Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Ben sahte kurt ile atacağım ama, üstteki mesajda arkadışımız biraz değinmiş ben açayım, bu arada hiç bilmeyen veya yeni başlayacak olan arkadaşların da anlayabilmesi için çok ayrıntılı yazdım, lütfen bağışlayın.

Bu avlanma yöntemi durgun sularda yapılmakla beraber, Olta malzemeleri satan dükkanlardan 25 gr ağırlığında 1 adet şamandıra, stoper ve fosfor alın. Şamandıranın fosfor takılabilen tiplerinden olanından almaya özen gösterin yalnız. Daha sonra hava kararırken, fosforu çatlatıp (Fosforun parlayabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Bu nedenle hafifçe ikiye büküp, çıt sesini duyunca bırakın.) şamandıranın üstüne takın ve kapağını kapatın, burada fosfor kullanılmasının amacı, denizde hafif bir ışık yaparak planktonları buraya çekmek ve haliyle yemlik arayışındaki balıkları da iğne etrafına toplamaktır. Bundan sonra, Makinede sarılı olan misinanın ucundaki fırdöndüyü koparıp yaklaşık 1 kamış boyu kadar (takriben 4m) mesafeye sırasıyla; Stoperi (stoper olmazsa herhangi başka bir misina ile şamandırayı daha ileri götürmeyecek şekilde kör düğüm atılması ve herhangi bir boncuk vasıtasıyla da olur aynı iş), fosfor takılı haldeki Şamandırayı (Şamandıra fırdöndü ve stoper arasında rahatça gezinmelidir, yani çapari; kendi boyuyla beraber yaklaşık 5-6 m derine inmelidir suya atıldığı zaman) ve tekrar fırdöndüyü takın. Ondan sonra çapari ve 25 gr kurşun ile çok ileri atmadan, yaklaşık 20-25 m ötenize atın ve bekleyin. Balık takılınca şamandıradan anlarsınız. Gece sahildeki ışıkların denize vurduğu yerlerde verim daha iyi olacaktır.
Yani kısaca; Şamandıralı Eşkina takımının çapari bağlanmış hali olarak özetlenebilir takım. Eğer yazdıklarım anlaşılmazsa belki ilgili konularda görselleri vardır.
Bilgilendirme için teşekkürler, denersem sonuçları yazarım.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa

Benim de kısmetime bu ufaklık ve bunun arkadaşı bir ufaklık daha takıldı. Fırsat bulursam gece denemelerine başlayacağım. Fotoğrafların kusuruna bakmayın imageshack para istedi hızlı resimi de ilk defa kullanıyorum.

sessizdenizci

Daimi Üye

Benim de kısmetime bu ufaklık ve bunun arkadaşı bir ufaklık daha takıldı. Fırsat bulursam gece denemelerine başlayacağım. Fotoğrafların kusuruna bakmayın imageshack para istedi hızlı resimi de ilk defa kullanıyorum.
Selam Önder,
Bu balığı LRF ile mi aldın? Kurşun göremedim de...

sademrt

Aktif Üye
sahteye balık geldiğini ilk kez gördüm bizim kartalda

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Selam Önder,
Bu balığı LRF ile mi aldın? Kurşun göremedim de...
Evet, yukarıda gezer kurşun vardı, çıkmamış fotoğraflarda, jighead kullandığımda hiç bir şey vurmadı belki de ben beceremedim. Ama böyle atınca kaya balığı vurdu. Gerçi bunda da aksiyon sıkıntısı var, sahtenin misinasını uzun tuttum hiç aksiyon almadı, kısa tuttum gezer kurşuna çok yaklaştı ürkütücü oldu, sahteyi ortaya bağladım yine olmadı. Gece denemek lazım jig kafa kullanarak. Havaları düzgün yakalarsam Tekel iskelesinde denemek istiyorum inşallah bakalım.

sessizdenizci

Daimi Üye
Evet, yukarıda gezer kurşun vardı, çıkmamış fotoğraflarda, jighead kullandığımda hiç bir şey vurmadı belki de ben beceremedim. Ama böyle atınca kaya balığı vurdu. Gerçi bunda da aksiyon sıkıntısı var, sahtenin misinasını uzun tuttum hiç aksiyon almadı, kısa tuttum gezer kurşuna çok yaklaştı ürkütücü oldu, sahteyi ortaya bağladım yine olmadı. Gece denemek lazım jig kafa kullanarak. Havaları düzgün yakalarsam Tekel iskelesinde denemek istiyorum inşallah bakalım.
Bende geçen hafta sonu bu boyutt bir kaç silikon aldım ama deneme fırsatım olmadı, hava düzgün olursa gece çıkacağım. Ama gezer kurşun değil kıstırma kurşun takıyorlar diye gördüm, hemen iğnenin ucuna 2-3 veya 4 gr lık.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Bende geçen hafta sonu bu boyutt bir kaç silikon aldım ama deneme fırsatım olmadı, hava düzgün olursa gece çıkacağım. Ama gezer kurşun değil kıstırma kurşun takıyorlar diye gördüm, hemen iğnenin ucuna 2-3 veya 4 gr lık.
Jig head kullandım sonrasında ama vuruş alamadım. İlginç taraf İzmaritler hiç bakmadı sahte kurda merada vardı oysaki. Bir de Denizdeki hali çapariye çok benziyor, sanırım istavritler ondan bu kadar rağbet ediyorlar bu sisteme :). Giderseniz özelden yazışalım, senelik izindeyim ben, Pendik-Kartal arası bir yerde hem semaver yakarız hem de bir şeyler tutmaya çalışırız. Tuzla tarafı da olursa eğer ben tüm takımları getiririm, bazı yerlerden Levrek yakalanabilir gibi geldi bana.

sademrt

Aktif Üye
ben bu gün kırlangıça attım normal dip takımıyla, güzel bir vuruş aldım, balığı çekemeye başladım, ama çok fazla yosunda takıldığı için çekemedim, kayalara sıkıştı güzelim balık. onun dışında bence normal dip takımına istavrit takmak dışında hiç bir şey çalışmıyor kartal yöresinde, bende bir kaç sahte ve teknik denedim hiç vuruş alamadım. birde tekel iskele civarını hiç tavsiye etmem çok sığ ve çok yosunlu, mümkünse koçtaş civarından şaşmayın derim.