Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Meraya Bisikletle Gitmek

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Mektupla bu bisikleti kullanan 2 arkadaşım var gayette memnunlar tura çıktığımızda bizden %10 daha hızlılar istanbuldan antalyaya kadar gitti geri geldi çocuk hatta bu yaz , saklama yeri açısından sorun değil diyorsan abi kullanılabilir gönül rahatlığı ile alabilirsin araba bagajına sığmıyor o dez avantajı var onun harici bir eksi yönü yok bisikletforumdan kullana da çok inç olayı tamamen tercih

Mektupla

Daimi Üye
Mosso Marine 2D 26 Jant Katlanır Bisiklet incelemesi
linkinde;

yokuşlarıda 28 dişli yapısı ile bir dağ bisikleti edasında kolayla tırmanmaya olanak sağlamaktadır.

Mosso Marine 26 jant katlanır Bisiklette vites sistemine eşlik eden arka rublede marka olarak SHIMANO Tourney MF-TZ-21 model tercih edilmiştir. Aynakolda bulunan üç sıralı dilşlilerin en Büyük 48 Diş, Orta sıradaki 38 Diş , Ufak ise 28 Dişe sahip bir yapıdadır. Bisiklette vites sistemine eşlik eden arka rublede marka olarak SHIMANO Tourney MF-TZ-21 model tercih edilmiştir. Bu ruble 14-28 dişli sayısına sahip yapıdadır. Bu ruble sayesinde bisiklet düz yol ve rampalarda yüksek performans sağlamasına olanak sağlamaktadır.

DENİLİYOR. BU bisiklet için görüşlerinizi öğrenebilir miyim.

Saygılar,
Aşağıdaki formülü ( on en kucuk aynakol dislisi: 28 , arka en buyuk ruble: 28 ise 28/28=1 olur. ) YUKARIDAKİ BİSİKLETİN DİŞLİLERİNE UYGULADIĞIMIZDA DA sonuç 1 çıkıyor sanırım. Ne dersiniz.

26'' katlanır mı yoksa 20'' katlanır mı? linkinden alıntıdır
eger yokus performansi istiyorsan burada onemli olan kac vitesli olmasi degil, Vites kombinasyonlaridir. tekerlerin kucuk veya buyuk olmasi da okadar onemli degil. cunku ufak tekerde cok pedal cevirirsin, buyuk tekerde az pedal cevirirsin ve ayni oranda yorulmus olursun. bisikletle tur yapacagim diyorsan aynakol ve arka ruble oranlarini incele derim. Mesela senin alacagin bisikletin yokus performansi icin on en kucuk aynakol dislisi: 28 , arka en buyuk ruble: 28 ise 28/28=1 olur. Ancak Bu degeri , Espresso 26 jant oldugu icin, 20 ile oranlayip (26/20=1,3) çarparsak yani 1x1,3=1,3 oran olur. Vitesse d8 icin ise 52/32=1,625 olur. Yokus kabiliyetinde bu degerin kucuk olması lazım. Bu durumda Espresso'nun yokus kabiliyeti daha iyi oldugu görünüyor. Ama şimdi sen gelip de vitesse d8 e 52/34 compact aynakol koydurursan. Ozaman d8in yeni yokus performansi 34/32 = 1,06 olur ki bu da fevkalade bir yokus performansi demek olur. Espresso'dan daha iyi bir yokus performansi elde etmis olursun Ve 20" bisikletin keyfini de yasamis olursun ayni zamanda. Umarım yardımcı olabilmisimdir

Son düzenleme:

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Yakamoz Köpek saldıracaksa zaten hissedersin pedal basıp panikleyip kaçarsan kesin kovalar. Bazen bilerek pedal basıyorum :D Dur bisikleti köpek ile arana koy ve geç. Adem K. beyin söylediği gibi su kesin çözüm

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@hlubay Abinin dediği yöntem çok etkilidir özellikle bisikleti araya koymak saldırı esnasında isa abinin başına gelen ve kayıt altına aldığı köpek mevzu ders niteliğinde resmen kaçsa zaten kurtulamaz yani :islik::islik::islik:

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Tecrube ile sabittir arkadaslar. Sabah karanliginda bu kadar sakin olmuyorlar. Saat 5 sularinda bu arkadaslarin icine sanki kurt adam giriyor. Gel oglum dur aslanimdan falan anlamiyorlar. Su tabancasi ise yarar dogrudur da bisikleti tek elle konrol ederken durup hangi birine sikacaksin o durumda durursan da kesin kaparlar ve adami bir kere devirirlerse isiniz biter. Bu videodaki arkadas karanlikta yakalansaydi kuvvetle muhtemel isi bitmisti.
Kamisi yatay yerlestirirseniz daha agrasif oluyorlar. Muhtemelen sopa zannedip tehdit algiliyorlar. Dikey yerlestirmenin yollarini arayin. Arka tekerlek gobek vidasina pvc boruyu dik olarak baglayabilirsiniz mesela. Kamisi da bu boruda sokabilirsiniz.

