Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu haberdeki sahtenin marka modelini bilen varmı acaba

Bataçıka

Aktif Üye
Adı
Bataçıka
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İlla bir sahte koyma zorunluluğu nereden çıktı. Yanlış sahte koyacaklarına hiç sahte göstermesinler insanlara. Belki de yanlış sahte koyanlar iş yapmayan sahteleri pazarlıyorlar. (Bunu genel yazdım kimseyi hedef almıyorum).

İlla bir sahte koyma zorunluluğu nereden çıktı. Yanlış sahte koyacaklarına hiç sahte göstermesinler insanlara. Belki de yanlış sahte koyanlar iş yapmayan sahteleri pazarlıyorlar. (Bunu genel yazdım kimseyi hedef almıyorum).
Evet sahte koymamak daha iyi bir seçim olabilirdi bunada katılıyorum. Ben objektifim sizinde pekala haklılık payınız var . Aslında kendisi bunu tüm sosyal mecrada paylaşıp üstüne kocaman sahte temsilidir tutulan sahte ticari amaçlardan dolayı paylaşılmamaktır diye bir sorumluluk spotu gerektiriyor . En azından insanlar gene laf yapar ama laf yapanlardan daha önemlisi bu sahteyi alma potansiyeli olan insanları devre dışı bırakmak.

Mantıklı olabilirmi ? Sizin de fikrinizi alayım.

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Fatih' te haksız değil şimdi. Burda linç etmek kolay ama adam da kendince doğru bir şey düşünmüş. Aslına bakarsanız gayet de mantıklı düşünmüş. Adamın size anlatamadığı şu : Eğer ben sahteyi paylaşsaydım ticari amaç güdenler benim üzerimden bu fırsatı değerlendireceklerdi. Bende onlara destek vermiyorum çünkü ilkelerime aykırı. Bende diyorum ki resimdeki sahte temsili koyuldu . Bu nedemek ? Sen benim yakaladığım sahteyi de almıcaksın. Ekranda gözüken temsili sahteyide almıcaksın. Aslında fatih abinin yaptığı pekala başarıya ulaşmış.Linç etmek yargılamak kolay ama empati yapmak zordur . Maalesef bu herşeyde olduğu gibi toplumun yansımasıdır.

@Levreko
Kimse kimseyi linç etmiyor. Ancak ortada apaçık bir yalan beyan var ve bu yalan beyan tesadüfen boş bulunma ile ortaya çıkıyor. Sahte temsilidir falan yazmıyor raporlarda. İnsanların kızdığı ve eleştirdikleri bu. Ticari kaygın varsa sahte paylaşmıyorum dersin olur biter. Başka sahte koyarsan işin ucu başka yerlere gidiyor. Hepsi bu.

Ayrıca şu ifadelere gerek yok:
"Adamın size anlatamadığı "
"linç etmek kolay "
"Linç etmek yargılamak kolay ama empati yapmak zordur "
"Maalesef bu herşeyde olduğu gibi toplumun yansımasıdır"

Bu tür ifadeler karşınızdaki insanı küçümseyen ifadeler. Yukarıda ben de ilk cümleden sonra "Sizin anlamadığınız bu" diyerek başlayabilirdim ancak gerek yok.

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Linç de nereden çıktı, gayet saygılı, medeni bir şekilde düşüncelerimizi ifade ettik, anlamaya çalıştık...
Sahte temsilidir deniyorsa sıkıntı yok...değilse farkında olmadan, hiçte hak etmeyen başka bir ürünün reklamına alet olacak...

