Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İskenderun, Arsuz, Yumurtalık, Mersin, Taşucu, Silifke Balık Avı Durumu

Adı
mustafa kafaoğlu
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlar inşallah Ramazan bayramı sonrasında Taşucundayım, Yanıma spin ve yemlide kullanabileceğim surf takımımı alacağım. Bunun dışında önerileriniz var mı?
bayramdan sonra hatta bayramın 3 gününden sonra bende taşucunda olacağım (bir aksilik olmaz ise)
teknem de var haberleşirsek beraber çıkabiliriz.
Şu sıralar palamut başlamış olmalı yada başlamak üzeredir.Kolyos ve palamut alabiliriz.Takımları hemen hazırlarız sıkıntı yok.

sessizdenizci

Daimi Üye
hocam tekneye binmeyecekseniz spin ve surf takım yeterli olacaktır ama umarım spin kamışınızın atarı 40 gr a ulaşmaktadır çünkü bizim oralarda shore jig de iş yapmaktadır.eğer spin kamışınız max 30 gr ise 25-30 gr lık jig lerden de edinirseniz en azından ekstra bir av stilini daha denemiş olursunuz.lrf ile kokulu silikonlarla çipura karagöz melanur vb balıkları kandırabilirsiniz ama lrf bizim orda tehlikeli her zaman o kamışı kırabilecek bir balığın gelme ihtimali çok yüksek.Size önerim şu ara bizim oralarda kefal zamanıdır çok rahat ve bol bol tutarsınız hafif dalgalı havalarda mendirek uçlarında veya derin kayalık yerlerde kovalamacalar olur spin veya canlı yüzdürerek avlanabilirsiniz ama en verimli avları yemli takımlarınla yaparsın.Yem olarak karides boru kurdu sülinez iş yapar.Ben İskenderunluyum bi tarafım adanalı o çevrelere göre bunu yazdım ki mersin de bizim oralarla aynıdır şu ara oralarda bol baraküda ve tral çıkmakta hayırlı avlar dilerim.
İbrahim Bey,
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Spin kamış 10-40 sanırım, bir diğer (ama şu ana kadar hiç kullanmadığım alt seviye) spinde 20-60. Jig için alıp hiç kullanmadığım 40-50 grlıkları sanırım yanıma almıştım. Bir sorum yemli av için. Yemi kıyıdan ne kadar uzağa atmalıyım?
Şimdiden teşekkürler, Bol avlar.

sessizdenizci

Daimi Üye
bayramdan sonra hatta bayramın 3 gününden sonra bende taşucunda olacağım (bir aksilik olmaz ise)
Şu sıralar palamut başlamış olmalı yada başlamak üzeredir.Kolyos ve palamut alabiliriz.Takımları hemen hazırlarız sıkıntı yok.
Mustafa Bey,
Hem adaşız, hem de hemşehrimiyiz? :) Profilde Konya yazıyor. Ben de Aslen Konya'danım ama İstanbul'da ikamet ediyorum. Ben de bayramın 3.gününden itibaren (bir aksilik çıkmaz ise) Taşucunda olacağım.

Son düzenleme:

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam yemli avda mera cok onemli derin ve taşlık bir meraysa uzaga atislara gerek yok ama kumluk sog bir meraysa ne kadar uzaga atarsaniz o kadar iyidir cipura avlarinda

sessizdenizci

Daimi Üye
Mustafa Bey,

Özel mesajınız var.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hasancahit

Yeni Üye
Adı
hasan cahit
mersin bogsak ta av yapan arkadaslar varmı?

sessizdenizci

Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba,
Taşucunda yem alabileceğim bir yer var mı?

sessizdenizci

Daimi Üye
Bu sabahki 3 saatlik denenmelerim sonucunda aşağıdaki geldi. Karnından yakalanması iyi aksiyon yaptırdı, kalama sesi duymuş olduk :) bunun dışında bir kaç takip aldım, bir de sağlam vuruş vardı ama kaçtı.

sessizdenizci

Daimi Üye
Taşucu civarında balık tutmak için kiralık tekne, kayık bilen deneyen var mı?

sessizdenizci

Daimi Üye
Pazar akşamı oğlumu balık tutmaya götürdüm. Sakin, yürümesi-durması kolay bir yer bulmuştum. Haliyle kayalıkların üstünde durması içimi rahat ettirmiyor. Yemli avda ilk gelen balık küçük olduğu için iade edildi.

İkincisi daha iyi boydaydı.

Son düzenleme: