Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf kamış ve makina tavsiyesi

oiyidogan

Yeni Üye
Adı
ömer iyidoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba gönüldaşlar,
Genel olarak Doğu Akdeniz bölgesinde(Hatay, Adana, Mersin), nadiren diğer denizlerde kıyıdan balık avlamaya çalışıyorum. Yılda 10-15 gün zaman ayırabiliyorum. Elimde düşük seviyede takımlar var. Bölge genel anlamda sığ sulara sahip olduğundan uzun atış yapabilecek, yemli ve beklemeli avlar için kamış, makina ve misina tavsiyesine ihtiyacım var. Malzeme satışı yapan firmalarla görüştüm, internetten araştırdım sonuç kafa karışıklığından başka birşey olmadı. En çok tereddüt ettiğim ise parçalı kamış mı, teleskobik kamış mı? Hemen hemen aynı özelliklere sahip iki kamışın parçalı olması ile teleskobik olması arasındaki fayda&zarar olayını çözemedim.

Sonuç olarak yılda 10-15 kez ava giden birinin alması gereken surf kamış ve makina vb. hangi özellikte olması gerekiyor? Hangi markanın hangi modeli mantıklı? Teşekkürler.

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Esasen parçalı kamışlar daha iyi olmakla birlikte kullanım amacı ve avlak yerine göre kamış seçilmesini tavsiye ediyorlar. Surf kamışlarının özelliği uzun olması 3.90 dan başlar 4.5m ye kadar olan kamışlara surf kamışı diyoruz. Atacağınız ağırlığa ve hassasiyete göre de çeşitleri var. Parçalı kamışların dezavantajı kapalı boyunun uzun olması arabanın bagajına sığmayabilirler. Bence kaliteli yüzüklere sahip teleskopik bir kamış işinizi görecektir. Uzağa atacağınız için mümkün olduğu kadar az parçalı olmasına dikkat edin.

cemiltonguç

Daimi Üye
Adı
cemil
Kan Grubu
A Rh Negatif
Selam:)
Ağırlık olarak yemli avlanacağınızı düşünerekten size kullanmış olduğum, Potenza Tournament Fishing TE 4.30 -150/270 gr atarlı teleskopik kamışı incelemenizi öneririm..
Karar verirseniz pazarlık yapmayın unutmayın;)

tahirkaya

Aktif Üye
Adı
tahir kaya
Dam steel power red kamış ve Okuma boxter 60 makina kullanıyorum. Fiyatına göre iyi bir set. Fakat bütçeniz var ise daha iyi bir makina almanızı öneririm.

oiyidogan

Yeni Üye
Adı
ömer iyidoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle teşekkür ederim.

Esasen parçalı kamışlar daha iyi olmakla birlikte kullanım amacı ve avlak yerine göre kamış seçilmesini tavsiye ediyorlar. Surf kamışlarının özelliği uzun olması 3.90 dan başlar 4.5m ye kadar olan kamışlara surf kamışı diyoruz. Atacağınız ağırlığa ve hassasiyete göre de çeşitleri var. Parçalı kamışların dezavantajı kapalı boyunun uzun olması arabanın bagajına sığmayabilirler. Bence kaliteli yüzüklere sahip teleskopik bir kamış işinizi görecektir. Uzağa atacağınız için mümkün olduğu kadar az parçalı olmasına dikkat edin.
Boy olarak 4,20 de karar kılmış gibiyim. Parçalı kamışlar hep itici geldi bana. Sanki birleşme yerleri zamanla deforme olacak gibi düşünüyorum. Hassas kullanmak gerekebilir. Dolayısı ile ilk etapta teleskobik kamış edineceğim sanırım.

Selam:)
Ağırlık olarak yemli avlanacağınızı düşünerekten size kullanmış olduğum, Potenza Tournament Fishing TE 4.30 -150/270 gr atarlı teleskopik kamışı incelemenizi öneririm..
Karar verirseniz pazarlık yapmayın unutmayın;)
Bu kamışın fiyatı 800 küsür yanlış bakmadıysam. Güzel de bir kamış. Ama buna uygun makina vb. derken 1500 civarı bir para vermem gerekecek. Çok sık balığa gidebilsem sorun değil alırım, fakat ancak yılda 10-15 kere gidebildiğimden dolayı bu kadar masraf yapmak fuzuli gibi diye düşünüyorum. Tabi yanlış düşünüyor olabilirim. 200 -250 tl civarı bir kamış ilk etapta yeter gibi.

Dam steel power red kamış ve Okuma boxter 60 makina kullanıyorum. Fiyatına göre iyi bir set. Fakat bütçeniz var ise daha iyi bir makina almanızı öneririm.
Dam steel power red kamış şartlara göre uygun görünüyor. 60 lık Makina küçük olmaz mı?

Araştırmalarımda bulduğum iki model var bunlar nasıldır sizce? (100 gr civarı kurşun kullanıyorum genelde, yemli ve beklemeli av yaptığımdan uç hassasiyeti önemli)

1-SYMBIOS 420 TELESKOPİK KAMIŞ - 150G CAPERLAN
Surf Kamış,Set - SYMBIOS 420 TELESKOPİK - 150G.

2-Kudos Green Face Serisi 420cm Olta Kamışı
http://www.spotbalik.com.tr/Kudos-Green-Face-Serisi-420cm-Olta-Kamisi,PR-3592934.html

3-Dam steel power red
D.A.M Steelpower Red Surf Kamış 420cm 100-250g, Fiyatı 263,61 TL Özellikleri ve Yorumları

cem1

Aktif Üye
Adı
Cem Oran
Kudos Green Face kullandım güzel bir kamiş. Ancak yemli avlar için size onerecegim kamiş Alba Star Blue Fish dir.

omercetin

Üye
Adı
Ömer ÇETİN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Okuma Cedros 450 3 parçalı 100-250 aksiyonlu kamışın muadili hangi marka ve modeldir?
Üstadlardan konu hakkında görüşlerini rica ediyorum.

Mektupla

Daimi Üye
Fishing reel surfcasting Alioth Surf | Trabucco

Model Weight Gear Ratio Spool Capacity B. B.
8000 582 4.8:1 (98cm) Ø 0,25 mm - 260m - 4+1
10000 693 4.3:1 (104cm) Ø 0.35 mm - 240m - 4+1

Ağırlığı 690 gr mış. Trabucco Allıoth 10000 Surf Makine - Av marketi, Av malzemeleri, Balık malzemeleri, Balık marketi, Olta kamışları, Olta makinaları
bu makinanın 10000 liği nasıldır acaba ? (ağırlığını bir kenara bırakırsak )

( 4.3 devir sayısı ve kolun bir turundaki sarım uzunluğu da 104 cm olduğu için torku yüksek midir )

Son düzenleme: