Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bugün sabah erkenden saat 05.30 - 06.00 gibi bir arkadaşımla sandal kiralayıp açıldık. 1 saat sonra yağmur başladı. Bir yandan yağmur bir yandan yunuslar devriye geziyordu ama bizim umurumuzda olmadı. Sessizlik, çarşaf gibi deniz, iyot kokusu, oltanın fıtı fıtısı; yok böyle bir zevk. Sandaldan indiğimizde saat 10.30 'du. 4 kg istavrit almışız. Küçük yoktu. Hepsi iri ve arada eşşek istavriti geliyor mutlaka. Biz bir ara muhabbete filan daldık ona rağmen 4 kg. aldık. Bir ara çaparileri tam doldurduk arka, arkaya bu şekilde bir süre devam ettik. Gidecekseniz tavsiye ederim. Biraz zahmeti var ama emin olun buna değer. Giderseniz uzun saplı iğneleri olan çapariler kullanın. Balık büyük ve iğneyi yutuyor adeta. İyiki yanıma almışım bu çaparileri dedim. Yeşil tüylü çaparide iğne siyah yada parlak fark etmiyor. Son olarak balık dipte ve çok hızlı çekmediğiniz sürece rahat, rahat yakalarsınız. Teknede biraz ileriye atmak gerekebilir. Biz bu şekilde at ve dipten çek ile daha çok verim aldık.

Gidecek olanlara rastgelsin. Yağmurdan bu kadar çekinmeyin. Islanmadan balık tutulmuyor :)

Yer : Kartal
Hava : Yağmurlu ve rüzgar az
Sandal : Adam başı saati 5 TL

Ekli dosyayı görüntüle 75527
Aynen üstad balık büyük, mezgitvari hareket yapıyor iğne gırtlağına iniyor. Uzun pala iğne kullanmak lazım..

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şuan yunus sahildeyim ara ara istavrit gelmeye başladı

kml7

Aktif Üye
Adı
Kemal
Aynen üstad balık büyük, mezgitvari hareket yapıyor iğne gırtlağına iniyor. Uzun pala iğne kullanmak lazım..

Sırf o yüzden mezgite niyetlenmedik. Ne kadar istemesekte bazen hayvanın canını yakmış oluyoruz.

Bu arada sen gitmiyor musun :) Tam havası ve saati geliyor.

Gidersen rastgelsin...

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sırf o yüzden mezgite niyetlenmedik. Ne kadar istemesekte bazen hayvanın canını yakmış oluyoruz.

Bu arada sen gitmiyor musun :) Tam havası ve saati geliyor.

Gidersen rastgelsin...
Yok reis bugün dinlence. Az evvel pendikten geçtim marina civarında epey bi şamandıracı vardı muhtemelen izmarit peşindeler. Oltası suda olana rastgele...

uthmani

Yeni Üye
Bugün sabah erkenden saat 05.30 - 06.00 gibi bir arkadaşımla sandal kiralayıp açıldık. 1 saat sonra yağmur başladı. Bir yandan yağmur bir yandan yunuslar devriye geziyordu ama bizim umurumuzda olmadı. Sessizlik, çarşaf gibi deniz, iyot kokusu, oltanın fıtı fıtısı; yok böyle bir zevk. Sandaldan indiğimizde saat 10.30 'du. 4 kg istavrit almışız. Küçük yoktu. Hepsi iri ve arada eşşek istavriti geliyor mutlaka. Biz bir ara muhabbete filan daldık ona rağmen 4 kg. aldık. Bir ara çaparileri tam doldurduk arka, arkaya bu şekilde bir süre devam ettik. Gidecekseniz tavsiye ederim. Biraz zahmeti var ama emin olun buna değer. Giderseniz uzun saplı iğneleri olan çapariler kullanın. Balık büyük ve iğneyi yutuyor adeta. İyiki yanıma almışım bu çaparileri dedim. Yeşil tüylü çaparide iğne siyah yada parlak fark etmiyor. Son olarak balık dipte ve çok hızlı çekmediğiniz sürece rahat, rahat yakalarsınız. Teknede biraz ileriye atmak gerekebilir. Biz bu şekilde at ve dipten çek ile daha çok verim aldık.

Gidecek olanlara rastgelsin. Yağmurdan bu kadar çekinmeyin. Islanmadan balık tutulmuyor :)

MaşaAllah..güzel biri av olmuş.

Sandal kiralam hakkında bilgi paylaşır mısınız? Nasıl kiralanabilir, fiyatı ne kadar? Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

Teşekkürler

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk

kml7

Aktif Üye
Adı
Kemal
MaşaAllah..güzel biri av olmuş.

Sandal kiralam hakkında bilgi paylaşır mısınız? Nasıl kiralanabilir, fiyatı ne kadar? Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

Teşekkürler

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk
Kartal sahilde Koçtaş karşısında(biraz çaprazında kalıyor) kiralık sandal bulabilirsin. Balık için gelenlere adam başı saati 5 TL. Sabah 5.30 ile akşam 21.00 arasında istediğin zaman kiralayabilirsin. Eğer hava yağmurlu ise; sabah kiralayan arkadaş geç gelebiliyor. Eğer kürek çekmeyi az çok biliyorsan sıkıntı yok. Ama bilmiyorsan yanında bilen birinin olması daha iyi olacaktır. Motorlu teknelerde var ama ben hiç kiralamadığım için fiyatlarını bilemiyorum. Sandalla açılıp balık yakalamak ayrı bir zevkli. Tavsiye ederim.

Eğer tedarikli gidersen avın yarıda kalmaz. 8'li yada 10'lu pala iğneli yeşil tüylü çapari, 50-150 gram arası kurşun. Açıkta akıntı bazen çok fazla oluyor. O yüzden hafif kurşunla dibi bulmakta zorlanabilirsin. Ben 75 ve 100 gr kurşun kullandım. Balığı bulduğunuz noktada çapa atmayı unutmayın :)

Rast gelsin.

Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bugun yunus sahilde 20 adet civarı istavrit aldım irili ufaklı 4 5 tane kediye vermiştim bide :) hayvanın gozu kalmasın dıye ama aksam 6 gibi geri dondum sonra dan yaptımı bişey diğemicem birde balık çok kıyıya gelmıstı sanırım kumcular iskelesının orda da yunus balığı varmış kıyıda moturlu bir balıkçı arkadas soyledi keyifli bir avdı yağmurun altında ayrı bir tadı vardı avlanmanın :)

esos

Yeni Üye
Adı
Ömer Sonverdi
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Maşallah