Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek ( Spining ) misina tavsiyesi

Ben misina olarak power pro 0 15 ve berkley nanofil 0.009 kullaniyorum gayet memnunum.

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Konuyu mezarından çıkartayım biraz :) İlk spine başlarken,makinama Power pro ip sarmıştım ama kuşgözünden hem av gecem heba oldu hem de metrelerce ipi atmak zorunda kaldım :( Daha sonra misinaya geçme kararı aldım,Angel kiss ,Stroft ve Okuma sea bass kullandım sırasıyla.Angel kiss çok tatmin etmedi(sebebini hatırlamıyorum ) Stroft misina ise her balıktan sonra(avlağım kayalık) oltanın yıprandığını görüp 1-2 metre kesmek zorunda kalıyordum.( Hatta geçenlerde yakaladığım +3 kilo levreği kıyıya getirdiğimde balığa yaklaşırken oltanın koptuğunu gördüm ve balığı tekmeleyerek dışarı aldım :) Tavsiye üzerine aldığım Okuma sea bass ise korkunç gamlanıyor. Yeni olta almam lazım,konuyu okudum ama karar veremedim :( Ne yapayım dostlar ? Ne alayım ?(ip düşünmüyorum ) Fiyat sorun değil..Haydi bir el atıverin ne olur ..

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Bunlar arasından bir seçim yapıcam gibi gözüküyor,fikirleriniz ? Veya başka tavsiyeleriniz ?

1- Powerline spider

2-P-Line

3-Trabucco super elite super tournament

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Bunlar arasýndan bir seçim yapýcam gibi gözüküyor,fikirleriniz ? Veya baþka tavsiyeleriniz ?

1- Powerline spider

2-P-Line

3-Trabucco super elite super tournament
Sufix Duraflex kullanýyorum ve memnunum ama..
Misinalarin belli bir dayanýklýlýk süresi var yani alacaðýnýz misinanýn üzerinde yazanlar kadar ne zaman üretildiði ve hangi koþullarda muhafaza edildigide önemlidir. 3 yýl raflarda yada depoda duran misinalar olduðunu , hatta bu misinalarin dünyanýn en iyi misinalarindan olduðunu ama bu kadar süre kötü koþullarda muhafaza edildiðinden en basit misinalarla bile karsilastirilip daha kötü olduðunun söylendiðini biliyorum.
Misina iþi çok karýþýk , Daiwa ,Sufix , Shimano ve Stroft un en iyi misina üreticileri olduklarýný kendi tecrübelerimden yola çýkarak söyleyebilirim ancak bu aldýðýnýz misinanýn en iyisi oldugu anlamýna gelmiyor.
Bu durum " en lezzetli balýk hangisi ? " sorusuna benziyor ve benim bu soruya cevabým hep " mevsiminde ve taze yenen balýk en lezzetlisidir " olur. Misinaya gelince en iyisi kaliteli malzeme üretmeyi ilke edinmiþ tanýnmýþ firmalarýn eskimemis malzemeleri en iyisidir :)

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Sufix Duraflex kullanýyorum ve memnunum ama..
Misinalarin belli bir dayanýklýlýk süresi var yani alacaðýnýz misinanýn üzerinde yazanlar kadar ne zaman üretildiði ve hangi koþullarda muhafaza edildigide önemlidir. 3 yýl raflarda yada depoda duran misinalar olduðunu , hatta bu misinalarin dünyanýn en iyi misinalarindan olduðunu ama bu kadar süre kötü koþullarda muhafaza edildiðinden en basit misinalarla bile karsilastirilip daha kötü olduðunun söylendiðini biliyorum.
Misina iþi çok karýþýk , Daiwa ,Sufix , Shimano ve Stroft un en iyi misina üreticileri olduklarýný kendi tecrübelerimden yola çýkarak söyleyebilirim ancak bu aldýðýnýz misinanýn en iyisi oldugu anlamýna gelmiyor.
Bu durum " en lezzetli balýk hangisi ? " sorusuna benziyor ve benim bu soruya cevabým hep " mevsiminde ve taze yenen balýk en lezzetlisidir " olur. Misinaya gelince en iyisi kaliteli malzeme üretmeyi ilke edinmiþ tanýnmýþ firmalarýn eskimemis malzemeleri en iyisidir :)
Sağol Ramazan yorumun için :) Sonuçta ne alayım ? :D

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Ediz zor bir işe girişmişsin.
Spine uygun, dayanıklı mono misina bulmak kolay iş değil.
Hele ki sık sık balığa giden birinin hangisini kullanırsa kullansın 3-5 avda bir misinasını değiştirmesi gerek.
Sen makinalardan birine, olmadı yedek kafasına mono sar ama asılda ipten vazgeçme.
Kuşgözü oluşmasının sebeplerini düşünüp tekrar değerlendirelim:
En belirgini hafif sahte kullanımından kaynaklı gevşek sarım.
Bunu önlemenin de en kolay yolu birkaç atışta bir misinayı parmak arası desteğiyle sıkıca sarmak çözüm olabilir. :)

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Sağol Ramazan yorumun için :) Sonuçta ne alayım ? :D
Bende Şeref Agabeye katılıyorum. Bir kafaya mono misina diğerine ip en güzeli ki bende aynısını yapıyorum.
Ip olarak makinanın birinde Power Pro 0,19 mm , yedek kafada Sufix Duraflex 0,30 mm , diğer makinada Sufix 832 (0,18) , yedek kafada ise Nippon 0, 30 mm kullanıyorum.
Bunlardan gayet memnunum , umarim faydası olur :)

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Yahu bende o kadar kafa yok ki :D Genelde suüstü çalışıyorum ve sahteler 13 gr civarı. İpe geri dönüp bir de leader problemi filan yaşamak istemyiroum :(

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Peki o zaman bir soru daha :) , leader kullanmadan sadece ip kullansam gündüz avlarında su üstü sahtem avcılığını kaybeder mi veya azalır mı?