Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul Levrek Avı (1 Al-1 Sal)

Müfettiş

Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba süper av olmuş 2.balığı bırakmanız inanılmazdı...o büyüklükte balığı kolay kolay kimse bırakmazdı tebrikler...

kullandığınız makineden memnun musunuz bende sipariş geçmeyi düşünüyordum. İki makine arasında kaldım biri sizin kullandığınız diğeri de kastking kartal yeşil dişli oranı 6.2 10 kg çekerli olan ..
Ben sharky 3000 ile kandırdım balığı. Bence başarılı makine. Bu makine ile ilk balığım değil. Sağlam turnalar kandırdım ve yaklaşık 3.5 kg granyöz aldım. Akışkan olduğunu düşünüyorum ama tercih meselesi

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Detyali tarifi ve oranları bekliyorum hocam
Hatta bi video da cekerim belki ;)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@BaşMinekolos Balığın büyüklüğüne göre oranlar değişir Hakan hocam, genelde 3 yumurta beyazı yeterli oluyor, ben önce yumurta akını iyice çırpıyorum daha sonra göz kararı yeteceğini düşündüğüm kadar tuzu ve çırpar haldeyken azar azar kademeli olarak suyu ilave ediyorum, karışım hamur kıvamında olmalı, avucunun içine alacağın bir miktar bu karışımı sıktığında birbirini tutacak kıvamda olmalı çiğ köfte gibi. Bu karışımı hazırlamam 7-8 dakikayı buluyor. Fırın tepsisinin altına alüminyum folyo üzerine yanmaz kağıt yerleştiriyorum üzerine yataklama için tuz seriyorum ve levrekten sonra da her tarafını kapatacak şekilde yine bu hamur ile kaplıyorum, hamurun kalınlığı 2cm civarı yeterli oluyor. Fırını önceden 180 derecede ısıtıyorum ve pişme süreside yaklaşık 40-45dk kadar yeteli oluyor tabi balığın büyüklüğüne göre süre artıp azalabilir. Dikkat edilecek bir diğer noktada şu, balığın pullarını temizleme ve kafasını kesme ve yine burasıda çokomelli :) balığın etine iyi pişer düşüncesiyle çizik filan attırma :) , temizlendikten sonra iç organlarının çıkarıldığı boşluğa tuz girmemesi lazım, o bölgeye isteğe göre defne yaprağı, karabiber, sarımsak v.s koyabilirsin. AFİYET OLSUN :D

Son düzenleme:

yusufselcuk

Aktif Üye
Adı
Yusuf Selçuk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben sharky 3000 ile kandırdım balığı. Bence başarılı makine. Bu makine ile ilk balığım değil. Sağlam turnalar kandırdım ve yaklaşık 3.5 kg granyöz aldım. Akışkan olduğunu düşünüyorum ama tercih meselesi
yeşil kartal olan makinede atış erimi için patent başvurusu yapmışlar diğer makinelere göre atış erimi çok daha iyi ve daha hafifmiş bende bu yüzden arada kaldım :)

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teşekkür ederim Hocam. Ben 8 aydır kastking kullanıyorum ve memnunum. İstanbul da çok ciddi levrekçi ve bir çok makine kullanmış bir usta ile (hemen herkes tanır ama isim vermeyim) içini açtık bu makinenin ve kendisi inanamadı. Malzemeler çok iyi, üst sınıf makinelerde var bu malzemeler yorumunu yaptı. Hatta 1 adet de sıfır kenarda duran kastking sharky var bende. Onun dışında aktif kullandığım ve önceden kullandığım spin makineleri var ama marka model vermeyim. İngilizceniz varsa YouTube da karşılaştırmalar var izleyebilirsiniz. Daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Aslında baya araştırmıştım youtube da özellikle amerikanlar sonra ruslardan baya kullanan var makinayı keza amazonda da amerika kullanıcısından tam puan almış penn den sonra en sevilen marka olmuş. Tonla para verdiğimiz ekipmanlara nazaran mükemmel bir fiyat performans ürünü gibi duruyor da bir türlü almamıştım ama lrf için 1000'lik bir tane alıp denemeyi düşünüyorum yorum için teşekkür ederim.