Ben yaninda sacma atan havali tabanca tasirdim. Kopek sarhos vs hepsinde etkilidir.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Yakamoz Şapkaya takan köpek gördüm pazarda soğan alırken paçama yapıştı sahibi abi çıkar şapkayı dedi çıkardık hayvan sakin :D Sadece bize ait değil bu gezegen olacak arada. En büyük sıkıntım yüklü ise bisiklet in bin falan o sorun oluyor. Ya da bazen yol değiştiriyorum gerçi 3 yıldır Didimdeyim küçük yer kim nerede neye hırlar öğrendim onun rahatlığı da var. rast gele
Saçma da atmasak hayvanlara çok gereksiz

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@hlubay bu başka boyut ya kendisine de söyledim, ben olsam kesin bir ağaçın tepesine çıkardım yarın yokmuş gibi kaçardım muhtemelen :uzgnm::uzgnm::uzgnm: köpeğin takacağı varsa takıyor abi dediğin gibi ben ilk sarıyer tarafına giderken sürüleri görünce korkuyordum şimdi bir nebze alıştım istediğini yap yeterki taksın kafayı bir köpek 30dk peşimizden ayrılmadı artık bayılacak koşmaktan en son su verdik o gün bugündür gidersek o tarafa takılır peşimize gezer bizimle:harika:

Mektupla

Daimi Üye
Mosso Marine 2D 26 Jant Katlanır Bisiklet incelemesi
linkinde;

yokuşlarıda 28 dişli yapısı ile bir dağ bisikleti edasında kolayla tırmanmaya olanak sağlamaktadır.

Mosso Marine 26 jant katlanır Bisiklette vites sistemine eşlik eden arka rublede marka olarak SHIMANO Tourney MF-TZ-21 model tercih edilmiştir. Aynakolda bulunan üç sıralı dilşlilerin en Büyük 48 Diş, Orta sıradaki 38 Diş , Ufak ise 28 Dişe sahip bir yapıdadır. Bisiklette vites sistemine eşlik eden arka rublede marka olarak SHIMANO Tourney MF-TZ-21 model tercih edilmiştir. Bu ruble 14-28 dişli sayısına sahip yapıdadır. Bu ruble sayesinde bisiklet düz yol ve rampalarda yüksek performans sağlamasına olanak sağlamaktadır.

DENİLİYOR. BU bisiklet için görüşlerinizi öğrenebilir miyim.

Saygılar,

Aşağıdaki formülü ( on en kucuk aynakol dislisi: 28 , arka en buyuk ruble: 28 ise 28/28=1 olur. ) YUKARIDAKİ BİSİKLETİN DİŞLİLERİNE UYGULADIĞIMIZDA DA sonuç 1 çıkıyor sanırım. Ne dersiniz.
26'' katlanır mı yoksa 20'' katlanır mı? linkinden alıntıdır
eger yokus performansi istiyorsan burada onemli olan kac vitesli olmasi degil, Vites kombinasyonlaridir.tekerlerin kucuk veya buyuk olmasi da okadar onemli degil. cunku ufak tekerde cok pedal cevirirsin, buyuk tekerde az pedal cevirirsin ve ayni oranda yorulmus olursun. bisikletle tur yapacagim diyorsan aynakol ve arka ruble oranlarini incele derim. Mesela senin alacagin bisikletin yokus performansi icin on en kucuk aynakol dislisi: 28 , arka en buyuk ruble: 28 ise 28/28=1 olur. Ancak Bu degeri , Espresso 26 jant oldugu icin, 20 ile oranlayip (26/20=1,3) çarparsak yani 1x1,3=1,3 oran olur. Vitesse d8 icin ise 52/32=1,625 olur. Yokus kabiliyetinde bu degerin kucuk olması lazım. Bu durumda Espresso'nun yokus kabiliyeti daha iyi oldugu görünüyor. Ama şimdi sen gelip de vitesse d8 e 52/34 compact aynakol koydurursan. Ozaman d8in yeni yokus performansi 34/32 = 1,06 olur ki bu da fevkalade bir yokus performansi demek olur. Espresso'dan daha iyi bir yokus performansi elde etmis olursun Ve 20" bisikletin keyfini de yasamis olursun ayni zamanda. Umarım yardımcı olabilmisimdir

Yol bisikletiyle yokuş çıkmak linkinden alıntıdır
büyük ruble(Arka dişli)ve/veya küçük oranlı aynakol (crank shaft) da çözümdür.

iki yapraklı aynakol avantaj mı dez avanta mı?

