Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

YENİ SURF TAKIM KURMA / Çok Amaçlı / Kamış-Makine Fiyat Dengesi

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Devam sıkıntı yok hatta rica ederim devam edin :) Tecrübelerden yararlanmak lazım çünkü benim balik kültürüm lise bitene kadar el oltasindan ibaretti ondan sonra da öğrencilik işte dandik bir iki takimla epey bir idare ettin :)

Şurada 4-5 yıllık meslek hayatım sayesinde kitaba ve balığa olan düşkünlüğümü birleştirip geliştirdim :)

Şimdi çoğu zaman oltalari atıp yere serilip kitap okuma keyfi yapacağım tatil günlerini bekliyorum.

Ben de bu nostaljik makinelerin yeni serilerinden birilerini almaya niyet ederim :)

Zaten şuan piyasa da Stella SW 8000
Tournament Iso Ento bu konuda ileride nostalji yapılabilecek makineler gibi geliyor :)

Bu arada bu saatte ben düştüm yollara şuan servisteyim, okula gidiyorum :)

Son düzenleme:

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
abim michigan ave.. ave yazmayı atlamışım doğal olarak sende diyi vermişin öyle değil böyle :=)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
1992 de 634 kilosu da tutulmuş ama galiba rekor diye geçmemiş emin değilim.

Neyse ben makineleri iyice tarttım.

Geriye kamışlar kaldı 3 parça olup da 150 cm nin altında olan tek seçenek var trio rex var başka seçenekler bulmam lazım.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Hocam, güzel bir 3.90'lık 3.5 librelik sazan kamışı al. Ağırlıklı olarak barajlarda avlanıyorsan o bölgelerin trofe balığına göre al. Sazana 3 parçalı kaliteli kıyı kamışıyla gidip 4 parçalı olarak geri getireni çok gördüm. Yazın gittiğin Karadenizde de çok uçuk mesafelere atmak gerekmeyeceği için benim görüşüm bu. Fox olur, Anaconda olur ama sıkı bir sazan kamışıyla güzel olur.
Bütçeyi çok zorlamaz, bir de at-çek takımı çıkartırsın aradan.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hocam V system 3.90 3.5 lbs kamışım var açıkçası sağlamlık açısından güvenim var.
Ama uzak atış için eski bir kamışım var pelican marka Florance 100 200 gram o bile çok daha iyi atış yapıyor uç tarafından 2 defa kırılmasına rağmen.

Ayrıca bahsettiğiniz markaları sazan kamışları çok pahalı. Almayadan 250 euroyu falan buluyor getirmesi. Ve bulmak çok zor bir ara safina lari almadan önce çok düşünmüştüm v system v.s çok fazla uğraş verdiği için bunu tercih etmişimdir.

Teşekkürler lakin beklemeli avda işime iyarayacak ancak surf performansını tam olarak vermeyecektir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
elimde beastmaster kamış ve ultegra makina takımı ve okuma cedros 4.5 metre 3 parçalı kamış ve raw2 55 makinam var böyle bir ikili yaptım ... ava çıkacakken inanın okuma ikilisi bana daha guvenli geliyor ve daha agır çalışıyorunm ve daha uzaga erişiyorum. cedros için bedenden esniyor derler ki dogrudur beast master kamışda genelde sert ama ucundan esniyor. .. sanırım benim atış tekniğimle ilgili. cedros ile daha uzaga erişme nedeni. hızlı savurmayıp kursunu usulca kaldırıp sonra abandıgımdam dolayı. ama 200 gr kursun ve rapala çalışmam gerektiginde beastmaster tercih edilmesi gerek gibi geliyor bana ama yiende okuma cedrosa gidiyor elim.
makinalardan raw 2 ye gelince gücü ultegradan daha iyice. ultegra daha hızlı sarıyor belki ama 175 gr çinekop çaparısı çekerken ultegra bariz daha yorucu oluyor.
neyse yılda sadece 30 av görecekse bu surf takımınız 1500 tl vermek.... ben olsam vermezdim..
1500 tl takımın verecegi zevk ve evladiyelik ki 30 kez kullanmak yılda neredeyse her takımı evladiyelik yapar. ki bu gelecek olan 10. takim ki hepimiz biliyoruz bir yerde dururum diyrosunuz ama duramıyorsunuz. o nedenle o kadar para???
alın bir benim okuma ikilisini bogazda da avlanmayacaksanız 200 gr kurşun atmayacaksanız mutlu mesut yaşar gidersiniz...
nacizane tavsiyem bu. eleştiren çıkabilir beastmaster ve ultegra ikilisine karşı okuma cedros ve raw2 mukayese kabul etmez shimano ikilisi hertürlü döver diyebilirler ama elimin altında ikiside varken durumum budur.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hocam bu fikirlere bende inandım ve bir spinci alarak 4 adet shimano makinem var ancak büyük makinelerde Okumaya karar kıldım.

Elimde Okuma Vs 80 A mevcut Yemli de kullanacağım.

Yanına 1 Adet Raw 80 veya 65 Yemli de ve kullanacağım. Kararsızim.

Raw 55 ekleyeceğim. Çapari ve rapala da kullanacağım.

Elimde bir adet Okuma V system 390 3.5 LBS parçalı kamışım var. Büyük makinelerden birisini bununla kombine edeceğim. Kamış vadesi yetene kadar kullanırım. Sonra yerine bir surf kamış eklerim.

Diğer ikisi için bana güzel kamışlar lazım.

Cedros makaria Trio Rex ve Raw kamışlar gözlemim altında.

Makaria Surf 4.50 kapalı Boy 157cm 495 Gr
Makaria Tele 440 100 250 gr 168 Cm 496 gr

Trio Rex 4.30 3 P Boy 147 567 Gr
Trio Rex 4.25 Tele Surf 165 Cm 493 Gr

Raw Tele surf 4.25 100 -200 165 Cm 490 Gr.

Cedros 4.20 Tele 100 200 grm 135 Cm 300 Gr
Cedros 450 Tele 150 250 gr 138 Cm 380 gr

Cedros 4.50 3 P 100 200 157cm 490 Gr

Hangi makineye hangi kamışı tercih etmeliyim kararsızim. que bagajıma 150 cm en fazla alabileceģfi kamis.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
örtmenim amacın ne :D
Amacım Dogrup karar vermek :)

Sazan avını kimseye sormam mesela biliyorum yıllardır yaptığımdan. Hatta bir çok kişinin bilmediği rig leri kendi elimde örüyorum hazırlıyorum. Son 4 yıldır spinle de uğraşıyorum eh işte diyebilirim henüz tam tecrübeliyim sayılmaz.

Ee surf olayını hiç bilmiyorum ekipman olarak.
Sudak Caner sabut avlarında Iri sazanlar ve yayinlarla yakalayıp kamis kırdım.
Sazan avlarında çok büyük balıklar la karşılaştım. Bu sebeple de artık bu büyük balıklar için kendime iyi 3 set ayarlamak istiyorum. Olay bundan ibaret. :) Hayatımda iki tane zevkim var bir kitap okumak iki balik tutmak, dolayısıyla kesenin ağzını açıyorum azıcık.

Hocam ben balığa kampa gidiyorum çoğu zaman. Tek makineyle mi gidiyorum sanıyorsun. Hakkım neyse onu kullanıyorum. her setten 4 adet hesabı :)
3-4 Arkadaş gidiyoruz çoğu zaman sazan avına Yayına Turna ya Sudak avına caner sabut avına
v.s

Senin anlayacağın tatlı su avcılığı boğaz avcılığına benzemiyor. :) Ben sadece Tatlı su da at çek yaparken bu boğazdaki sistemi deneyeceğim belki de hiç sonuç vermeyecek yine yemliye döneceğim. Belki de bir devrim peşindeyim. Sonuçlarını özellikle yazın yaoacagim avlarda sonra sizlerle paylaşacağım.