Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mera & Yer Bilgisi Paylaşımı

Yaptığınız avlarla ilgili mera bilgisi paylaşmaya sıcak bakıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    108

Ertan

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balığa yeni başladım sayılır, ilk başlarda mera yerlerinde sıkıntı yaşıyordum (ki hala yaşıyorum). Forumlar, duyumlar vs derken bazı mekanlara gitmeye başladım. Çok kaliteli insanlarla da karşılaştım ama maalesef bu işin cılkını çıkaracak seviyede takıntılı, saygısız, acımasız bir sürü insan gördüm. Balık avı rahatlatıyordu ilk başlarda, şimdilerde ise bu tür insanları gördükçe gerilmeye başlıyorum.
Demem o ki, bırakın mera yerlerini, lütfen paylaşmayın. Cahil insanların (cehalet eşit değil diploma) bu yerleri talan etmesine, öldürmesine izin vermeyin.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

eylmz

Daimi Üye
Bugün Gittiğim göletten bidon pislik tiviri toplamaktan olta atamadım onlarca tırı vırı eline alan koşmuş mera paylaştıkça herturlu yöntem ile balık açı insanlar Oray'ı talan edecekler onlar balık tutma degil yeme derdinde
Cok mu merak ediyorsun al eline oltayı gördüğün suları tek tek gez al sana spor mis gibi cok mu balık yemek istiyorsun git balıkçıya al

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Semih 76

Üye
Adı
Semih Ünal
İlk başlarda ben de paylaşmayan insanların bencilce davrandıklarını düşünüyordum. Zamanla kavrayabildim olayı. İstanbul'da yaşıyorum ancak bu işin keyfini alabilmek için, denizle gerçekten baş başa kalıp, rahatsız edilmeden avlanabilmek için Mersin'e gidiyorum yılda bir kaç kere, bir iki arkadaşımla. Orada da çoğunlukla aynı meradayız. Sezon dışı gittiğimiz için de oldukça tenha ve sessiz oluyor. Gelen bir kaç yöre oltacısıyla da keyifli sohbetlerimiz oluyor. Çünkü kimse kimseyle rekabet etmiyor. Herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor. Av bakımından zaman zaman çok kesat da geçebiliyor. Makinemizi cırlatacak bir balık almadığımız seferlerde bile kendimizi amaca ulaşmış hissediyoruz. Tabi aynı merada kıyıdan akya da tuttuk, lüfer de, sapan da, levrek de, gümüş de vs. vs.. Böylesi zamanlarda keyfimiz katmerleniyor tabi ki.. Sonuçta, bir çok meramız olmasa da, bildiğimiz mera bize yetiyor şimdilik bu işin keyfi açısından. Bu merayı burada yazsam, ne oranın sakinliği kalır ne de balık çeşitliliği. Herkes kendini bilir ancak kıyılarımızda kendini bilmez de çok var maalesef. Koruyamayacağımız şeyleri paylaşmamalıyız. Su akar yolunu bulurmuş. Balık sevdalısı da merasını bulur bir şekilde.

selçukbey

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben bu işlerde yeniyim, mera hakkında bilgiye acayip ihtiyacım var, ama ben de bu bilgilerin internet ortamında paylaşılmasına karşıyım. Çünkü sonuçları kestirebiliyorum. Ha yüz yüze samimi ortamlarda, az çok bildiğiniz insanlarla bu paylaşımlar yapılabilir. Ben kendim mi? Deneme yanılmaya devam, nasılsa bulacağım kendime mera :)

ergunnugre

Üye
Mera bilgisi paylaşmak ne demekki bence mera diye bişey yok gidersin denize oltanı atarsın ya tutarsın yada elin boş dönersin.
bu bir hobidir bir nevi siz hangi ressama hangi renk boya kullandın yada resmi çizerken nerdeydin diye sormayı düşündünüzmü?
bence gerek yok bu konu cok sık açılıyor mera paylaşımı yapılır sadece mera marmara denizi karadeniz diye genel anlamda yer söylenebilir yada anadolu yakası avrupa yakası :) emek olmadan yemek olmaz :)
saygılar...

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Geçen hafta burada birisi tuttuğu balıkların resmini paylaştı . Hemen soruldu mera nere diye. Arkadaş cevap verdi . İşin güzel tarafı ertesi gün gidecektik gittikte normalde en fazla 20 kişinin olduğu yerde 100kişi vardı . Bölgeye ilk defa gelen etçillerin oltamı taktın kavgası vardı , ufacık yaprakları kovalarına atıp katliam yapanlar vardı ve her yer kopan iğne , misina , yanan mangal kömürü , bilimum pislik kaynıyordu .

herooo

Aktif Üye
Adı
kasım
Kan Grubu
O Rh Pozitif
paylaşın ama nokta atışı yapmadan genel merak bilgisi daha uygun olur

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İyi balıkçı kendi merasını bulur ve kimseyle paylaşmaz. Hiç bir iyi balıkçı merasını paylaşmaz, bunun bencillikle alakasıda yoktur. Doğayı ve denizi sevmekle alakalıdır. Orası muhakkak talan edilir yoksa arkadaşların yazdığı nedenlerden dolayı. Bilinçli doğayı seven avcı çok, düzgün avlanan, çöpünü yanında götüren, yaktığı ateşe dikkat eden vs. Ama maalesef bilinçsiz, art niyetli bohçacıda çok :mad: Adamlar bırakın balığı deniz patlıcanlarına kadar silip süpürüyor ortalığı. Kökünü kazıyorlar.

Biz meramıza rastlantısal olarak birisi geldiği zaman avlanmayı bırakıyoruz ;)