slow jigte kullanılabilecek yapay yemlerden. Bunun da kol başlangıcına jig kafasının iğnesi dışında ikinci bir iğne bağlanıyor. Firmanın power squid için kendi ürettiği 90 ve 150 gramlık tokyo pink ve pink pearl renkerinde jig headler var. Ben bulamadım, yerine Decoy'un 100 gramlık çift halkalı kafalarını ve Crazy sandel 3 no 90 gram kafasını kullanıyorum. Decoy kafasında da kuyruk iğnesinin ipini bağlamak için halka mevcut. Bu kafayla silikonu bağlarken kafasından 1cm kadar kesmek gerekiyor.

Bunlarda Decoy 100 gr jig head var

IMG_4402.JPG

Bunlara da crazy sandel no 3 90 gr kafa taktım.
Bu kafalarda kuyruk iğnesinden gelen ipi bağlayacak halka olmadığından üstteki iğneye bağlanıyor. Ve bu halkaya split ring takıp buna da fırdöndü bağlamak yararlı.

IMG_4401.JPG