Omar15

Üye
Marmara kıyılarında yaptığımız bol aksiyonlu bir avda oltamızı çok güzel paşalar ziyaret etti. İlk fotoğrafta ki levrek 60cm, 3.200 kg geldi. Kalama sesi, dalgaların hışırtısı ve kalbimin güm güm atışı eşliğinde muazzam bir mücadele gerçekleşse de kazanan taraf olmak güzel duygu. Hafta boyunca birikmiş olan sinir stresi aldı götürdü adeta pamuk gibi olduk şükür :)

Ekli dosyayı görüntüle 100902

Güzel bir levrek kandırmanın mutluluğu ile ava devam dedik ve çok geçmeden sağlam bir vuruş daha.. Ama bu sefer kazanan levrek oldu.

Bu gazla ava devam ve bir kaç saat sonra bir yandan atıp çekip bir yandan da hülyalara dalmış dalgaları izlerken küt sert bir vuruş ve tasma ile levrek oltada. Bu levrek de ölçüm yapmasam da tecrübelerime dayanarak yaklaşık 50cm ve 1.500 kg civarı bir balıktı, 48 cm ve 1.400 kg da olabilir avcı biraz ekler üzerine :)). Arkadaşı aldık kıyıya bir iki kare fotoğrafın ardından yaşam alanına iade ettik.

Ekli dosyayı görüntüle 100904

Amacımız et yemek değil, hobimizi icra etmek. E nede olsa bize yetecek 1 adet balığı da yakaladık. Bundan sonrası artık etik olmaz diye düşünüp levreğe daha dikkatli olması gerektiğini bir dahaki sefere tavada olabileceğini öğütleyip arkasından el salladık.

NOT: Salım videosu boyut ile alakalı sorun yüzünden buraya yüklenemedi ama balık avlarımı paylaştığım ve eklentide linki olan marmara_balik_avi Instagram hesabımda mevcuttur.

Ertesi gün de havanın güzel olmasını fırsat bilip indik sahile ve paşayı attık tavaya ;)

Ekli dosyayı görüntüle 100905

Vicdanı ile avlanan tüm hobidaşlara rastgele.
Takım bilgisi;
Kamış: Daiwa Lateo 90M 10-50
Makine: Kastking Sharky III 3000
İp: Power Pro 0.15
Leader: Daiwa Saltiga FC 0.37
Sahte: Daiwa SSR 120F Chart Back Pearl
Süper balık
Örnek balıkçılık
Tebrikler

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@BaşMinekolos Balığın büyüklüğüne göre oranlar değişir Hakan hocam, genelde 3 yumurta beyazı yeterli oluyor, ben önce yumurta akını iyice çırpıyorum daha sonra göz kararı yeteceğini düşündüğüm kadar tuzu ve çırpar haldeyken azar azar kademeli olarak suyu ilave ediyorum, karışım hamur kıvamında olmalı, avucunun içine alacağın bir miktar bu karışımı sıktığında birbirini tutacak kıvamda olmalı çiğ köfte gibi. Bu karışımı hazırlamam 7-8 dakikayı buluyor. Fırın tepsisinin altına alüminyum folyo üzerine yanmaz kağıt yerleştiriyorum üzerine yataklama için tuz seriyorum ve levrekten sonra da her tarafını kapatacak şekilde yine bu hamur ile kaplıyorum, hamurun kalınlığı 2cm civarı yeterli oluyor. Fırını önceden 180 derecede ısıtıyorum ve pişme süreside yaklaşık 40-45dk kadar yeteli oluyor tabi balığın büyüklüğüne göre süre artıp azalabilir. Dikkat edilecek bir diğer noktada şu, balığın pullarını temizleme ve kafasını kesme ve yine burasıda çokomelli :) balığın etine iyi pişer düşüncesiyle çizik filan attırma :) , temizlendikten sonra iç organlarının çıkarıldığı boşluğa tuz girmemesi lazım, o bölgeye isteğe göre defne yaprağı, karabiber, sarımsak v.s koyabilirsin. AFİYET OLSUN :D
Çok teşekkürler Melih hocam,
Ben seneler önce birkere denemiştim bu olayı sadece tuzu ıslatmıştım yumurta akı koymamıstım , pişmesine güzel pişti ama ete de bol tuz geçen yerler olmuştu,
birde kullandığımız tuz turşuluk tuz olacak değil mi