1 - 2 - 3 yapraklı ayna kolların tasarımları ve kullanım amaçları farklı oluyor.

1-2 yapraklı ayna kollar artık genellikle enduro, freeride ve downhill bisikletlerde kullanılıyor, hatta chain guide için uygun olan kadrolar direk 2. dişliyi çıkartıp tek ayna yaprak aynakol'a dönüyor, sebebi ise hafiflik ve iniş için hız kazanmak ayrıca arazide zincir atması derdiyle uğraşmamak, hatta modifiye ile 1x12 yapılmış bir sistem görmüştüm pinkbike'da.

Ancak 1-2 yaprak düz yolda idare etse de yokuş çıkarken eğer çok iyi bacaklara / kondüsyona sahip değilseniz sizi zorlar.

3 yaprak özellikle yokuş yukarı ve uzun yol koşullarında size inanılmaz bir esneklik / opsiyon sunuyor ve rahatlatıyor. Eğer ayna kolu değiştirmek istemiyorsanız @Edip Dinçer hocamın dediği gibi rubleyi değiştirerek hatta oneup firmasının ürünleriyle sadece rubledeki en büyük dişliyi değiştirerek biraz daha kolaylık kazanabilirsiniz.

Soru: Selam forumdaşlarım.2015 slx grupsetli bisikletin var. Aynakol fc-675 slx. İki yapraklı 28t 40t oranına sahip. Test sürüşü sırasında zorlandığımın farkına vardım. Hatta 3 yapraklı altus aynakolasahip 22-32-44 giriş seviye bir dağ bisikletiyle kıyaslama imkanım oldu.sanki altusa sahip bisikletle kendimi daha rahat tırmanıyor hissettim.acaba burada bir yalnışlık mı var?bu aynakolun değerini neden 28t olarak başlatmışlar? Yenit teknoloji gelan mı?

Cevap: 2'li aynakol hafiflik için kullanılır. Zaten genelde yol ve fitness bisikletlerinde bulunur. Ancak son dönemde MTB için de kullanılmaya başlandı. Hatta, yanlış hatırlamıyorsam, Sram tek yapraklı aynakol çıkardı MTB için.
3'lü aynakol ise giriş tipi bisikletlerde ve tur bisikletlerinde kullanılır. Hatta yabancı forumlarda en küçük aynakol yaprağına "granny gear" (nine vitesi) deniyor :). Tur bisikleti için gerekli olduğu düşünüyorum, yük ile yokuş tırmanırken işe yarayacaktır çünkü.(yani aynakolu bir tur çevirdiğinizde arka tekerlek 0.875 tur dönecek) ki bu yokuş çıkarken gayet yeterli olur. Yok o da olmuyorsa, 36'lık bir ruble 0.777 (28/36)'lik bir vites oranıyla sizi daha da rahatlatacaktır.

BU veriler ışığında;

bulabildiklerim içinde, yokuş çıkarken, en kolay pedal çevirmeye olanak tanıyacak olan bisiklet şimdilik

( aynakol (krank takımı) un en büyük dişlisini, ruble (arka dişli) nin en küçük dişlisine bölüyorum )
Pedalın bir turunda en çok: (27.5 inc x 25.4 mm=) 698.5 mm x (40 / 11=)3.63 devir x 3.14 pi sayısı=7 metre 96 cm

___11 -36 dişli ruble ( arka dişli )
___40 - 30 - 22 dişli üçlü aynakol ( krank takımı ) Pedal
Pedalın bir turunda en az: 22 / 36= 0,611 devir ( aynakol (krank takımı) un en küçük dişlisini, ruble (arka dişli) nin en büyük dişlisine bölüyorum )
Pedalın bir turunda en az: (27.5 inc x 25.4 mm=) 698.5 mm x (22 / 36=)0.611 devir x 3.14 pi sayısı=1.34 cm

