Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
istanbul ile ege'nin en büyük farklarından biri sanırım ispariler. ege'de çoğu kişi "aman ispari geldi" tepkisiyle geri salar bunları.
ben çocukken bile ilk balık tutma heveslerimde ispari geldiğinde hayal kırıklığı ile gerisin geri gönderirdim. kaya balığı ile aynı kategorideydi benim için :)

karagözden hallice irilerini alı koyup yiyen var elbet ama onlar bile bol kılçıklıdır, çok da lezzetli olmaz.
istanbul'da maalesef istavrit, iskorpit arasında çeşit olunca rağbet çok oluyor. fakat temizlenip parmak kadar çıkan etine değmez, yazık.
Karagöz çupra levrek falan çıktıda biz mi tutmadık malesef egeyle marmara arasında balık konusunda çok büyük bir uçurum varki benim oldugum bölgede. Tutarkende en keyif alınacak balıklarda 1. Sırayı alır ispari çunkü burası marmara bizden öncekilerin bizi düşünmeden kuruttugu deniz

futility

Aktif Üye
Karagöz çupra levrek falan çıktıda biz mi tutmadık malesef egeyle marmara arasında balık konusunda çok büyük bir uçurum varki benim oldugum bölgede. Tutarkende en keyif alınacak balıklarda 1. Sırayı alır ispari çunkü burası marmara bizden öncekilerin bizi düşünmeden kuruttugu deniz
maalesef öyle.. yine de ben el kadar isparilerin yokluk nedeniyle de olsa yenilesi balıklar olduğunu düşünmüyorum. 3-5 ispari ile balık yedim keyfi pek olmaz gibi geliyor bana.
naçizane fikrim, amaç tutup keyif almaksa sonrasında usulca salması da bir o kadar güzeldir.

Mektupla

Daimi Üye

kml7

Aktif Üye
Adı
Kemal
Tekne kiralayıp çıkan arkadaşlar var mı acaba ?
Belki bir organizasyon yapılabilir 3-4 kişilik gruplar ile bilemiyorum
Merhaba, ancak vakit buldum ve yazayım dedim.

Dün Kartal Koçtaş önünde sandalla biraz açılıp deneme firsatımız oldu. İstavritler küçük yani kıraça, bazen irileride gelebiliyor ama çok az... Bizim avlandığımız saatte(güneş batmaya yakın) çapariye istavritten çok mezgit geldi. Boyları fena değildi, irice. Belki mezgit için hazırlıklı giderseniz sandal mantıklı olabilir.
Yanınızda 50-100 gr arası kurşunlardan olsun(ben 75 gr kullandım). Açıkta akıntı hafif kurşunları uçurabiliyor. Sandalda sarkıtarak avlanacağınız için 10-15 köstekli çapariler işinize daha çok yarayacaktır. Kısa kamış(2.5m-3.5m ) yada el oltası ile giderseniz sandalda çok zorlanmazsınız. Diğer türlü eziyet olur.

Sandal(motorsuz) Maltepe-Kartal arasında saati 15 TL 'dir. Bu sene zam yaptılar ve tüm sandalcılar anlaşmış, aynı fiyat. Benim tavsiyem motorsuz kiralayın. Zaten çok kürek çekmenize gerek yok, sakin bir yere çapa atıp avlanırsınız.
Sandallar 1-2 kişi için ideal. 3 kişilik sandallar da var. Fakat 4 kişi için biraz sıkıntı olabilir.
Koçtaş çaprazında kalan kısımda(basket sahasının önünde) benim her zaman gittiğim bir abi var. Karakterli adamdır. Aç gözlü değildir. Gelenlere balığın yeri konusunda tavsiye de verir. Sabah güneş doğmadan gelir. Gece 11-12 'e kadar orada. Orayı tavsiye ederim size.

Rast gelsin.

Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
maalesef öyle.. yine de ben el kadar isparilerin yokluk nedeniyle de olsa yenilesi balıklar olduğunu düşünmüyorum. 3-5 ispari ile balık yedim keyfi pek olmaz gibi geliyor bana.
naçizane fikrim, amaç tutup keyif almaksa sonrasında usulca salması da bir o kadar güzeldir.
Valla ben pek balık yemem çok nadir ağzıma koyarım en küçük olanı 18 santimdi limiti kaç bilmiyorum açıkcası ama limit altı olduğunu sanmıyorum.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Dalış yapan bir arkadaşımdan gelen bilgiye istinaden Koçtaş bölgesinde avlanan arkadaşları bilgilendirmek amacı ile ;
Koçtaştan iskeleye kadar ( tam bilmiyorum fazla oralarda avlanmadım ) dipte ağ varmış.
Arkadaşların bilgisi olsun

Aynı zamanda su soğuk bilgniz olsun
Isınması lazım :harika:

Deneyenlere Rastgele

Son düzenleme:
Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu