Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrekçiler, Levrek Avının Tiyoları, Levrek Avı Teknikleri ve Detaylar

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrf makinalarla 2500 lük ve ince kamışlarla levrek cekılebılır mı kiloluk? Bugun ekipman alacagım 300 e kadar kım onerıde bulunur
Biraz vaktinizi ayırıp av bayine gidin. Orada sohbet edin. Daha sonra foruma girip gerekli konulara bakın. Çok eksik bilginiz var. Konuyla ilgili biraz bilgi topladıktan sonra bütçenizi tekrar gözden geçirip bu av stiline başlamayı tekrardan düşünün derim. LRF takımı ile kiloluk levrek çekilir mi sorusunun cevabı da aşağıdaki videoda.

Rastgele.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Biraz vaktinizi ayırıp av bayine gidin. Orada sohbet edin. Daha sonra foruma girip gerekli konulara bakın. Çok eksik bilginiz var. Konuyla ilgili biraz bilgi topladıktan sonra bütçenizi tekrar gözden geçirip bu av stiline başlamayı tekrardan düşünün derim. LRF takımı ile kiloluk levrek çekilir mi sorusunun cevabı da aşağıdaki videoda.

Rastgele.

Bu videoda balıkçının ustalığı, tecrübesi daha ön planda. Takıma çok hakim. Kalamaya defalarca müdahale etti. İskeleye almak yerine kıyıya kadar getirdi.
Biraz acemi olsa ve levrek mücadeleyi bırakmasa misina kopardı. LRF ile levrek almak çok da acemi işi değil bence.
Şimdi arkadaş gidip levrek için Lrf takımı alırsa olmaz.

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu videoda balıkçının ustalığı, tecrübesi daha ön planda. Takıma çok hakim. Kalamaya defalarca müdahale etti. İskeleye almak yerine kıyıya kadar getirdi.
Biraz acemi olsa ve levrek mücadeleyi bırakmasa misina kopardı. LRF ile levrek almak çok da acemi işi değil bence.
Şimdi arkadaş gidip levrek için Lrf takımı alırsa olmaz.
Sorusuna cevap olarak gönderdim zaten :) Biraz düşünüp Bahadar'ın videolarını izlerse ne kadar deneyimli olduğunu ve farklı tarzlarda avlar yaptığını görecek :)

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Sorusuna cevap olarak gönderdim zaten :) Biraz düşünüp Bahadar'ın videolarını izlerse ne kadar deneyimli olduğunu ve farklı tarzlarda avlar yaptığını görecek :)
Aynen kardeşim ben sonuçta krf de acemiyim genelde tekneyle kısa kaöış ve 50lik makınayla avlanırdım. Ama kıyı işi farklı tecrubem yok dldekı makına ve ekıpmanlarla sureklı kaylık alanda takılıyor ekıpmanlar. Artık sıkıldık çipıra karagöz mercan tutmaktan. Kıyıdan kevrek avlamak ıstıyorum bjnun ıcın gereklı olan lrf ıse ona yonelecegım ha degılse tvsıye beklıyorum. Tabikiavlayan var lrf ıle ama çok az kişi . İstnabulda falan istavrit avlıyor millet lrf ile. Benım amacım farklı büyük bakık kıyıdan. Takımı nasıl seçmeliyim

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen kardeşim ben sonuçta krf de acemiyim genelde tekneyle kısa kaöış ve 50lik makınayla avlanırdım. Ama kıyı işi farklı tecrubem yok dldekı makına ve ekıpmanlarla sureklı kaylık alanda takılıyor ekıpmanlar. Artık sıkıldık çipıra karagöz mercan tutmaktan. Kıyıdan kevrek avlamak ıstıyorum bjnun ıcın gereklı olan lrf ıse ona yonelecegım ha degılse tvsıye beklıyorum. Tabikiavlayan var lrf ıle ama çok az kişi . İstnabulda falan istavrit avlıyor millet lrf ile. Benım amacım farklı büyük bakık kıyıdan. Takımı nasıl seçmeliyim
Spin takım kuracaksın o zaman.
2,70 10-40 gr atarlı iki parçalı MH sertlikte spin kamış,
3000 veya 4000'lik makina.
Başlangıç olarak mono misina sarmanı tavsiye ederim, ancak ileride ip misinaya geçmen gerek.
Jighead ve bunlara göre silikon sahteler ile başlayabilirsin.
Ancak en önemli konu bunlar değil, nerede ve ne zaman avlanacağındır.

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Başlangıç olarak mono misina sarmanı tavsiye ederim, ancak ileride ip misinaya geçmen gerek.
Bunlarda kıyıdan takılma ihtimali falan var mı? Kurşunsuz dimi direk jigheaducuna sahte hem. Benim bulundugun bolge kusadası ve taşlık atacagım yerler hep plaj tarzında. Eldeki oltalarla tam bir ızdırap sürekli takılıyor.

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Bir ilan gördüm ark satıyor açılmamıs kutu shimano nexave 4000 lik spin makina sanırım 85tl fiyt:) bu iyimidir yoksa uygun yollu ne önerirsiniz ? Max makina bütçesi 250 tl

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Fiyat 85.-TL olasaydı iyiydi elbet, açılmamış kutulu o ürün için :) Ancak o ilanda eğer yanlış görmediysem 85.-USD fiyat biçilmiş ilgili makinaya, bu da güncel kurla 410.-TL civarı bir fiyat yapar. Ki ufak bir google araştırmasıyla o fiyatın durumu ortaya çıkar.

yuxel85

Üye
Adı
Yüksel
Şimdi bir balıkçıdan çıktım ıkı parca kamışları500tl ye satıyor en ucuz teleskopıkler daha uygun. Nasıl toparlayacaz takımı bılmıyorum. Uygun iadre eder bir takım yapsanız bana:)