Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kendo Baby Jig 3gr Ile Nasıl Aksiyon Verilir ?

ksenophanes

Aktif Üye
Dün kendisine whatsapp'dan yazdım "sabırlı olun, videolarımı iyi etüt edin, balikgünlüklerini okuyun bu iş sabır işi" gibi bir ses kaydı gönderdi. İyi bir avcı lafım yok ama birkaç videosunda "orası yasak bölge nasıl girdiniz, askeri bölgede balık avlanılıyor mu ?" tarzı yorumlar okudum.

Tanıttığı jiglerin bu kadar iyi çalışmasının bir diğer nedeni bence seçtiği meraların tabir yerindeyse balık kaynaması. Buralara anladığım kadarıyla ne başka oltacı girebiliyor ne de herhangi bir balıkçı teknesi. Hele bazı videolarında jigi denize gönderir göndermez vuruş alıyor en çok bunlara şaşırdım.

Belki ben beceremiyorumdur tanıttığı 2-3 jigi kullandım vuruş alamadım ancak silikonlar ile başarılı olabiliyorum.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Savaş Dursun'la Cengiz Balıkçılık'ta belki 9-10 ay önce karşılaşmış ve ayaküstü biraz sohbet etmiştik. Askerlikten ayrılacağını, tekne alacağını ve bundan sonra tekne avları ile ilgili de paylaşımlar yapacağını söylemişti. Nitekim bir kaç ay sonra dediğini yaptı. Askerken kimsenin giremediği yasak bölgelere girebiliyordu bildiğim kadarıyla ancak şu an herkesin gidebildiği meralarda avlanıyor, gözlemim o yönde.
Okuma, SG firmalarının Türkiye tester'lığını yapıyor, bazı sahte ve ekipmanların Türkiye'deki balık türlerine göre yapısını ve renklerini dizayn edip üreticiye bildiriyor ve üretilen yeni sahte piyasaya sunulmadan önce o deniyor, onun testinden sonra piyasaya giriyor...diye biliyorum.
Videolarından anladığım kadarıyla, ihtimalle ücreti karşılığında balık avları da yaptırıyor. Sadece tahmin bu.

Şahsen benim de kendisiyle yukarıdaki karşılaşmamdan başka bir tanışıklığım yok ve hatta bazı videolarında itici bulmuşluğum bile olmuştur ama askeri disiplinle yetişmiş, emir komuta zinciri içinde yaşamış birini düşündüğümde bu iletişim biçimini anlayabiliyorum. Zaman içinde çok daha samimi bir üsluba sahip olacağını da düşünüyorum.
Bugüne kadar en azından ben kendisini izlerken çok faydalandım. Eminim benim gibi bir çok kişinin bu hobiyi sevmesinde etkisi vardır. Altında çalıştığı markanın ürünlerini tanıtmak, satmak için mutlaka bazı taktikleri vardır, her konuda bu var zaten.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Dün kendisine whatsapp'dan yazdım "sabırlı olun, videolarımı iyi etüt edin, balikgünlüklerini okuyun bu iş sabır işi" gibi bir ses kaydı gönderdi. İyi bir avcı lafım yok ama birkaç videosunda "orası yasak bölge nasıl girdiniz, askeri bölgede balık avlanılıyor mu ?" tarzı yorumlar okudum.

Tanıttığı jiglerin bu kadar iyi çalışmasının bir diğer nedeni bence seçtiği meraların tabir yerindeyse balık kaynaması. Buralara anladığım kadarıyla ne başka oltacı girebiliyor ne de herhangi bir balıkçı teknesi. Hele bazı videolarında jigi denize gönderir göndermez vuruş alıyor en çok bunlara şaşırdım.

Belki ben beceremiyorumdur tanıttığı 2-3 jigi kullandım vuruş alamadım ancak silikonlar ile başarılı olabiliyorum.
Şimdi adam kalkıp oraya koyduğu vidyo elbetteki aksiyona girdiği an veya o ana en yakın zaman oluyor. Bu normal, herkes bu şekilde yapıyor. Yani biz tuttuğu kısmı görüyoruz. Acaba tutmadığı ne kadar zaman harcıyor bunu bilemiyoruz. Tıpkı kumar oynayan insanların etrafına sadece kazandığını anlatması gibi. Yani kaybettiğini kimse anlatmaz. Sonuç da adam hiç bir vidyosunda da illa bu sahteyi alın demiyor. Veya bu sahte şu sahteden daha iyidir de demiyor. Yasak bölge konusunda haklısınız. Adamın kıyı avında verimliliğinin büyük bir payı olabilir. Ama açık denizde de çok verimli avlanıyor. Ayrıca yasak olmayan yerde de iyi avlandığını gördüm. Bir gerçeği unutmamalıyız. Balık yoksa en sağlam sahtede olsa bişey alamayız.

