Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne ve yemli kıyı avı için makine önerisi

Adı
Onur Ulusan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar,

Aranızda yeni katıldım. Bende Antalya'da amatör olarak hobi amaçlı tekne ve kıyı avcılığı yapıyorum. Sizinde tavsiyelerinizle kendime güzel bir makine almak istiyorum. Ben genelde tekne ile denize açılıyorum ortalama 100 mt lerde avcılık yapıyorum ve beni yormayacak güzel bir makineye ihtiyacım var. Kıyı içinde yemli atıp bekleme tarzı avlara gidiyorum muhabbet amaçlı

Geçenlerde elimdeki Shimano Sedona C5000 xg fi model makinem ile denize açıldık geçici olarak kullanayım dedim ama malesef 150 gr kurşunla hafifte akıntı varken sanki 5 kg balık çekiyormuşum gibi kol aşırı zorladı bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var ortalama bütçe 400-500 TL ama makineye göre aşağı yukarı oynamalar olabilir. Ayrıca forumlarda açılan bu tarz konuları okudum ama malesef kendimce bir cevap bulamadım.

Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Adı
Onur Ulusan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar, konu güncel arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Balık Oyunları

Daimi Üye
Adı
alp
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba onur, bahsi geçen fiyat aralığında, shimano socorro 6000 sw yada daiwa bg 4000 düşük devirli iki makineyi de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin, tekne ve kıyıdan genel kullanımda işini görecek makineler... rastgele.

• Beğen
Tepkiler: r3d

Mektupla

Daimi Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Aranızda yeni katıldım. Bende Antalya'da amatör olarak hobi amaçlı tekne ve kıyı avcılığı yapıyorum. Sizinde tavsiyelerinizle kendime güzel bir makine almak istiyorum. Ben genelde tekne ile denize açılıyorum ortalama 100 mt lerde avcılık yapıyorum ve beni yormayacak güzel bir makineye ihtiyacım var. Kıyı içinde yemli atıp bekleme tarzı avlara gidiyorum muhabbet amaçlı

Geçenlerde elimdeki Shimano Sedona C5000 xg fi model makinem ile denize açıldık geçici olarak kullanayım dedim ama malesef 150 gr kurşunla hafifte akıntı varken sanki 5 kg balık çekiyormuşum gibi kol aşırı zorladı bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var ortalama bütçe 400-500 TL ama makineye göre aşağı yukarı oynamalar olabilir. Ayrıca forumlarda açılan bu tarz konuları okudum ama malesef kendimce bir cevap bulamadım.

Ildır'dan Ayvalık, Babakale ve Çanakkale'ye kadar olan bölgede tekne ile balığa çıkıyorum.
Daha önce olta makinesi olarak forumdaki üstatların tavsiyesi Okuma RAW II 55 ye karar vermiştim. DİYE YAZIYOR.
Tekne oltasi lütfen yardim LİNKİNDE.

Mektupla

Daimi Üye
Merhaba Arkadaşlar,

AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE FİKİR VEREBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Mercan Avı Için Makine Tavsiyesi... .
Makine Tavsiyesi
Teknede Kullanılacak Makina Ve Kamış Önerisi Için Yardım
Derin su için makinada kararsız kaldım.

Son düzenleme:

gencery

Aktif Üye
Adı
gencery
Decathlon herhalde 90lar 2000 er gibi bir kategori ekleyecek ;)
Az önce ''yeni ürün'' adı altında emblemX 5000 T stoğa almışlar. Çok emin olmamakla beraber bu makinenin 10-15 senesi vardır herhalde bizim ülkemizde.
Efsane severlere ; Sazan Makineleri - EMBLEM X 5000T

Belekbeach

Aktif Üye
Decathlon herhalde 90lar 2000 er gibi bir kategori ekleyecek ;)
Az önce ''yeni ürün'' adı altında emblemX 5000 T stoğa almışlar. Çok emin olmamakla beraber bu makinenin 10-15 senesi vardır herhalde bizim ülkemizde.
Efsane severlere ; Sazan Makineleri - EMBLEM X 5000T
decathlona gelen daiwa legalis lt de hem uygun hemde inanması güç drag kuvveti var 240 gr makine 12 kg drag gücü

Adı
Onur Ulusan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa Legalis lt yi bir arkadaşımda önerdi tekne için nasıl kullanışlı olur mu bilmiyorum ama şuan aklımda Daiwa BG5000 modeli var tavsiye eden arkadaşım legalis yerine bunu al dedi :) Daha önce Shimano Sedona C5000XGFI modelinden almıştım bilmeden araştırmadan 6.2.1 devir 105cm sarımı vardı, ama malesef tekne de istediğim performansı göstermedi. Antalya'da dipte akıntı olan yerler çok akıntılı suda 150 gr kurşunu çekerken resmen kol kitleniyor, dönmüyordu. Şimdi legalis 4000 liğe baktım oda 6.2.1 devir beni yanıltır diye düşünüyorum. Daiwa BG5000'de devirli bir makina ama dişli ve rulmanları büyük olması sebebiyle sarma işleminde kolun hiç yormadığını gayet rahat olduğunu söylediler.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Daiwa Legalis lt yi bir arkadaşımda önerdi tekne için nasıl kullanışlı olur mu bilmiyorum ama şuan aklımda Daiwa BG5000 modeli var tavsiye eden arkadaşım legalis yerine bunu al dedi :) Daha önce Shimano Sedona C5000XGFI modelinden almıştım bilmeden araştırmadan 6.2.1 devir 105cm sarımı vardı, ama malesef tekne de istediğim performansı göstermedi. Antalya'da dipte akıntı olan yerler çok akıntılı suda 150 gr kurşunu çekerken resmen kol kitleniyor, dönmüyordu. Şimdi legalis 4000 liğe baktım oda 6.2.1 devir beni yanıltır diye düşünüyorum. Daiwa BG5000'de devirli bir makina ama dişli ve rulmanları büyük olması sebebiyle sarma işleminde kolun hiç yormadığını gayet rahat olduğunu söylediler.
Şayet akıntı çok ise düşük devirli güzel bir jig makinesi almanız daha mantıklı olacaktır.
4.8.1-4.5.1 gibi gibi ;)

İstanbul boğazında tercihler bu yönde ve güzel bir makine kullandığınız taktirde şikayet edeceğinizi sanmıyorum.

Jig deyince yanlış anlaşılmasın,
Hafif, devri düşük, güçlü makinelerdir
Sadece jig için değil istediğiniz taktirde kıyıdan da ister yemli ister çapari rahatlıkla av yapabilirsiniz.

Heavy Duty spinning reels

;)

Belekbeach

Aktif Üye
tekne için daiwanın 4000 binlik spinlerinin kolu dönmüyor, ben 60-100 metre 250 gr kurşun için okuma ceymar 55 aldım 1:4.5 oranı var 55 lik kafa ile 1 turda 80 cm sardığı için bayagı kuvvetli geldi