Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Valla bana eskina mendirek tarafinda olacak gibi geliyor. Orada mendirekteki kayaliklar baya bir kaya baligina ev sahipligi yapabilir insallah :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

budak1903

Aktif Üye
Adı
Alptürk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu akşam Atalar sahilde istavrit vardı.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Gunaydın arkadaşlar,

Kartal Pendik hattı akşamları eşkina deneyen varmı acaba, Gecen hafta kartal Koctaşın orda, akşam 17:00 den sonra guzel istavrit ve sardalya yapıyordu. Akşam bende Eşkinaya bekledim fakat tık yoktu, Deneme yapan veyahut alan arkadaşlar varmı acaba. Birde yeni dolgu alanında izmarite atanlar gördüm birer ikişer almışlardı hala devam ediyormudur? Birde O alanda Eşkina için daha erkenmidir. Deneme yapılırmı?

Teşekkürler
Cumartesi gecesi işin yoksa takılalım orada. Bizimkiler Annemlerde kalırlar. Biz de balık kovalarız. Ben gece istavritleri toplarım tek tek sen de boru kurduyla Eşkina denersin. Orada yakalayabileceğini düşündüğüm yerler yok değil açıkçası.

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Cumartesi gecesi işin yoksa takılalım orada. Bizimkiler Annemlerde kalırlar. Biz de balık kovalarız. Ben gece istavritleri toplarım tek tek sen de boru kurduyla Eşkina denersin. Orada yakalayabileceğini düşündüğüm yerler yok değil açıkçası.
Gece istavriti hangi yöntem ve ekipmanla tutuyorsunuz acaba, biraz anlatmanız mümkün mü?

sademrt

Aktif Üye
gece şamandıralı atılıyor açığa, iğneler doluyor valla.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Ben sahte kurt ile atacağım ama, üstteki mesajda arkadışımız biraz değinmiş ben açayım, bu arada hiç bilmeyen veya yeni başlayacak olan arkadaşların da anlayabilmesi için çok ayrıntılı yazdım, lütfen bağışlayın.

Bu avlanma yöntemi durgun sularda yapılmakla beraber, Olta malzemeleri satan dükkanlardan 25 gr ağırlığında 1 adet şamandıra, stoper ve fosfor alın. Şamandıranın fosfor takılabilen tiplerinden olanından almaya özen gösterin yalnız. Daha sonra hava kararırken, fosforu çatlatıp (Fosforun parlayabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Bu nedenle hafifçe ikiye büküp, çıt sesini duyunca bırakın.) şamandıranın üstüne takın ve kapağını kapatın, burada fosfor kullanılmasının amacı, denizde hafif bir ışık yaparak planktonları buraya çekmek ve haliyle yemlik arayışındaki balıkları da iğne etrafına toplamaktır. Bundan sonra, Makinede sarılı olan misinanın ucundaki fırdöndüyü koparıp yaklaşık 1 kamış boyu kadar (takriben 4m) mesafeye sırasıyla; Stoperi (stoper olmazsa herhangi başka bir misina ile şamandırayı daha ileri götürmeyecek şekilde kör düğüm atılması ve herhangi bir boncuk vasıtasıyla da olur aynı iş), fosfor takılı haldeki Şamandırayı (Şamandıra fırdöndü ve stoper arasında rahatça gezinmelidir, yani çapari; kendi boyuyla beraber yaklaşık 5-6 m derine inmelidir suya atıldığı zaman) ve tekrar fırdöndüyü takın. Ondan sonra çapari ve 25 gr kurşun ile çok ileri atmadan, yaklaşık 20-25 m ötenize atın ve bekleyin. Balık takılınca şamandıradan anlarsınız. Gece sahildeki ışıkların denize vurduğu yerlerde verim daha iyi olacaktır.
Yani kısaca; Şamandıralı Eşkina takımının çapari bağlanmış hali olarak özetlenebilir takım. Eğer yazdıklarım anlaşılmazsa belki ilgili konularda görselleri vardır.
Gece istavriti hangi yöntem ve ekipmanla tutuyorsunuz acaba, biraz anlatmanız mümkün mü?

İzmitAv

Aktif Üye
Arkadaslar maltepede canlu teke ile levrek karagoz eskine alabilcegimiz bi yer varmi

yaman_onur

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
arkadaşlar, cumartesi koçtaş civarı canlı boru kurdu ile eşkina denemem oldu, alamadım başka küçük balıklar geldi, saldım. Acaba mera seçimi mi yanlış ya da bizim buradaki balıklar boru kurdunu tanımıyor olabilir mi? :)

Pazar günü şanamdıralı çapari le istavrit denemem oldu, saat akşam 9-11 arası verim iyi, sonra kesildi. Balıklar gazyet iri, saldığım tuttuğumdan daha çok...

Ekli dosyalar

turkdogdu

Üye
Adı
Alper Çakıroğlu
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Dün kartal sahilde istavrit tutmaya çalıştım fakat yaklaşık 10 tane kurşunu ve çapariyi denize bırakmak zorunda kaldım. Etrafımdaki insanlara baktığımda benim kadar takılan yoktu 50 gr kurşun kullandım acaba ağırlık mı fazla geldi diye düşündüm sizce hatayı nerede yaptım? neden bu kadar çok dibe takılıyorum? yada kayalık zeminde dibe takılmamak için neler yapmalıyım?

ozkan_askan

Aktif Üye
Kıyıya yaklaştığında kamışı havaya kaldırarak ve hızlı sarmalısın , takım kıyının 2-3 mt. ilerisindeki kayalara takılıyordur.