1- Peugeot PGT 807 - Doruk Bisiklet

Pedalın bir turunda en çok: (27.5 inc x 25.4 mm=) 698.5 mm x (36 / 11=)3.27 devir x 3.14 pi sayısı=7.17 cm
___11 -36 dişli ruble ( arka dişli )
___22 - 36 dişli üçlü aynakol ( krank takımı )
___22 / 36= 0,611 ( aynakol (krank takımı) un en küçük dişlisini, ruble (arka dişli) nin en büyük dişlisine bölüyorum )
Pedalın bir turunda en az: (27.5 inc x 25.4 mm=) 698.5 mm x (22 / 36=)0.611 devir x 3.14 pi sayısı=1.34 cm
1- Cannondale Trail 7 27.5 Dağ Bisikleti 2018

( aynakol (krank takımı) un en büyük dişlisini, ruble (arka dişli) nin en küçük dişlisine bölüyorum )
Pedalın bir turunda en çok: (27.5 inc x 25.4 mm=) 698.5 mm x (42 / 14=)3 devir x 3.14 pi sayısı=6 metre 57 cm gidiyor

___14 -34 dişli ruble ( arka dişli )
___42 - 32 - 22 dişli üçlü aynakol ( krank takımı )
___22 / 34= 0,647
2- Carraro Fat Bike Hd 21 Vites 26 Jant Bisiklet - n11.com

___11-46 dişli ruble ( arka dişli )
___30 dişli aynakol ( krank takımı )
___30 / 46= 0,652
3- Obsess Advanced 2 2018 Liv Liv

___11-32 dişli ruble ( arka dişli )
___22 - 32 - 44 dişli üçlü aynakol ( krank takımı )
___22 / 32= 0,687
4- Geotech Fold-Up 26D Pro Elektrikli Katlanabilir Bisiklet

___11 - 32 dişli ruble ( arka dişli )
___22 / 32= 0,687
4- Geotech Fold-Up 26D Pro 22.Yıl Özel Seri Katlanabilir Bisiklet
( https://www.sahibinden.com/ilan/iki...el-seri-katlanabilir-bisiklet-488443783/detay )

___11 - 32 dişli ruble ( arka dişli )
___22 / 32= 0,687
4- Tern JOE P27 27.5" Katlanır Bisiklet Siyah/Kırmızı

___11 - 46 dişli ruble ( arka dişli )
___32 dişli aynakol ( krank takımı )
___32 / 46= 0,695
5- Moon 2.0

___32 - 11 dişli ruble ( arka dişli )
___42 - 34 - 24 üçlü aynakol ( krank takımı )
___24 / 32= 0,750
6- Salcano NG 450 V 27.5 Jant Bisiklet | Bisikletcim.com

___14 - 28 dişli ruble ( arka dişli )
___22 - 32 - 42 dişli üçlü aynakol ( krank takımı )
___22 / 28= 0,785
7- Dağ Bisikletleri - 26" VTT ROCKRIDER 340 DAĞ BİSİKLETİ

___14-34 dişli ruble ( arka dişli )
___48 - 38 - 28 üçlü aynakol ( krank takımı )
___28 / 34= 0,823
8- Lapierre City Silver 26″ 26 Jant 21 Vites Unisex Şehir Bisikleti - n11.com

___28 - 14 dişli ruble ( arka dişli )
___24 / 28= 0,857
9- Salcano Ng 650 V Fren 26 Jant 21 Vites Dağ Bisikleti 2018 Model - n11.com

___28 - 14 dişli ruble ( arka dişli )
___24 / 28= 0,857
9- Mosso Marine 2D 21 Vites 26 Jant Katlanır Yarış Bisikleti B20 Gri Pembe Mosso | Trendyol

Notlar:
* Aynakol ve dişli sistemi hakkında

Son düzenleme:

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Mektupla Abi çok ince hesaba takılma kafan çok aşırı karışır (zaetn bu hesapları oku oku beynim bulanmıştı kızıp rast gele aldım geçtim)senin çıkacağın yol çok aşırı yokuşsa seni rublede kurtarmaz yokuş performansı nefesle, teknik ve güçle alakalı 2hafta yokuş çıkma o olay yine sıkıntıya düşer, ruble yokuşa göre iyi olur o zaman düz yolda gitmez bisiklet eğer ciddi yokuş olacak diyorsan 20dk /15dk vs çıkmak gerekli ve dik bisiklete bulaşmadan goccia pedal destekli bisiklet al düz yolda binersin yokuşta elektrik ile çıkarsın