Bugün manavgat sorgun plajında boğaza doğru olan kısımda balık çiftliğinin yakınlarında at-çek yaptık kaşık ve mini jig vs denedik ama hiç bir sonuç alamadık, hemen hizasından denize at-çek (zaten birşey geleceğini düşünmüyorduk ama olsun ) vede surfle yemli attık ama kayda değer hibişey çıkmadı minik mırmırlardan başka,
manavgatta güzel bir mera yeri tarif edecek birisi varmı ? vede neyle nasıl avlanmalıyız orlarda bilgilendirirseniz sevinirim, arkadaşım ziyaretime geldi onu gezdiriyorum hemde balık tutuyoruz hepde eli boş dönmesin istiyorum
şimdiden teşekkür ederim.
Manavgat bölgesi mera olarak genelde kısır olmakla beraber avlanma şekli ve zamanı balığın cinsine göre tertip edilirse çok güzel avlar verebilir. Bu vereceğim bilgiler bir sır değildir fakat hiçbir platform, gurup, forum yazılı dökümanda da geçmez,
Eylül - Nisan arası Surf takımı ile özellikle gece mümkün olduğunca ileri sallayarak (duruma göre bazen balık kıyıda da olabilir) dalganın denize çırpınarak geldiği ve ileriden kırıldığı zamanlarda uzun köstekli hırsızlı 2 ya da tek köstekli takımla mümkünse taze sülünez ile iri mırmır çipura levrek karakulak alma ihtimaliniz yüksektir.
Nisan ayından sonra dalga olayı neredeyse bittiği için ve denizin dibi kuru bir çöl gibi olduğu için iri balıklar kıyıya fazla uğramaz, fakat bu kez de
özellikle gündüz kumluk yerlerde iri lokum balığı yakalama şansınız yüksektir, hem öyle seçici değildir tavukla bile çok güzel avlar gerçekleştirirsiniz,
şu sıralar manavgat boğazda hava karadıktan sonra sabah hava aydınlanana kadar at çek ile kofana ve yaladerma alma ihtimaliniz var.
boğazın sol tarafından arıtmaya kadar hava aydınlandıktan sonra ilgili takımla zargana alma ihtimali var.
boğazın geri kısmında suyun durgun olduğu yerde ve arıtmanın suyun durgun olduğu yerde şamandıralı takımla kuppes ve sokar tutma ihtimalin çok yüksek (benim en sevdiğim)
boğazın bazı kısımlarında ekmek ve kıbrıs sarması ile ve arıtmada çarpma ve kıbrıs sarması ile kefal tutanları çok gördük (bende kefal işi yok) ayrıca o sizin ilk avlandığınız yer ırmak kısmı orada da şamandıralı olta ile kefal avlarlar...
bunların dışında ırmakta sırtı ile levrek ya da tekne ile acçıkta çeşitli balıklar avlanabilir.
bunları sırf arkadaşınla güzel bir av yap diye ve burası forum olduğu için yazdım, yoksa bu kadar nokta atışı mera fecede filan asla yazılmaz...
rastgelsin