Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mektupla

Daimi Üye

Bll002

Aktif Üye
Adı
Bilal altan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Aramızda yılların tecrubesi olan abiler var, daha önce böyle mevsim normallerinin altında balık yokluğu oldumu bilenler biraz aydınlatırsa iyi olur..

Mektupla

Daimi Üye
3 Ekim 2018
Çubuklu 09.00-13.00 arası kurşun arkası denemeleri 2 çinekop aldım, benim bulunduğum alandan 3 güzel palamut çıktı, sahil hattında da alanlar vardı.seyrek geliyor balık. Çakalburnu kalabalıktı baya gidip bakmadım kovalara. Yarın ve sonraki günlerde balık olacaktır inşallah.
bu sabah 10 ile 15:00 arası emirgana gittim. sabah erken gidenlerin kovalarında 3-4 tane iri istavrit dışında hiç bişey yoktu. biraz kaşık çalıştım sonuç sıfır. sonra istavrit için sıyırtma denedim bi kaç tane aldım. sonra bi eleman geldi spinle zargana çalışmaya başladı, 10 dk da 2 tane baya büyük zargana aldı. o elmandan 1 tane zargana ipi istedim, ben de zarganaya çalışmaya başladım, 3 tane 30 cm üstü zargana aldım. tuttuğum balıkları elemana verip duasını alıp evin yolunu tuttum:)

ekim de boş geçecek gibi, umutlar kasıma kaldı :S
Çubuklu bugün şükür boş göndermedi:) 1 tane kilo ustu palamut 9 adet çinekop kurşun arkası ile alındı.Ekli dosyayı görüntüle 80808 Ekli dosyayı görüntüle 80809 Ekli dosyayı görüntüle 80810

4 Ekim 2018
dün öğleden sonra saat 15:30-19:00 arası kurşun arkası rapala ve kaşık çalışmalarında sıfır vuruş sıfır balık ne yazıkki..çaparide ise 3 tane istavrit alındı istavritleri akşam 19:00/21:30 kadar yemli yaptık ondada sıfır vuruş sıfır balık:((yer avrupa yakası kuruçeşme tarafı.....
evet bende 20:00-23:30 arası 3 iskorpit ve 1 iri istavritle avı sonlandırdım, çinekop alanlar oldu 1-2 tane.
Arkadaşlar bugün Çubuklu'dan iyi haberlerinizi bekliyoruz. Çinekop 2.kalamadan sonra yakında biniyor bilginize :):)
Bugun 3 5 balik palamut alan oldu trabyadan 11 den sonra bilmiyorum
5 Ekim 2018
Adalarda değil zoka , yemliye bile hani haricinde balık gelmedi
Ters akıntı felaketti,
Yavaş yavaş ilerleyen günlerde yapar diye düşünüyorum
;)
üsküdar sahil akşam 8 gece 12.30 dişli namına bişey yok gerçi üsküdar için yemli daha erken diyebiliriz, yemli istavrit güzel yapıyor
Çubuklu an itibariyla çok ruzgarli ve dişli yok:(
6 Ekim 2018
Baris abi ile burunbahcede av yaptik. 2 vurus aldim ama gec tasma yaptim. Balik alamadim.
Baris abi bir tane cinekop aldi. Yanimizdakilerle konusuyorduk sali aksami aldiklari baligi gösterdiler telefondan. Şahane bi lüfer almislar. Herkes cekildi gitti.
Akinti yol denecek kadar az. Hava mis gibi rüzgar yok. Istavritlerimiz tap teza lakin balik yok.
Baris abinin kamis bi indi kalkti fena heyecan yaptik. Takimi bi cekti ignenin biri gitmis. Tam iki ignenin ortasindan vurmus koparmis.
Dün akşam kireçburnuna gittim çok rüzgar vardı oradan sahil boyu aşiyan mezarlığına kadar gittim gece 3 e kadar ordaydım bi tane alan olmadı.
bir arkadaş mezgit tuttu bir arkadaş spinle kefal tuttu.. sabaha kadar kalan arkadaşlarda 6 dan sonra 15 parça civarı iskorpit almışlar...
ben istavrite silikon attım 8-10 adet civarı da istavrit geldi..
Merhabalar bir süredir forumun bu sayfasını takip ediyorum bugün üye olup naçizane deneyimlerimi ve avlarımı paylaşmak istedim.İlk resim bu yılki ilk dişli avımdan.Yer Kireçburnu yem taze istavrit klasik mantarlı takım biri 28cm lüfer olmak üzere 3 adet aldım yaklaşık 15gün önce.
Aynı yer 1 hafta sonrası 2 kişi 9 adet 20cm üzeri alındı :)
Dün akşam yine aynı yer 1 lüfer 1 çinekop arkadaşlar tarafından alındı ayakkabı 45numaradır :)
Ekli dosyayı görüntüle 80905
Çubuklu 07.00-11.00 arası kısmetimizi aldık çok şükür. Seyrekde olsa balık vardı, rüzgar çıkınca avı sonlandırdım. Herkese rastgele..
Sarıyer gece yemli denemeleri 2 adet çinekop saat 23:00 - 02:00 arası aşırı rüzgar vardi.Tik yoktu.Sabah 06:00 - 10:30 arası kaşıkla bir adet iri palamut alındı. Bulunduğum yerin en başında da 4-5 adet alan bir iki kişi olmus.Guzel bir hava var.Herkese bereketli avlar.Tum hobidaslara selamlar.Ekli dosyayı görüntüle 80909 Ekli dosyayı görüntüle 80910 Ekli dosyayı görüntüle 80909 Ekli dosyayı görüntüle 80910 Ekli dosyayı görüntüle 80909 Ekli dosyayı görüntüle 80909 Ekli dosyayı görüntüle 80910 Ekli dosyayı görüntüle 80909 Ekli dosyayı görüntüle 80909 Ekli dosyayı görüntüle 80910Ekli dosyayı görüntüle 80911
1 saat önce kurşun arkası yapanlar hiç atmıyordu bir iki kişi çapari atıyordu ama hiç balık görmedim
Torik takip kofana almadim ;) ama bugün güzel bir torige yakın bir tane de kiloluk palamut kacirdim. Tek lüfer ile avı sonlandirdim.
Bende sürekli foto attığın yere geliyorum ama bu ara tek tük alabiliyoruz. Akşam hava kararınca bir kaç saat balıkçı tekneleri ve gırgırlar geziyor. Hayvan da korkup kaçıyor. Vuruş anında kesiliyor
Uzun bir aradan sonra (askerlik gorevi icin) ara verdigim balik tutma isine bugun son vererek sabah saat 6.30 da attim kendimi sahile. Nitekim cabalarimizin karsiligini aldim ve gittigim meradan 3 tane balik aldim 2 tane de yoldayken birakti saat 11:00 da avimi uzun zaman sonra balikta olmanin ve balik tutmus olmanin rahatlamasi ile sonlandirdim. Baliklardan buyuk olan 1.155kg geldi beni yoldayken epey terletti kereta ama ben kazandim :)
SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS daki deniz suyu sıcaklığı
10 Ağustos - 09.00: 25.6 derece idi
30 Eylül - 09.00: 21.2 derece
06 Ekim - 09.00: 20.3 derece ye kadar düşmüş.
Deniz Suyu Sıcaklığı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
7 Ekim 2018
Bende tarabyadayım geceden beri tık yok sabah suyunu bekliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yenikoy kalendar bos. Siftah yok.
Tarabya felan nasil
bu sabah 10 ile 15:00 arası emirgana gittim. sabah erken gidenlerin kovalarında 3-4 tane iri istavrit dışında hiç bişey yoktu. biraz kaşık çalıştım sonuç sıfır. sonra istavrit için sıyırtma denedim bi kaç tane aldım. sonra bi eleman geldi spinle zargana çalışmaya başladı, 10 dk da 2 tane baya büyük zargana aldı. o elmandan 1 tane zargana ipi istedim, ben de zarganaya çalışmaya başladım, 3 tane 30 cm üstü zargana aldım. tuttuğum balıkları elemana verip duasını alıp evin yolunu tuttum:)

