Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

%20 Kampanya

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Benim LRF'ye ilk adımım bu kamışla olacak, doğrusu kamış konusundaki tercihimin doğruluğunu merak ediyorum. Bununla birlikte kullanabileceğim bir makine ne olabilir sorusunun cevabını da arıyorum. Stradic Ci+ 40 bu kamışla kullanılabiliri mi? Elimde bir de Nasci 3000HG FB var. Yoksa farklı bir makinaya mı ihtıyacım olacak, bilemedim.
max. 2000 lik bir makine tercih edin derim. soare 2000 b LRF de en çok tercih edilen makinalardan birisi. stradic 1000 de güzel bir tercih olabilir.

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Benim LRF'ye ilk adımım bu kamışla olacak, doğrusu kamış konusundaki tercihimin doğruluğunu merak ediyorum. Bununla birlikte kullanabileceğim bir makine ne olabilir sorusunun cevabını da arıyorum. Stradic Ci+ 40 bu kamışla kullanılabiliri mi? Elimde bir de Nasci 3000HG FB var. Yoksa farklı bir makinaya mı ihtıyacım olacak, bilemedim.
LRF için makina boyu tercihleriniz büyük olur. Daha küçük kafalı makinalara bakman lazım. Shimanoda 1000 - 2000 lik Okumada 10 -25 lik boyutlar olabilir.

AcemiUye

Aktif Üye
max. 2000 lik bir makine tercih edin derim. soare 2000 b LRF de en çok tercih edilen makinalardan birisi. stradic 1000 de güzel bir tercih olabilir.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Evet, forumda yapılan paylaşımlardan yaptığım çıkarım da Soare 2000 diyor. Ancak kamışla birlikte kulllanımı (dengesi) nasıldır, kamışı bile görmeden alınca makinayla uyumu konusunda fikir yürütebilmem mümkün görünmüyor. Bu bakımdan benim için, bu işe gönül vermiş ve yılardır bu uğraşın içinde olan sizlerin tavsiyesi çok kıymetli. İlginize çok teşekkür ederim.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Evet, forumda yapılan paylaşımlardan yaptığım çıkarım da Soare 2000 diyor. Ancak kamışla birlikte kulllanımı (dengesi) nasıldır, kamışı bile görmeden alınca makinayla uyumu konusunda fikir yürütebilmem mümkün görünmüyor. Bu bakımdan benim için, bu işe gönül vermiş ve yılardır bu uğraşın içinde olan sizlerin tavsiyesi çok kıymetli. İlginize çok teşekkür ederim.
@karga bahadır ve @demiremin makinayı kullanmaktalar ama dediğiniz gibi kamışla uyumunu bilemem ama bence bu makine her LRF kamışıyla uyum gösterir. yavaş sarım olması LRF için çok çok iyi.

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eger aklinizda soare varsa kesinlikle dogru secim derim enginin de dedigi gibi devir dusuk olmasi eger cok akintili merada avlanmiyordaniz avantaj

demiremin

Daimi Üye
Adı
Emin Demir
Hocam devri, sarım hızı lrf için mükemmel kesinlikle tavsiye ederim. Bende uzun araştırmalar sonucu tavsiye üzerine almıştım. Pişman olacagınızı sanmam.. Kamışla uyumu hakkında bişey diyemem ben favorite White Bird 1-7 kullanıyorum ikisinin uyumu gayet güzel. Alacak olursanız @enginson kardeşim yardımcı olacaktır.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
şöyle bir durum var shimano artık soare çıkartmıyor o nedenle çoğu yerde de kalmamış. artık üretilmeyecek diye duydum. ne kadar doğru bilemem. ama ona en yakın shimano nasci olabilir. gerçi gramajı fazla ama sarımı fena sayılmaz. stradic hafif fakat sarımı fazla biraz hızlı kalabilir lrf de. nasci , sahara ya da ultegra 1000 FBmodelleri incelenebilir.

AcemiUye

Aktif Üye
Eger aklinizda soare varsa kesinlikle dogru secim derim enginin de dedigi gibi devir dusuk olmasi eger cok akintili merada avlanmiyordaniz avantaj
Hocam devri, sarım hızı lrf için mükemmel kesinlikle tavsiye ederim. Bende uzun araştırmalar sonucu tavsiye üzerine almıştım. Pişman olacagınızı sanmam.. Kamışla uyumu hakkında bişey diyemem ben favorite White Bird 1-7 kullanıyorum ikisinin uyumu gayet güzel. Alacak olursanız @enginson kardeşim yardımcı olacaktır.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Göstermiş olduğunuz ilgi ve paylaştığınız bilgiler için teşekkürler;

Sanırım söz konusu ürün; aşağıda teknik bilgileri olan Shimano BB Soare C2000PGSS LRF Olta Makinası'dır. Biraz maliyetli de olsa bir kere alıp uzun süre kullanmak en doğru hareket tarzı olacaktır. Önümüzdeki günlerde bu konuda girişimde bulunmayı düşünüyorum. Eğer bir de kamış ile makina uyumu konusunda bir deneme-değerlendirme bilgisi alabilirsem içim rahatlamış olur. Katkıda bulunan siz değerli dostlara çok çok teşekkürler... (AcemiÜye olunca küçük bir bilgi kırıntısı bile sağlıklı karar vermek açısından Altın değerinde)

Marka : Shimano
Model : Soare BB C2000PGSS
Ağırlık : 190 Gr
Devir : 4:3
Drag : 3 Kg
Rulman : 5/1
Sarım : 57 cm

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen bahsedilen makina bu bence aldiginiz kamisla uyum sorunu yasamazsiniz
Almisken iyisini almak dogru bir mantik aslinda eger lrf den sikilmam derseniz kesinlikle verdiginiz paraya degecek makina

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Aynen bahsedilen makina bu bence aldiginiz kamisla uyum sorunu yasamazsiniz
Almisken iyisini almak dogru bir mantik aslinda eger lrf den sikilmam derseniz kesinlikle verdiginiz paraya degecek makina
LRF den sıkılmayı bırak ilk balığını alsın tam bir bağımlı olur insan :D