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Savaş Dursun zannerdersem sahil güvenlik personeli. Onu tanıyan bir sahil güvenlik personeli arkadaştan disiplini ve balık avının hayatındaki yeri konusunda konuşma fırsatım oldu. İlk izlenimim benimde soğuk ve daha çok reklam içerikli olduğu yönünde idi. Ancak sahil güvenlikteki eleman yıllarını ne şekilde bu işe verdiğini ve işindeki disiplininden bahsedince ok dedim. Adam bu işte iyi ve ciddi markaların tester'ı. Tahminim bunun birinci nedeni sürekli denizde olduğundan ve bu işi sevdiğinden çok fazla gözlem yapma ve bilgi toplama fırsatı olmuştur. Daha sonra da yeni şeyler denemeye merakı ve bu konuda çok fazla zamanının ve merasının olmasıdır. E haliyle de çoğu kişiden iyi durumda. Şuan ki videolarda vatandaşların av yaptığı meralarda baya iyi iş çıkarıyor. Daha iyisi yokmudur, vardır tabi ama bu işi çok iyi yapanlardan bence, ki onun da yaptığı hataları da bazen videolarında görüyoruz.Sonuç olarak %20 reklam, bende o kadar emek versem hobime ve tester olsam, sponsorum olsa bende yaparım, % 10 mera farkı ama bunda denizde geçirdiği sürenin tecrübesini de yadsımamak lazım, % 70 samimi ve başarılı bir oltacı. Videoları sıkıcı iş ortamında güzel hayaller kurdurmaya yetiyor mu, fazlasıyla, daha ne olsun :)

namre

Aktif Üye
Adı
Erman
Konu başlıktan sapmış ve konuyla alakalı soru sorarak toparlanmasını umuyorum. Bende de kendo babyjiglerde 3-5-8grlıkları var. İskeleden atıp çekince aksiyonuna baktım hepsinin. 5 ve 8grlıklar biraz hızlı düz sarımda kuyruk kısmını yalpalayarak geliyor ama 3grda hareket yok. Neden olabilir? Jigin takıldığı klips etkili olabilir mi. Kullandığım 00 ölçüsü. 3gr aktif kullanabilen arkadaşlar bilgi paylaşırlarsa sevinirim.

Mektupla

Daimi Üye
Konu başlıktan sapmış ve konuyla alakalı soru sorarak toparlanmasını umuyorum. Bende de kendo babyjiglerde 3-5-8grlıkları var. İskeleden atıp çekince aksiyonuna baktım hepsinin. 5 ve 8grlıklar biraz hızlı düz sarımda kuyruk kısmını yalpalayarak geliyor ama 3grda hareket yok. Neden olabilir? Jigin takıldığı klips etkili olabilir mi. Kullandığım 00 ölçüsü. 3gr aktif kullanabilen arkadaşlar bilgi paylaşırlarsa sevinirim.

BU tür klipslerin aksiyon konusunda daha uygun olduğunu söyleyenler var.

Mektupla

Daimi Üye

BU tür klipslerin aksiyon konusunda uygun olmadığını söyleyenler var.

namre

Aktif Üye
Adı
Erman
Benim kullandığım ise fotoğrafta sağdaki. Kendo da jig takmak uğraştırıyor diye elim gitmedi bir türlü.Screenshot_2018-09-06-12-02-47.png

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
3gr lık kendolar fiziki yapıları gereği çok aksiyon alabilecek durumda değiller. Bir de küçücük jig i clipse falan bağlayınca hepten bozuluyor. Kendo 3gr çok aksiyon beklemeyin. Çek bırak sar yapabilirsiniz. Dikey kaldır indir yapabilirsiniz.

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aynen konuyu dağıtmışız kusura bakmayın. Baby jigler ile tatlı suda av yaptım ve 8,5 gram gayet güzel aksiyon alıyordu. Derin olmayan ve akıntılı yerlerde düz sarımla alabalık alanı da gördüm. Derin yerlerde de jerk yaparak ala aldım.3 gram küçük olduğu için aksiyon alamıyor olabilir, drop shot için dahauygun olduğunu düşünüyorum . Ama 8,5 gram ufak jerkler ile kullanılabiliyor.