ekim de boş geçecek gibi, umutlar kasıma kaldı :S
Çubuklu inanılmaz kalabalık cakal burnu. Tek balik çıkmadı 7 den beri
Tarabya tık yok istavrit bile kayıp
Sabah 04:30 - 09:00 arası Emirgan raporu;
Gün ağırana kadar klasik mantarlı takım fileto istavriti bu arkadaşlar tenezzül etti ilk büyük olan gelincik geldi çekerken bayağı bir heyecan yaptım, lüfer aldım diye :(
Sonra aynı yeme bir ufak gelincik ve orta halli bir iskorpit bunlarda zorladı ama bu sefer başıma geleceği biliyordum lüfer, lüfer diye ortalığı ayağa kaldırmadım :) balıklar suya iade edildi.
İki arkadaş birimiz kaşık birimiz sahte yüzdürdük saat 9' a kadar ama maalesef sıfır aksiyon. Hava güzeldi akıntı güçlü, 200 gr kurşun su üstünde yüzdü saat 7' den itibaren. Etrafta çapariyle kıraçaya çalışanlar çoğalınca artık toparlanmamız gerektiğini anladık ve ayrıldık. Oltası suda olanlara rastgele
Ekli dosyayı görüntüle 80981 Ekli dosyayı görüntüle 80982 Ekli dosyayı görüntüle 80983 Ekli dosyayı görüntüle 80984 Ekli dosyayı görüntüle 80985
Maşallah güzel balıklar. 2 tanede ben yakaladım ortalama 1000 gr akıntı çok fazla idi çabuk kesildim arabada uyuya kalmışım :)
Bu ara güzel palamut yapıyor. Mera ifşa oldu :)

Son düzenleme:

ulassaydut

Yeni Üye
Adı
ULAŞ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler.
Sahte hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kullandığım sahte (Wily 125f) Çanakkale’de biz bu sahteleri aksiyon ve ağırlık değişikliği olması sebebi ile deliyoruz. Floating özelliği slow sinking moduna dönüşüyor. Yüksek akıntılı meralarda her zaman iş yapıyor.

Mektupla

Daimi Üye
Kalabalik olsa sorun değil yeter ki bilinçli ve birbirine saygılı davranilirsa mis gibi olur herkes balik yakalasin, birde meralarimizi terk ederken coplerimizi ve özellikle atik misina, capari vs hayvanlara organ kaybi hatta ölümlerine neden olabilecek ignelerimizi (yemli bile birakanlar var) toplayip çöpe atalim.Haaa çöp kovasi vs yok diyen arkadaşlar bir posete koyup arabamiza alip bir konteynere atabiliriz.Lutfen bu konu hakkinda tüm hobidaslarimizi duyarlı olmaya davet ediyorum :) Saygılarımla
:tskler:

ince.seyyit

Aktif Üye
Adı
Seyyit İnce
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kullandığım sahte (Wily 125f) Çanakkale’de biz bu sahteleri aksiyon ve ağırlık değişikliği olması sebebi ile deliyoruz. Floating özelliği slow sinking moduna dönüşüyor. Yüksek akıntılı meralarda her zaman iş yapıyor.
Merhaba , sahteyi nereden ve nasıl dediğinizi gösterebilir misiniz ? Çok teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...