Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İskenderun, Arsuz, Yumurtalık, Mersin, Taşucu, Silifke Balık Avı Durumu

mrmess

Yeni Üye
Adı
MESUT A.
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhaba arkadaşlar, tayin sebebi ile İskenderun'a geldim. Ortama yabancıyım, avlak yerleri ve diğer konularda yardımlarınızı bekliyorum. Hepimize rastgele...

hok

Üye
Adı
Oktay Keskin
İskenderun:
yeni iskele akşam hava kararmasıyla sabah ışıması arasında güzel çupra ve harmadal avı vermekte

Sarıseki:
NATO iskelesi lambuka (bukalemun diyoruz), akya, zargana, tek tükte olsa lüfer, çatal kuyruk, çupra ve sargoz avı vermekte

Payas:
çay boğazı tarafında çatal kuyruk, tek tük lüfer ve seyirtmede akya avı vermekte
balıkçı barınağında ise baraküda, çatal kuyruk, çift ve tek gagalı zargana, kefal,
tüten baca mevkinde canlı bırakmada lüfer
plaj sonu kıyısında akşam 8den sabah ışıyana kadar çupra avı vermekte
demirçelik A.Ş. kazanlar karşısı dediğimiz bölgede akşam avlarında iyi derecede lüfer avı yapan arkadaşlarımız var aynı bölgede tekneden olta avı ile de güzel derece balık alındığını biliyorum (kıl kuyruk, cerbit, çupra, enişte, tavuk balıkları)

Dörtyol:
barınak çevresinde bu günlerde palamut revaçta olup bol miktarda çıkmaktadır ayrıca iri baraküda ve lüfer avıda yapılmaktadır, bunun haricinde barınağın 30-40 kulaç açıklarında kayalıklar tespit edilebilirse güzel av vermektedir.

bildiklerim bunlardan ibaret yararlı olursa ne mutlu bana.. saygılar..
Tekneyle açılırsanız arsuz açıklarında ve demirçelik bacaların karşısında çupra mercan ağırlıklı balık alırsınız. Gecen hafta iskenderun barınaktan açıldık açıkta hiçbirşey yok. Kıyıya yaklaştık çupra yapmaya başladı. Arkadaşın dediği gibi iskenderun iskelesi güzel oluyor.

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar, tayin sebebi ile İskenderun'a geldim. Ortama yabancıyım, avlak yerleri ve diğer konularda yardımlarınızı bekliyorum. Hepimize rastgele...
Zıpkınla mı soruyorsunuz oltayla mı zıpkın için soruyorsanız sarıseki denizciler tarafı kayalık iş yapar ve arsuz tarafı ve karaağaç tan sonra sahil kesiminin kayalıkları her daim iş yapar.Kıyıdan şuan iskenderun sahilde zibil gibi kefal yapmaya başlar bi kaç ay sonra da avcılar deniz çalkantılı oldumu çıkar piyasaya uzun mendirek ve kısa mendirekten spin veya canlı yüzdürmek büyük balığa her daim uyar iskenderun kıyılarında suan çipura karagöz mırmır mevcuttur ama kıyıya ag atanlar yüzünden bot ile 15 - 20 kulaç derinliklerde tam çipura yapmaya başlarki sormayın.

Hasan YILDIZ61

Yeni Üye
Adı
hasan yıldız
Kan Grubu
A Rh Pozitif
iskenderunda hava fena bugün gidemeyeceğiz balığa

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu bölgedekiler balığa gitmiyor mu?

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadas geldim iskenderuna tam tehcisat dolu halde ne iskenderunda nede payas ta sabah 4 te kalkip gittim bi sey cikmadi ne ben ne yanimdakiler bisey alamadik balik durumu hakkinda bilgilendirecek kimse yok mu ne spin ne canli karides nede kefal bile cikmadi

sekolan

Aktif Üye
Adı
Serhat Doğanay
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bu bölgede aşırı ve yanlış avlanmadan dolayı balık az kaldı deniyor. payasta atakaş iskelesine yakın yerlerde, burnaz taraflarında av çıkıyor. özellikle iki suyun karıştığı yerler. ayrıca fabrikaların soğutma suyunun denize karıştığı yerler...
kış geç geldiği için deniz hala çarşaf gibi. bi fırtına patlasa da av alsak :)

Adı
hamza
Bugun yumurtalik su gozu civarlarindaydim bayagi.kayalik.bi yerdr şansımızi.denedik.deniz dalgaliydi su ustu sahtelerden baska bisey kullanma.sansimiz.zaten.yoktu. daha oncr av alinan bi yer oldugunu.biliyoruz.ama bugun.yiedr av alamadik..neyi yanlis yapiyoruz anlamadik.