Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

balık zevkimi bitirdiler!

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
artık internet var çok şükür bu forum var herkes herşeyi öğrenebiliyor keşke azarlamada olsa öğretme amaçlı olsa onada razıyım ama yok malesef

çoğu hiç arkasına bakmadan atış yapıyor 2 ay önce bir köpeğe denk geldi birinin çaparisi umursamadı yoldan geçenler hayvancağıza yardım etti
:(:(
Bazen o Şahıslar forumumuzu da kirletmeye geliyorlar. Ama biz fark edince uzaklaştırıyoruz. Yada şikayet geldiğinde değerlendiriyoruz ;)

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle hoşgeldiniz, malesef böyle durumlar artık İstanbul'un bir parçası malum nüfus fazlalığından.. Ben 2004 ten beri gitmiyorum Galata'ya.. O zamanlarda bile vardı bu durumlar.. Sadece bir tek tezgahçının yanına uğrardım , adam 7 metreden fazla yaklaştırmazdı alkol alanları, tinercileri ve bozuk tipleri, eşini ve dostunu alanların kurtarılmış bölgesiydi orası :) Boğazda ise malesef bayan olarak yalnız avlanabilmek hayal gibi.. Galata'yı saymıyorum bile.. Sadece bayanların girebileceği pilot bölgeler bile yapılsa bizim çakallar kara çarşaf giyer gene girer oraya balık çıkıyorsa eğer :)

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Deniz dalgalı, hava biraz rüzgarlı. At-çek ya da yemli fark etmiyor olta atarken rüzgarla ya da attıktan bir süre sonra dalgayla 3-5 metre kimi zaman 6-7 metre sağa sola sapıyor ister istemez. Türkiye'nin en uzun kum plajı olan Antalya Lara plajındayım. Orada birileri varsa en yakın 30-40 metre sağına soluna duruyorum. Bazen bana uğurlu gelen daha önce balık aldığım noktalar boşsa oralarda, doluysa dediğim gibi balık var veya yok sakin herkesten uzak noktalara açıyorum oltamı. Ama ya yeni gelen birisi ya da bir tan balık aldığımı gören birisi gelip 3 metre yanıma duruyor! Türkiye'nin en uzun kum plajı diye boşuna söylemiyorum alabildiğine boş yer var. Ama yok illa ki yanıma duracak huzur bozacak, bağırıp çağırarak ya yanındakiyle konuşacak ya da telefonla. Sonra... Sonra oltalar karışmaya başlayacak. Ben oltamı atmışım bekliyorum. 2-3 metre yanıma gelip olta atacak sonra -birader düzgün at bak benimkinin üzerine atmışsın bilmiyorsa az ötede at- diyecek. en az 400-500 metre ip misinam böyleleri yüzünden heba oldu. sorun değil misina tabii ki en çok harcadığımız materyal. ama bu ve bunun gibi tipler için değil! 3-4 defa yanımda babam olduğu için saygıdan bir kaç defa insanlığımdan sesim çıkmadı ama en son yanımdakinin oltası benimkine takılınca insafsızca sardım! sonrası arkadaş takımlarını toplayıp uzaklaştı. tabi yem artıkları yedikleri içtikleri çöpler artıklar ve özellikle havalar denizler biraz ısınınca ben balığımı tuttum artık yüzme zamanı deyip denize atlayan sonrada arkadaşım yüzen var başka yere atın oltanızı diyenler... bitmeyecekler. bunun eğitimle aile terbiyesiyle alakası var ve bunlar ülkemize bitmeyecekler!

Oysa yapman gereken tek şey sevgili ülkedaşım, arkadaşım, hobidaşım; Saygı Duymayı Bil!

hakan3506

Daimi Üye
Adı
Hakan sarıkaya
Bazen diyorum iyiki izmirliyim İstanbulda ki lüferlere özenmiyor değilim lakin burada da her kez bir birine saygılı kimse kimseye yapışmıyor.İstediğim yere de yakın olduğu için gidebiliyorum :D

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
Av yerinizi değiştirmenizi öneririm. Yemli seviyorsanız sezonda kalender,tarabya biraz daha elit balıkçıların avlandığı yerler. Çapari rapala için de Rumeli hisar önü, Emirgan,tarabya sizin için daha uygun olacaktır. Galata, Karaköy,Arnavutköy,Bebek ise zor meralar. Kalabalık ciddi sorun. Bence spine başlayın :). Karadeniz kıyıları,Çanakkale vs dolaşın. Tabi ekiple. Yalnız olmaz.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İstanbul'a gelme hevesim kaçtı, diyecek söz yok. İnsanlığı öğrenmemiz gerekli ki epey uzun bir zaman göremeyeceğiz biz bunu. Gitgide kötüye gidiyoruz...