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balık tutma işinde sürekli bir yerde özellikle avlanıyorsanız,tekniğinizle,kullandığınız ekipmanlarla,zaman,hava,meranın balık yönünden verimi vs. etkenlerle,tabii kısmetinizle sonuç alabilirsiniz.Ne tür sahte kullanmanız gerektiği sonuç almayı etkileyen nedenlerden sadece birisidir.Resimlere bakarak sahte balık almaya itibar etmeyin.Çünkü inanılmaz derecede bilgi kirliliği var.Bilgiyi en doğru avlandığınız meradan,varsa oradaki ustalardan,bölgenizden, bizzat yerinden,tecrübe ederek edinebilirsiniz..Sonrasında yöntemlerinizi geliştirip bulunduğunuz av sahasına,en başta kendi adınıza katkı yapabilirsiniz.Ben bu şekilde yapıyorum.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben forumda soran arkadaşlara doğrusunu söylüyorum ama instagram facebook you tube gibi yerlerde balığın ağzına gerçek sahteyi koymam, gerçekten bu işi ticaret haline getirmiş insanlar var piyasadan toplayıp sonra açık artırmada satıyolar. Şu akya videosundaki adamıda tanıyorum aynı avlakta avlanıyoruz, adam usami okuma savagear'ın reklamını yapıp firmalardan hem para alıyor hemde bedava malzeme alıyor o yüzden paylaşımlar yapıyor. Aynı şekilde you tube videosu olan popüler balıkçılar bu işi ticarete dökmüşler firmalardan para ve bedava malzeme alıyorlar. O adamında hocası savaş dursun o da bu işi para için yapıyor ama o zaman bu işin amatör balıkçııkla hiç bir ilgisi kalmıyor iş ticarete dönüyor, piyasadaki malzemeleride toplayıp satanlar kendi arkadaş çevreleri o adam o sahteyi paylaşıp iş yapınca kendileri toplamaya başladılar o sahteleri piyasadan sonra üstüne kâr koyup satıyorlar.
Fatih hocam dediğim gibi sahteyi paylaşmak istemeyebilirsiniz ama balığın ağzına başka sahte takmasanız daha iyi olur. O zaman size sorma ihtiyacı oluşur en azından, balığa farklı bir sahte taktığınızda sormadan o sahteyi alan arkadaşlar olacaktır. Malum bir çok hobici boğazından kısıp malzeme alıyor yeri geldiğinde, o yüzden yanlış yönlendirmemek lazım. Diğer değindiğiniz konulara sonuna kadar katılıyorum. Bu işten para kazanmak için insanları yanlış yönlendirenlere prim vermemek lazım kesinlikle. Yanlış anlaşılmasın sizi linç etme gibi bir çabamız yok. Maksat benim gibi sazanları kurtarmak. Spinci değilim ama lrf konusunda iş yaptığını düşündüğüm her malzemeye balıklama atlarım ben de, o yüzdendir sizden ricam. Yanlış bir cümle kurduysam affola.

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar konuyu başından beri takip ediyorum, ben forumda tartışma yaratabilecek cevaplara cevap yazmaktan uzak durarım o yüzden fazla cevap yazmadım ama bazı arkadaşlar neden öyle sinirlenip niye yanlış sahteyi koyuyorsun diye yazdılar hemen. Ben fotoğraflarda görsellik olsun diye balığın ağzına bir sahte koyarım ama marka modelini yazmam zaten marka modeli belli olmayacak şekilde koyuyorum ve ben üzerine istediğim sahteyi koyarım kimseyi ilgilendirmez kimsede o sahteyi almak zorunda değil siz gördüğünüz her fotoğraftaki sahteyi alıyorsanız ve o fotoğrafta marka model belirtilmemiş ise size bu sahte çok iyi markasıda şu denmemiş ise yani görsellik içeren bir fotoğraf ise satın aldığınız sahte için bunun sorumlusu olarakta o fotoğrafı paylaşan insanı suçlamanızda yanlış. Alacağınız sahteleri iyice araştırıp alın zaten bi avlakta iş yapan sahte başka avlakta iş yapmayabilir. Beni forumda bilenler bilir zaten paylaştığım raporlarda resimdeki sahte farklı olsa bile konu içerisinde gerçek sahteyide yazarım. Aşağıdaki resimlerde yaptığım bazı avlardaki balıkların ağzına koyduğum sahteler var eğer merak eden varsa söylerim gerçek sahteleri _20180105_141425.JPG DSC01429.JPG IMG_20160501_070739.jpg DSC01331.JPG

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Maalesef sosyal medyadaki bazı amatör balıkçılık paylaşımlarında yakalanmış veya balıkçıların ağından çıkmış balıkların ağzına maket balık, kaşık vb kandırıcıları takıp reklam yapan insanlar mevcut. Aynı balığın resmini farklı açılardan çekip, hatta kıyafetini değiştirip aynı balıkla bir kaç farklı poz vererek, aynı balığı farklı günlerde yakalamış gibi göstererek, sahtenin çok iş yaptığı imajını yaratanlar bile var.