Ben sahte kurt ile atacağım ama, üstteki mesajda arkadışımız biraz değinmiş ben açayım, bu arada hiç bilmeyen veya yeni başlayacak olan arkadaşların da anlayabilmesi için çok ayrıntılı yazdım, lütfen bağışlayın.
Bu avlanma yöntemi durgun sularda yapılmakla beraber, Olta malzemeleri satan dükkanlardan 25 gr ağırlığında 1 adet şamandıra, stoper ve fosfor alın. Şamandıranın fosfor takılabilen tiplerinden olanından almaya özen gösterin yalnız. Daha sonra hava kararırken, fosforu çatlatıp (Fosforun parlayabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Bu nedenle hafifçe ikiye büküp, çıt sesini duyunca bırakın.) şamandıranın üstüne takın ve kapağını kapatın, burada fosfor kullanılmasının amacı, denizde hafif bir ışık yaparak planktonları buraya çekmek ve haliyle yemlik arayışındaki balıkları da iğne etrafına toplamaktır. Bundan sonra, Makinede sarılı olan misinanın ucundaki fırdöndüyü koparıp yaklaşık 1 kamış boyu kadar (takriben 4m) mesafeye sırasıyla; Stoperi (stoper olmazsa herhangi başka bir misina ile şamandırayı daha ileri götürmeyecek şekilde kör düğüm atılması ve herhangi bir boncuk vasıtasıyla da olur aynı iş), fosfor takılı haldeki Şamandırayı (Şamandıra fırdöndü ve stoper arasında rahatça gezinmelidir, yani çapari; kendi boyuyla beraber yaklaşık 5-6 m derine inmelidir suya atıldığı zaman) ve tekrar fırdöndüyü takın. Ondan sonra çapari ve 25 gr kurşun ile çok ileri atmadan, yaklaşık 20-25 m ötenize atın ve bekleyin. Balık takılınca şamandıradan anlarsınız. Gece sahildeki ışıkların denize vurduğu yerlerde verim daha iyi olacaktır.
Yani kısaca; Şamandıralı Eşkina takımının çapari bağlanmış hali olarak özetlenebilir takım. Eğer yazdıklarım anlaşılmazsa belki ilgili konularda görselleri vardır.
Gece istavriti hangi yöntem ve ekipmanla tutuyorsunuz acaba, biraz anlatmanız mümkün mü?