ceyhunemre

Aktif Üye
Adı
Eren Çelik
sonuna kadar katılıyorum.
Malesef bu tür insanlar yüzünden sakin meraları tercih ediyorum.
Bu yüzen hobinizden vazgeçmeyin.
Daha sakin ve güzel yerler var azda olsa tercih edebilirsiniz.

HasanÖner

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar Gizem ;

Bende beşiktaş'ta ikamet ediyorum ve beşiktaş sahilde de balık tutuyorum.Beşiktaş sahilindeki insanlar senin anlattığın gibi pekte çig insanlar değildir aslında.Yaşamış olduğun bu can sıkıcı olay yüzünde de kendi zevkinden ve hobinden vazgeçmemelisin.İstersen birde beşiktaş sahilde balık tutmayı dene.Eğer haftasonu balık tutmaya gelecek olursan zaten muhakkak karşılarız ve bu konuda sana daha fazla yardımcı da olabilirim.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Selamlar,
İlginc bir konu olmus,

Son zamanlarda okudugum en enteresan konulardan biri bence,

lakin 3-5 hokkabazin yuzunden bu sevdadan kopmak yanlis bir dusunce gibime geliyor,

Yasamis oldugunuz bu ve benzeri durumlari paylastiginiz icin ayrica tesekkurler ve tebrikler,

Bence av stili ve mera degistirmenizde fayda var.

ocormanck

Aktif Üye
Adı
Osman
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar uygun başlıktamı bilmiyorum ama herkesin görmesi için buraya açmak istedim çünkü biliyorumki burası duyarlı bir forum belki arkadaşlarınızı uyarabilirsiniz
galata ve bebek sahil tarafındaki güya balık tutan insanların terbiyesizliği yüzünden oltamı rafa kaldırmak zorunda kaldım.
ben haftada iki gün sizden aldığım raporlara göre kulaklığımı takıp kimseyle konuşmadan balığımı tutmaya çalışan bir insanım ama en sonunda yıldırdılar beni. Ne hevesim kaldı nede başka birşeyim. Sanki tapulu malıymış gibi orası benim yerim dediler sustum,yem ve çaparı satan insanların kafama atarmış gibi muamele ettiler sustum, küçük açılır kapanır bir sandalyem var yorulunca oturuyorum kaldır onu yerimi işgal ediyorsun dediler (ben üstünde otururken) sustum, abuk abuk gülerek baktılar umursamadım ama genciz bayanız diye bizim balık tutmaya hakkımız yokmu?!!!!! ki kendi kaşığımı yapıp üstüne balık çektiğim zaman nasıl yapıyorsun diye gelip sormayı bildiler bende insanlık kalsın diye söyledim ama şu an pişmanım çünkü bu insanlar insanlıktan anlamıyor.
çoğu yem pisliğini olduğu yerde bırakıyor, kullanılmış çaparileri yerde.
benim kovamın üzerinde yem artıkları denize, çöpler çöpe yazıyor ona bile laf ettiler
bundan ekmek parası kazansalarda biliyoruz ki deniz birgün birine ekmek olur bir gün olmaz.
o yüzden artık anca forumca toplu bir şekilde aktivite olursa balığa çıkarım benim için artık balık bitti dünyada en sevdiğim şey'i bu lanet insanlar yüzünden yapamıyorum.
katılıyorum ve hak veriyorum. eminim yaşamışsındır. benmde eşim balık tutmaktan hoşlanırdı. çaparim karıştı kenera kay durumlarından dolayı tamamen bıraktı. eskiden acemiydim her olana peki peki diyordum. ben boğazda balık olayını bıraktım artık. genelde tekneyle çıkıyorum. tavsiye ederim ve beklerim. olmadı müsait meralarda spin yapıyorum ki oralarda çok az insan oluyor o yüzden sıkıntı yaşamıyorum. denizde zaten balık yok birde insanlarla uğraşmak bayıyor adamı. 2 tanesinin kafasında tabure kırınca sorun kalmıyor ama :D