Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soğuk, rüzgarlı ve yağışlı hava için tulum, mont ve pantolon önerileri

Adı
Vaner
Eğer Decathlon'dan alışveriş yapacaksınız ve alacağınız ürünü Boğaz'da balık avcılığı için kullanacaksanız öncelikle şunlara dikkat etmelisiniz: Boğaz'da ve genel olarak İstanbul'da balıkçılar için asıl problem nem, rüzgar ve yağmurdur. Ürünün soğuğa karşı dayanıklılığını öne çıkarır ve öncelikle üşütmeyecek bir ürün düşünürseniz nem ve terleme, yapacağınız avı burnunuzdan getirebilir. Sıcak tutma işini monta değil içe giyilen kıyafetlere bırakmak gerekir.
O halde yapılması gereken şudur:
1. Öncelikle en alta, teri sırtta tutmadan dışarı (atlete) atan termal bir içlik. (Decathlon'un markası Wedze'nin termal içliği fiyatına göre oldukça iyidir. Şu an sanırım 49.99 TL) Üstelik sıcak da tutar.
2. İçliğin üzerine, içlikten gelen teri emecek pamuk bir atlet. (Avdan döndüğünüzde atlet ıslak olsa bile içlik ve sırtınız kurudur. İçlik, terleme başladıktan 20-25 dakika kadar sonra teri dışarı atmaya başlar.)
3. Atletin üzerine nefes alabilme özelliği olan iyi bir polar kazak almalısınız. (Decathlon'un markası Solognac'ın polarları iyidir. Nefes alabilme özelliği olan başka polar kazaklar da olabilir.)
4. En üste en az 4000 mm yağmur geçirmezlik seviyesi olan kesinlikle rüzgar geçirmez bir mont olmalıdır. (Decathlon'un yelkenli monto ulan Tribord bu konuda oldukça iyidir. Sanırım şu an 4000 mm ve rüzgar geçirmez olanları 139 lira)
5. Aşırı soğuk havalara karşı ise montun altına giymek için ucuz yollu bir şişme mont almanız gerekir. (Bunlar çok da hafif olur.)

Adı
Vaner
Yukarıda yazdıklarım o beğendiğinizi söylediğiniz montun fiyatına bile gelmez. Araya (montun altına) bir de aşırı soğuğa karşı şişme mont bile alsanız toplam masrafınız 300 lira etmeyebilir ama buna karşılık çok işlevsel ve sağlıklı av kıyafetleriniz olur.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Yukarıda yazdıklarım o beğendiğinizi söylediğiniz montun fiyatına bile gelmez. Araya (montun altına) bir de aşırı soğuğa karşı şişme mont bile alsanız toplam masrafınız 300 lira etmeyebilir ama buna karşılık çok işlevsel ve sağlıklı av kıyafetleriniz olur.
Yazdiklariniza katiliyorum. Benim soyledim montun arkasi cirtli ve hafif acik kaldigi icin diger montlarda soylediniz terleme ve nem olayini ben yasamiyorum. Sizi de usutmuyor. Ama sizin tavsiyeniz de guzel.

Adı
Vaner
Adı
Vaner
Son düzenleme:

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER