Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zargana Balığı ve Av Teknikleri.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Sıcaktan bunalan İstanbul halkı bizim sahile hücum etmiş. Onların arasından gönderdim topu ama ne yiyen oldu ne kovalayan.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
resmen zargana sezonunu acmış bulunuyorum cok iri zarganalar var :)

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
zargananın en kral yemi gümüştür.

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
1 ay önce silivri tarafınada denizde görmüştüm ama yakalama için herhangi bir aksiyonda bulunmadım.Zaten lüfere yem yapmak harici yakalayıp tüketmiyorum.NAdiren fosfor oranının çocukların gelişiminde önemli rol oynadığı için birkaç taneyi çocuklarıma yedirmek için tutarım.
En sevdiğim yöntem ise spin kamışla çok hafif zargana topuna bağlı 0,15 mm misinalı tek iğne ile yapılanıdır.Kamış spin ve misina ince olduğundan inanılmaz keyif veriyor..

Adı
Suat
8 no vmc iğneye 0.15 kaliteli misina bağlanır, beden 1.70 kadar verilir ve zargana topuna bağlanır. Topun aşağıya salınım verip bedene dolanmaması için alt bağlantı halkasına kıstırma kurşun monte edilmesi, yada bölgede levrek olma ihtimali var ise o dediğim yere çarpma iğnesi bağlanması faydalıdır. Çarpma iğnesinden sebep pup-up gibi davranacak olan şamandıraya levreğin tepkisidir. Zargana peşindeyken levrek almanız pek tabiki mümkündür.

En iyi yeme gelince, zargana hareket eden ve parlayan her şeye ani saldırıda bulunur, kısa süre yemi takip eder ve saldırır. Yemin hareketli kımıl kımıl olması esastır. Teke,kayakurdu ve kendi etinin kuyruk altı idealdir. suda kıpraşıcak biçimde iğneye monte edilmelidirler.

İstanbul ve çevresinde Ekim ortasına kadar sürecek olan zargana avı zamanı bu ay başı itibarı ile başladı. Tüm avcılara bol şans dilerim.

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
sormak istedigim su : eger elimizde sayilan yemlerden yoksa bulmasi kolay olmasi acisindan cok ince serit gibi kesilmis dana eti takilsa acaba is yaparmi sonucta rengi kaya kurduna benziyor yogunluguda ayni acaba is yapar mi ? yakin zamanda denemeyi dusunuyorum. yani tavuk etine tamah eden baliklar sonucta denize dusen memelileride tuketen baliklar acaba dana eti yerler mi soyle bonfilelik kirmizi kismindan ince seritler seklinde??
denemis olanlar var mi acaba?

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
sormak istedigim su : eger elimizde sayilan yemlerden yoksa bulmasi kolay olmasi acisindan cok ince serit gibi kesilmis dana eti takilsa acaba is yaparmi sonucta rengi kaya kurduna benziyor yogunluguda ayni acaba is yapar mi ? yakin zamanda denemeyi dusunuyorum. yani tavuk etine tamah eden baliklar sonucta denize dusen memelileride tuketen baliklar acaba dana eti yerler mi soyle bonfilelik kirmizi kismindan ince seritler seklinde??
denemis olanlar var mi acaba?
Biraz maliyeti yüksek olmakla beraber :) olur.

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
hiçbirşey bulamazsanız midye kenarındaki kahverengi şeridi takın.Bunla 1 tane tutsanız , tutulandan kuyrukaltı yaparsınız.
Zargana yemi takip eder ve beğenmezse döner gider. O yüzden takip varsa
dümdüz sarmak yerine fasılalı sarın.Minik "ES"ler verin.hafif vurdurarak çekin ve zarganayı deliye çevirin.dayanamayıp saldıracaktır.