Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

YENİ SURF TAKIM KURMA / Çok Amaçlı / Kamış-Makine Fiyat Dengesi

B

BS Okuru

Misafir
Bizim merada avlanan kenan diye bir ark. var Üsküdar'a gelip gidiyor karaköy,beşiktaşta avlanir.İyi balikçidir,kaşik dişinda hic birsey kullanmaz, gezgindir balik neredeyse o oradadir. Bir nevi geçimini sattiği baliktan sağlar. Okuma salina 3 parca ve okuma raw 55( ilk cikan gri olanlardan) kullanir ve gercekten hatri sayilir mesafelere atar kisa boyludur kendisi kamisin ucunu yere 5-10 cm kalacak kadar indirir biraz tehlike atar ama alismis tecrübeli,alayli adamin balik tutkusu degil dedigim gibi geçim kaynagi. Öle surf kafa makina kullananlar,shimano super aerolar prime castlar falan,ultegralar...vb adam icin hikaye... "At sahibine göre kisner " derler ya iste balikcilik isi de biraz buna benziyor. Ben hep jig makinalarini surf kafa makinalara tercih etmisimdir. Bizim merada en sık kullanilan -ki bence bogaz icin fiyat/kalite olarak 1 numara olan- shimano twinpover JDM SW8000PG makinadir ve bu makinayla iyi atan biri herhangi üst segment uyumlu bir kamisla 150-160-170m ... cok rahat cikabilmektedir. Tabiki ayni kisi aybi atis stili ayni kamisla surf kafa makinayla belki 5-10 m daha uzaga atabilir. Ama bogaz gibi akintisi cok cok olan gunde 100lerce at-cek sar yapilan bir makinada deformasyon karsi en iyi mukavemet göstericek makinalar jig makinalaridir. Çünkü bogazda bizim yaptigimiz olay surf casting değildir, surf tipi yapilan makinalar at bekle sistemi icin yapilmistir. Yurt disinda atar adamlar 100lerce metre uzaga saplarlar kamislarini kumsala beklerler. Bogazda bizim yaptigimiz surf tipi spin gibi bisey... Sözün kisasi nacizane benim düsüncem eger 1 kere aliyim evladiyelik olsun derseniz 150gr dan 220 gr kursuna kadar sabah aksam haftanin 7 gunu kullanabilirsiniz.(yüzüğünü yağlamaniz şartiyla) SHIMANO TWINPOWER (özellikle JDM) SW8000PG dir. Ama mesleğiniz icabi az kullanirim ama güçlü olsun ucuz yollu bana dert tasa yapmasin keyfi kedere dönüştürmesin yeter derseniz ryobi Ap power 8000 de isinizi fazlasiyla görücektir. Kamis icinse tercih ettiginiz kamislar yeterlidir 3 parca olmak sartiyla... Benim düşüncelerim hocam :) Saygilarimla...

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Elinize sağlık emek verip yazmışsınız. Isin doğrusu bende genellikle at bekle avlar yapıyorum.Tatlı suda uzak mesafelere böylece ulaşabileceğimi derinlere ulaşıp büyük baliklarin pesine düşeceğim. Normalde noyle kulkanirim ancak; tatlı suda uzak mesaflere atarak rapalalarla silikon yenlerle yada kadiklarla at cej yapmak istiyorum. Elimde Spining Sınıfı Büyük bir jig makine mevcut yeni temin ettim. Okuma V sytem V80 A lakin devri epey yüksek. Beklemeli avlarda kullanırım yazları denizde tekneyle de kullanırım. Ancak bu amaçla yeteri kadar uzağa atış yapabilir miyim ve de beni yorar a mi devri itibariyle bilemiyorum. Açıkçası ömürlük oldugunu düşünerek yanına bir de Raw 2 80 alacağım ve beklemeli yayın ve iri sazan avlarında kullanacağım.

Ancak sizin sayenizde bir şey öğrenmiş oldum. Surf tipi makinelerin at çeke uygun olmadığı. Bu sebeple belki de bütün fikrimi değiştirip Bir de raw 55 alıp beni yormayacağını Düşündüğümden at cek yapacağım.
Belki zamanla benim atlar da sahibine göre kişnerler bende bir at Çiftliği olduğundan :)

B

BS Okuru

Misafir
:) burak hocam sizin avdan beklentileriniz ve yapicaginiz av stilleri icin teknede tofe avlar icin beklemeli (yemli) tabir ettigimiz avlar icin raw2 80 lik gayet mantikli bir tercih olur biraz ağirdir lakin parasina göre "traktör" gibi makinadir cok agir derseniz 65 lik olani da seçenek olabilir. Benim avlandigim bolge bogaz oldugu icin ben boyle bir yorum getirdim ayrica sende 25-30 avda kullanilacak makina icin de cok yüksek bütçeler ayirmaniza gerek yok tabiki. Ben biraz da bogazda Avrupa yakasi haric Anadolu yakasi icin surf tipi spin atcek rapala balikciligi yaptigimizdan ve sartlar itibariyle atis mesafesinden cok gücün önemini vurgulamak istedim. Simdiden bol ve bereketli avlariniz olur insallah :) Saygilarimla...

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Pislik yapıyorsun :) Dediğine geliyorum gibi ama sırf bu avı daha sağlam yapabilmek adına Bende bu raw 80 i de alırım madem öyle 2 yemli atarım biriyle at cek yaparım 3 lü güzel de bir çanta alırım :)

:) burak hocam sizin avdan beklentileriniz ve yapicaginiz av stilleri icin teknede tofe avlar icin beklemeli (yemli) tabir ettigimiz avlar icin raw2 80 lik gayet mantikli bir tercih olur biraz ağirdir lakin parasina göre "traktör" gibi makinadir cok agir derseniz 65 lik olani da seçenek olabilir. Benim avlandigim bolge bogaz oldugu icin ben boyle bir yorum getirdim ayrica sende 25-30 avda kullanilacak makina icin de cok yüksek bütçeler ayirmaniza gerek yok tabiki. Ben biraz da bogazda Avrupa yakasi haric Anadolu yakasi icin surf tipi spin atcek rapala balikciligi yaptigimizdan ve sartlar itibariyle atis mesafesinden cok gücün önemini vurgulamak istedim. Simdiden bol ve bereketli avlariniz olur insallah :) Saygilarimla...
Banada dalga değil ama diplerden 10 kg lik balıkları çekecek makineler lazım.

Geçen hafta sonu soluğu urfada ataturk barajinin bir kanal boyu iveriye giren bir ywrine gittim. Bölgede 3 kişilik bir balıkçı gurubu daha vardı. Oltalari alırım selam verdim çaya buyur ettiler yanlarına gittim avlağa yabancı olduğumdan sordum buraya geliyor mu yayınlar v.s hocam com büyükleri de uğruyor dediler.
Geçen bahar aylarında bir genç malesef balım yüzünden vefat etmiş. 1 mm lik naylon misinayla yayına olta atmış balığı yorMuş kiyiya getirmiş aslında öyle düşünüyormuş ancak ellerini kestiği için misinayı beline dolamış malesef. Malesef bir boşluğuna gelmiş ve balık genci suya götürüp gitmiş çocuğun cesedini bile bulamamışlar. Durum çok üzücü ancak böyle büyük balıklar benim avlandığım her bölgede mevcut. Gerek kızılırmak gerek fırat havzası olsun.

Gerçi bu hadisesi paylaştıktan sonra olta hevesi bile kalmıyor insanın ama.

Sonuçta bana da güç lazım bu sebeple bu makineleri tercih edeceğim artık.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
hahahahah... yav kardşm kusura bakma sesli güldüm biraz :D örtmenim ben sana hiç kötü bir makina aldırırmıym :D

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
ister gölde,ister denizde,istanbulda geldiginde ister boğazda,istersen jig de kısacası türkiyede su gördüğün her yere salla kamışı :D banamısın demez

B

BS Okuru

Misafir
O zaman al bir daiwa GS 9000 o eski sari olanlardan olayi bitir. Sifiri yoktur ama olanda satar mi bilmiyorum müzelik su zamanda cunku. Bizim orda Kadri abimiz var onun makinasi dedigine gore denizden ceset cekmisler bununla ama dogru yalan bilmem. Uzun lafin kisasi sizin istekleriniz icin RAW2 80 cok mantikli bir secenektir hocam. İçiniz rahat olsun. Saygilarimla...

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
hahahahah... yav kardşm kusura bakma sesli güldüm biraz :D örtmenim ben sana hiç kötü bir makina aldırırmıym :D
Bölgeden size av raporu da vermek isterdim ama biraz daha gül diye ekliyorum yakalaya yakalaya bol bol midye yakadım. Hayatımda at çek le yakaladığım en ilginç anlardan biridir. Damın kaşıklarına yapışıp duruyorlar. Başlarda çok ilginç gelmişti. Sonraları alıştım foto cekmeyi de bıraktım.

20141206_153322.jpg20141206_153322.jpg 20141206_153158.jpg 20141206_152434.jpg 20141206_153158.jpg 20141206_152434.jpg

Son düzenleme: