Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano - Daiwa - Penn - Okuma vs Makinaların iç aksamı ,Bilya değişimi bakımı .

B

BS Okuru

Misafir
Birol usta yurtdışından isteyene getirtebilir.. Ben ultra light rulman yağı ve shimano ace dişli gresi almıştım baitcasting makine için..

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yurt dışından yağ yada gress benzeri şeyler getittirmenin bi anlamı yok kanaatimce. Sonuç olarak köhne yada geri kalmış bir ülke değilki Türkiye. Birçok markanın farklı amaçlar için sunulan yağları mevcut. Rulman gresi diye tabir edilen sarı renktedir. sıvı yağın içine dahi karışmış olsa çözülüp nüfus eder. Würth HHS2000 sprey ve marka adı olarak kendisini ispat etmiş ( BP, Shell, Mobil ) sarı gres alıp kullanabilirsiniz. Buradaki önemli olan husus olta makinası gibi mekanık aksamlarda kauçuklu gress kullanmamaktır.

Rast gele.

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben misina saran klavuza silah yağı damlatıyorum bişey olur mu??
Silah yağı kalite vasfı düşüktür, sorun teşkil etmez ama savunması az bir yağdır, bilinen 10 numara yağdır.

Parmağınızın ucuna damlatıp diğer parmağınızla ovuşturun kayganlık hissi vermez. Fakat marka olarak adı duyulmuş yani dünya devi olarak Shell, Castrol gibi değilde piyasa markalarının 30 numara yağını alıp aynı şekilde iki parmağınızla aynı uygulamayı yaparsanız aradaki farkı görürsünüz.

BP Energrease LS 3 kodlu gres yağ alıp kullanabilirsiniz. 900 gr'lık orjinal kutularında 20-25 liradır. Sıvı yağ olarak kalitenin feyzinde ürün tercih etmek istersenizde, Dünya devi markaların 1 litrelik orjinal kutusundaki şanzıman yağlarını tercih edebilirsiniz ;)

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yağlama için gress dışında Würth marka tavsiye ederim

HHS 2000 YAGI 500 ML.

Çok yüksek basınçlara dayanıklı, kısmen sentetik yağ Yüksek basınca dayanıklı Mükemmel ses ve titreşim emici, sıradışı yırtılmaya dayanıklı şerit tabaka.

Nüfuz etme özelliği,
Dar toleranslarda çok iyi yağlama özelliğine sahiptir. Bu sayede korozyona karşı güvenilir koruma sağlar.

Etkin tutunma
Dönen ve rotorlu birimlerde yağlama maddesi savrulmaz, akıp gitmez.

Çok iyi malzeme uyumu
O ve X - ringlere, aynı zamanda plastiğe karşı uyumludur. Boyalı alt zeminlere karşı nötr özellik gösterir.

Tazyikli ve tuzlu suya karşı olduğu gibi zayıf asit ve alkali bileşenlere dayanıklıdır

Silikon, reçine ve asit içermez
Uygulama ısı aralığı -35°Cile +180 °C arası

Kısa süre için +200 °C'ye kadar

Renk: sarımsı

Uygulama alanları:
Üniversal yağlama işlemleri ve yüksek basınçlı noktalarda, örneğin; şalter, gaz, debriyaj birimleri, korumalı çelik teller, meteşeler, çevirme kollarında kullanıma uygundur.

Yüksek basınca karşı dayanıklılık
Ana birim yüksek basınç ve sürtünmeye rağmen HHS 2000 yağlama şeridi kaybolmaz ve yırtılıp gitmez. Ana birim ile karşı birimleri birbirinden ayrı tutar ve bu sayede yüksek basınçta bile eskimeye karşı korur. Bu sadece kirden temizlenmiş noktalarda olmaktadır, bu nedenle her uygulamadan önce HHS Clean temizleyici Art.-Nr. 893 1 06 1 0 ile tam ve itinalı ön temizlik yapılmasını tavsiye etmekteyiz.

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yurt dışından yağ yada gress benzeri şeyler getittirmenin bi anlamı yok kanaatimce. Sonuç olarak köhne yada geri kalmış bir ülke değilki Türkiye. Birçok markanın farklı amaçlar için sunulan yağları mevcut. Rulman gresi diye tabir edilen sarı renktedir. sıvı yağın içine dahi karışmış olsa çözülüp nüfus eder. Würth HHS2000 sprey ve marka adı olarak kendisini ispat etmiş ( BP, Shell, Mobil ) sarı gres alıp kullanabilirsiniz. Buradaki önemli olan husus olta makinası gibi mekanık aksamlarda kauçuklu gress kullanmamaktır.

Rast gele.
Hazır bilen birini bulmuşken sorayım.
Ben önceden kalma elimde bulunduğu için Klora 5 numara gres kullanıyorum. Otomobil tekerlek rulmanında kullandığımız kızılımsı kahverengi bir yağ.
Makinenin yüksüğüne ilk sürerken gayet koyu kıvamlı, fakat gün boyu kullandıktan sonra akşam yüksükteki yağa bakıyorum cıvımış.
Sizce bu yağ uygun mudur?
Daha incesini, daha kalınını, veya farklı markada farklı türde olanını almam gerekir mi?

(Olta makinesine özel ürünler zaten piyasada var ama fiyatları uçuk.)